Ghid de călătorie: ce poți lua în bagaj când călătorești cu avionul? 

E necesar să știi ce poți pune în bagaj dacă mergi cu avionul în următorul tău concediu.

Mai e puțin și începe vara, iar tu deja ți-ai ales următoarea destinație de vacanță. În cazul în care vei călători cu avionul, trebuie să știi din timp ce anume ai voie să iei la tine, atât în bagajul de mână, cât și în cel de cală.După cum deja probabil știi, nu poți lua orice obiect cu tine, din motive de securitate. De asemenea, unele obiecte pot fi transportate doar în bagajul de cală, nu și în cel de mână, cu care urci la bord.

Ce trebuie sa stii daca pleci cu animalul de companie in vacanta

Ai voie să transporți:

Lame de ras, dar numai în bagajul de cală. Același lucru este valabil și pentru aparatele de ras.

Cleștii de unghii pot fi transportați atât în bagajele de cală, cât și în cele de mână.

Deodorantele și parfumurile pot fi transportate în bagajul de mână, dar numai dacă recipientul are maxim 100 ml. În caz contrar, locul lor este în bagajul de cală. Același lucru este valabil în pentru oje sau soluții de curățat oja.

Pasta de dinți, apa de gură, demachiantul, loțiunea tonică, cremele etc pot fi transportate în bagajul de mână, dar numai dacă recipientul are maxim 100 ml. În caz contrar, locul lor este în bagajul de cală.

Șamponul, gelul de duș, balsamul/masca de păr, săpunul lichid etc pot fi transportate în bagajul de mână, dar numai dacă recipientul are maxim 100 ml. În caz contrar, locul lor este în bagajul de cală.

Aparatele foto (și accesoriile acestora – fără muchii ascuțite), camerele de filmat, telefoanele mobile, GPS-urile, laptop-ul, iPod-urile și alte playere pot fi transportate în oricare dintre cele două bagaje.

Placa de păr, ondulatorul și uscătoarele pot fi transportate în oricare dintre cele două bagaje.

Poți transporta în bagajul de mână medicamente, dar este posibil să trebuiască să aduci cu tine și de rețeta de la doctor, pentru a dovedi că ai nevoie de ele.

Deși sunt catalogate ca obiecte ascuțite, tocurile (pantofii cu toc) pot fi transportate în oricare dintre cele două bagaje.

Florile pot fi transportate în oricare dintre cele două bagaje.

Bicicletele pot fi transportate doar în bagajul de cală.

Instrumentele muzicale pot fi transportate în ambele bagaje – chiar și în cel de mână, dar depinde de mărimea lor.

Cărucioarele de copii pot fi transportate doar în bagajul de cală.

În cazul în care vei petrece mai multe zile pe meleaguri străine și ești fumătoare, probabil vrei să îți iei ceva mai multe pachete de țigări la tine, pentru a cheltui mai puțini bani. Conform Poliției de Frontieră și Poliției Vamale, ai dreptul să transporți maxim două cartușe de țigări – unul în bagajul de mână, celălalt în bagajul de cală.

Cuțitele, foarfecele, bricegele, acele, croșetele, andrelele, seringile, cuțitele de gheață, tirbușoanele etc pot fi transportate doar în bagajul de cală.

Alcoolul și alte lichide cumpărate din duty-free pot fi transportate în bagajul de mână. Dacă nu sunt cumpărate din duty-free, vor fi transportate în bagajul de cală.

Unele legume, fructe, semințe și produse de origine animală nu pot fi transportate – depinde de restricțiile impuse de unele țări.

Uneltele (topoare, funii, ciocane, bare metalice, cabluri, mașini de găurit etc) și armele (rachete, arme cu bile, pistoale, arbalete etc) pot fi transportate doar în bagajul de cală.

Explozibilii și substanțele inflamabile (artificii, petarde, grenade, gaz, combustibil lichid etc), substanțele chimice și toxice (spray-uri paralizante, stingătoare, otravă, substanțe radioactive etc) nu pot fi transportate.

Mărimea și greutatea bagajelor diferă în funcție de compania aeriană. Verifică aceste informații din timp! Cele mai multe companii aeriene acceptă bagaje de mână de maxim 55x40x20 cm și care cântăresc cel mult 10 kg. De asemenea, ai voie cu un singur bagaj de mână.

Atenție! Deși aceste informații sunt la zi, îți recomandăm să le verifici din nou înainte de plecare, pentru a nu avea surprize neplăcute.

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise