Excursii de o zi în apropierea Bucureștiului pentru mini-vacanța de Paște

Primăvara a sosit în sfârșit și odată cu ea și o mini-vacanță de Paște. Dacă și tu vrei să te bucuri la maxim de vremea frumoasă în una dintre aceste zile, ți-am pregătit o listă de recomandări pentru excursii de o zi în apropierea Bucureștiului.

Domeniul Știrbei

Se află la doar 20 km de București și vei fi întâmpinată de un loc liniștit, perfect pentru plimbări și relaxare. Vei găsi aici Palatul Știrbei, construit între anii 1855 și 1864, care a fost redeschis publicului în 2007. Nu trebuie ratată nici Capela Sfânta Treime, a cărei arhitectură te va cuceri pe loc.

Snagov

La 45 km de București se află Snagov, o altă destinație potrivită pentru o excursie de o zi. Îți recomandăm să te plimbi cu vaporașul pe lac, să petreci timp în pădure, în natură, pentru a scăpa de stresul de zi cu zi, să admiri palatul și să vizitezi mănăstirea.

Comana

Puțin mai departe, la 75 km de capitală, se află Comana. Și aici vei găsi o mănăstire, dar și un parc natural și chiar un parc de aventură. Tot aici se află și casa memorială Gellu Naum.

Urlați

Cea mai îndepărtată destinație de pe lista noastră este Urlați, la 80 km. De data aceasta ne adresăm iubitoarelor de vin, pentru că aici se află numeroase crame și podgorii. Mai poți vizita și Conacul Urlățeanu, Muzeul Conacul Belu și Mănăstirea Vărbilă.

Tu cum petreci mini-vacanța de Paște?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.