Destinatii turistice de vis

Încă mai e timp să îţi planifici încă un concediu pe acest an! Uite propunerile COSMO!

Islanda

Reykavik, capitala islandeză se află pe lista turiştilor cu buget redus de vacanţă, fiind o destinaţie versatilă, care oferă experienţe extravagante la preţuri accesibile. Musai aici să încerci băile termale, cea mai populară fiind Blue Lagoon, un fel de spa geothermal care pentru 50 EUR pe zi îţi oferă împachetări cu un anumit tip de nămol, mască facială cu alge naturale, dar şi băuturi şi prânz incluse.

Maroc

Fez, micul oraş din nord-estul Marocului este considerat o capitală culturală în care vechiul cu noul se împletesc perfect. Popularitatea oraşului imperial a crescut enorm în ultimii zece ani, iar octombrie este luna perfectă să îl vizitezi, mai ales că atunci se desfăşoară Tissa Horse Festival, o sărbătoare în care caii pur sânge arab sunt vedetele principale. Cei care au vizitat Fez-ul recomandă cazarea pe Airbnb, unde o noapte într-o casă autentică arăbească e în jur de 40 EUR, iar aplicaţia gratuită Tripsta îţi poate găsi cele mai bune opţiuni de zboruri către Fes.

Franta

Cassis, micul orăşel-port din sudul rivierei franceze e localizat în miezul parcului naţional Calanques şi îţi fură privirile cu bungalourile pastelate, terasele cochete, podgoriile cu struguri albi şi liniştea desăvârşită. Cel mai apropiat aeroport este cel din Marsilia, iar un zbor din Bucureşti costă în jur de 250 EUR de persoană, dacă îl cumperi cu două luni înainte. Cel mai votat hotel din Cassis pe TripAdvisor este Hotel de France Maguy, datorită priveliştilor pe care le oferă peste Mediterană.

Italia

Cinque Terre, cele cinci insule mici de pe coasta de vest a Italiei sunt ideal de vizitat (conform review-urilor) în luna februarie, datorită climei plăcute şi pentru că poţi face hiking în parcuri naturale fără să asudezi sub un soare ucigător. Neapărat gustă aici anşoa – e un peşte pescuit proaspăt, chiar din apele de sub stânci, dar şi un soi de vin alb dulce numit Sciacchetrà, care se asortează la ţanc cu brânzeturi sau cu desertul numit biscotti. Locuitorii din Cinque Terre au un cult pentru pisici, pe care le vei observa cu zecile pe străduţele înguste, aşa că nu cumva să le goneşti! Cel mai apropiat aeroport este cel din Roma (Ryanair, Blue Air, Alitalia au zboruri accesbile din Bucureşti), iar de acolo poţi închiria o maşină cu care în aproximativ trei ore ajungi în Cinque Terre.

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

1 comentariu
  1. Ar trebui sa verifice cineva aceste articole inainte sa apara online!

    Cinque Terre este un parc national, rezervatie naturala, apartinand reiunii Liguria, nicidecum cinci insule. Cel mai apropiat aeroport este la PISA (unde ajung si low-costuri), nu la Roma, cum este scris aici. In februarie ploua si este frig ca si la noi…ideal ar fi de vizitat vara. Biscotti=biscuiti…nu este desert traditional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.