Cum să organizezi o vacanță reușită în Antalya, Turcia

Antalya este una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță din lume. Situată la poalele munților Taurus, într-un parc natural, stațiunea este un adevărat paradis înconjurat de plaje superbe, cu nisip fin. Denumită și Riviera Turcească, Antalya se bucură de o climă deosebită, care îi asigură 300 de zile însorite pe an. Aceasta este una dintre regiunile preferate ale românilor, dată fiind proximitatea față de țara noastră. 

Pe lângă frumusețile zonei, turiștii care vizitează această regiune se bucură de sporturi nautice, shopping și preparate culinare absolut delicioase. Cei care au avut prilejul să descopere cea mai însorită regiune a turcilor spun că Antalya te va cuceri definitiv doar cu un apus de soare. Dacă te-ai decis să alegi orașul de pe coasta mediterană pentru un concediu organizat în familie sau pentru o escapadă cu prietenii, îți prezentăm câteva lucruri folositoare pentru organizarea acestei vacanțe. Cum ajungi în Antalya, Turcia

Ai la dispoziție nenumărate oferte Antalya Turcia și posibilități multiple de transport, pentru a vizita orașul aflat în partea de Sud a acestei țări. Cel mai simplu este să ajungi acolo cu avionul, prețul aferent un bilet dus-întors, pe perioada verii, fiind în jur de 200 de euro. 

Din România poți zbura cu o cursa charter, iar întregul drum durează aproximativ două ore. Aeroportul Internațional Antalya primește zilnic sute de zboruri din toată lumea, motiv pentru care, pe lângă biletul de avion, trebuie să îți faci griji doar pentru transferul între aeroport și hotel, atunci când ajungi la destinație.

În cazul în care vrei să vizitezi stațiunea turcească cu mașina personală, trebuie să știi că din București până în Antalya sunt cam 1.400 de kilometri, pentru care trebuie să iei în considerare 20 de ore de condus. Există și varianta deplasării cu autocarul, iar o astfel de cursă durează două zile și implică o noapte de cazare pe traseu.

Când este bine să organizezi vacanța în Antalya?

Antalya este considerată capitala turismului internațional turcesc deoarece se bucură de 300 de zile însorite pe an. Aceasta beneficiază de o climă mediteraneană, cu veri fierbinți, uscate și ierni calde, însoțite de ploi. Prin urmare, Antalya este o destinație perfectă în orice anotimp.

Cel mai indicat este să organizezi o vacanță în Antalya vara dacă adori marea, atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius. Primăvara, în luna aprilie, turiștii se distrează dimineața desfășurând activități sportive și după-amiaza pot face băi în mare. 

Toamna este un sezon la fel de plăcut pentru vacanțe in Antalya, întrucât și atunci temperaturile sunt blânde. Pe perioada iernii, Antalya se transformă într-o adevărată oază de relaxare, cu numeroase centre SPA și wellness, dar și cu temperaturi foarte plăcute pentru cei care vor să fie departe de temperaturile scăzute de la noi din țară. 

Cum să alegi cazarea potrivită în Antalya, Turcia

Atunci când vine vorba de serviciile oferite turiștilor, turcii excelează la acest capitol. Prin urmare, cu siguranță o să îți facă plăcere să petreci timp, oriunde ai alege să te cazezi. Pe perioada verii, prețurile încep de la 60 de euro pentru o cameră la un hotel de două sau trei stele și depășesc 150 de euro la cele care au cinci stele. 

Belek sau Kemer sunt cele mai renumite zone din Antalya, însă peste tot vei găsi și vile de închiriat pentru un grup mai mare sau pensiuni frumoase cu oferte de cazare potrivite oricărui buget.

Vacanța all-inclusive este potrivită pentru familiile cu copii și pentru toți cei care își doresc să se bucure de tot confortul pe perioada sejurului lor, fără a căuta cele mai bune locuri în care să servească masa.

Ce obiective turistice poți vizita în Antalya

Chiar dacă plajele superbe, apa cristalină și panoramele impresionante ar putea fi considerate de ajuns, orașul Antalya este o destinație care te cucerește și prin obiectivele sale turistice. 

  • Belek este una dintre zonele de lux, cu plaje spectaculoase. Cascada Kursunlu și peștera din spatele acesteia sunt fermecătoare, în zonă putând fi găsite peste 100 de specii de păsări. 
  • Kemer, o stațiune situată la marginea munților Taurus, impresionează prin frumusețea locurilor în care munții întâlnesc mare și se poate lăuda cu o viață de noapte vibrantă. La 16 kilometri distanță de aceasta, turiștii pot vizita orașul antic Phaselis.
  • Cunoscută drept Vegas-ul turcesc, Lara este una dintre zonele faimoase pentru plajele sale lungi. 
  • Satul pescăresc Side, ridicat printre ruinele așezărilor romane, fostul bastion local Alanya, Poarta lui Hadrian, cetatea Termessos, moscheea Pasa Camii sau cetatea Perge sunt, de asemenea, obiective care nu trebuie să lipsească din agenda unui turist.

Cu originile adânc înrădăcinate în istorie, Antalya impresionează, deopotrivă, prin luxul modern și arhitectura sa deosebită. Un tărâm al plajelor superbe și a nisipului auriu, stațiunea turcească este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din întreaga lume. 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.