Escapadă în Barcelona

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, o destinație de vacanță ideală pentru un sejur absolut impresionant.

Cand să vizitezi Barcelona?

Daca aveți în plan să vizitați Barcelona, puneți la punct cât mai repede detaliile vacanței, fără să va faceți griji neapărat pentru perioada optimă de vacanță. Grație climei mediteraneene, Barcelona poate fi vizitată și iarna, nu neapărat primăvara sau vara, când merg majoritatea turiștilor.

Cu atât mai mult, dacă nu iubești aglomerația din timpul sezonului estival, plaja aglomerată, este o idee bună să mergi chiar la începutul anului, deoarece temperaturile pot ajunge chiar și la 15 grade.

Oferte low-cost pentru zboruri ieftine

Nu mai este deja un secret că, dacă îți cumperi din timp biletele de avion, poți beneficia de prețuri mai mult decât prietenoase. Mai mult, te sfătuiesc să cauți oferta care ți se potrivește cel mai bine pe site-ul Vola si profita de serviciul Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, astfel încât rezultatul sa fie un bilet de avion cât mai ieftin.

Companiile low-cost pun la dispoziție o varietate de bilete ieftine cu destinația Barcelona. Așadar, vacanța ta este doar la câteva click-uri distanță.

 Drumul de la aeroport în oraș

Odată ce te-ai îmbarcat cu destinația Barcelona, vei ateriza pe Barcelona – El Prat, singurul aeroportul din oraș. Aici aterizează deopotrivă atât zborurile de linie cât și cele ale companiilor low cost. Acesta are doua terminale, T1 și T2, iar ambele te ghidează spre cea mai apropiată cale de transfer.

Din aeroport în oraș poți să ajungi cu linia expres Aerobus, cu autobuzul 46 sau cu trenul RENFE care circulă la fiecare 30 de minute, cu opriri în trei stații, Clot-Arago, Passeig de Gracia, și Santo Estació, de unde poți schimba ușor trenul ca să ajungi la destinația finală.

Autobuzele fac aproximativ o oră până în oraș, iar trenul face o jumătate de oră de la aeroport până la legătura cu orașul, iar de acolo poți să circuli cu metroul care te poate lăsa chiar în centrul orașului.

Ce mijloace de transport ai la dispoziție în Barcelona

Metroul

Călătoria cu metroul este o alegere foarte bună, pentru că acoperă foarte bine toate colțurile orașului. Descoperă mai multe detalii și informații despre metroul din Barcelona, din harta care îți stă la dispoziție aici.

mapametrobarcelona.net

Prețul unei cartele cu o singură călătorie este de 2,15 euro, de aceea, dacă stai mai mult zile ar fi mai avantajos să îți cumperi cartela T10, cu 10 călătorii care costă 9,95 euro. Acest tip de cartelă este folosit chiar de peste 70% din locuitorii orașului.

Autobuzul

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de minunățiile Barcelonei pe parcursul vacanței tale, o alegere foarte bună este să privești străduțele colorate și de la geamul autobuzului. Costul unui bilet de călătorie este de 1,25 euro și poate fi cumpărat chiar de la șofer.

Sunt numeroase linii de autobuz în oraș, însă acest mijloc de transport nu este mereu chiar cea mai bună opțiune din cauza traficului aglomerat din Barcelona. Majoritatea autobuzelor sunt zilnic pe traseu începând cu ora 5 dimineața până la ora 22.30. Există și autobuze de noapte care circulă între orele 22 și 4 dimineața.

Posibilități de cazare – Top 4 hoteluri în Barcelona

Deși nu este tocmai un oraș foarte ieftin, Barcelona excelează la capitolul oferte variate de cazare pentru turism, iar hotelurile arată chiar foarte bine. Așasadar, dacă îți faci lecțiile devreme, poți să găsești o mulțime de oferte convenabile. Iată un top cu câteva informații utile și detalii despre 4 opțiuni de cazare ieftine din oraș.

Top 4 cazări ieftine în Barcelona

Boutique Barcelona Bed and Breakfast

Hotelul este situat într-o zonă foarte bună, în apropierea monumentelor lui Gaudi și Casa Batllo.

Notă comentarii – 8,5

Cazare pe noapte – 75 euro

Hotel Lloret Ramblas

Acest hotel se află pe faimosul bulevard Las Ramblas, la aproximativ 200m de stația de metrou Drassanes.

Notă comentarii – 8,1

Cazare pe noapte – 70 euro

Hostal Operaramblas

Hotelul este amplasat în vecinătatea stației de metrou Liceu, la aproximativ 100m de bulevardul La Rambla.

Notă comentarii – 8,1

Cazare pe noapte – 75 euro

Corsega Apartment

Cazările de tip B&B sunt de asemenea la mare căutare , iar acest apartament se situează în topul preferințelor turiștilor care au vizitat Barcelona.

Notă comentarii – 8,1

Cazare pe noapte – 95 euro

Barcelona:  obiective turistice

La Sagrada Familia

Este o capodoperă arhitecturală, probabil una dintre cele mai cunoscute destinații din Barcelona. Sagrada Familia este opera neterminată a arhitectului Antonio Gaudi.

Construcția impresionantă merită o atenție aparte, însă neapărat trebuie să urci cu liftul și deasupra catedralei, unde vei vedea o priveliște superbă a Barcelonei.

Parc Guell

Parcul Guell este de asemenea opera lui Antonio Gaudi, care prin stilul artistic impresionant, și-a pus amprenta asupra celor mai frumoase obiective turistice din Barcelona. La intrarea în parc se află faimoasa șopârlă decorată în culori vii, o altă emblemă a orașului.

Parcul este un amestec spectaculos de grădini, arhitectură și mozaic, de o frumusețe unică.

Las Ramblas

Este cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute zone din Barcelona. Surprinde foarte bine farmecul Barcelonei, de aceea nu trebuie să ratați o plimbare prin împrejurimile ei.

Bulevardul se întinde de la Placa de Catalunya, până în apropierea statuii lui Columb și este animat de performeri și artiști stradali, magazine cu bijuterii fine sau flori viu colorate.

Arcul de Triumf din Barcelona

Acest monument a fost proiectat de arhitectul catalan Josep Vilaseca și este construit din cărămidă colorată, decorat cu foarte multe statui și basoreliefuri.

Arcul este închinat artei, științei și economiei și a fost restaurat în anul 1989. Tot pe acest arc sunt reprezentate si 12 statui de femei care simbolizează celebritatea.

Cartierul Gotic

Printre principalele atracții turistice îți recomandăm și o plimbare prin locuri mai nonconformiste, cum ar fi centru vechi al orașului, care se află în apropierea bulevardului La Rambla. Aici vei găsi cartierul bătrân evreiesc el Call, arhiva istorică a Templului roman al lui Augustus deschisă publicului, precum și o mulțime de alei medievale încărcate de istorie.

foto: www.123rf.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.