Cum îți stabilești bugetul pentru călătorii?

Înainte de a-ți organiza următoarea călătorie, este important să îți stabilești bugetul de care vei dispune. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi.

De câte ori nu ai mers în vacanță cu mai puțini bani decât ți-ai fi dorit? Ajunsă la destinație, nu ai putut merge la un restaurant fancy, nu ai putut cumpăra câte suveniruri și cadouri ai fi vrut… deși înainte de a pleca în vacanță aveai impresia că banii îți vor ajunge!

Din păcate, multe persoane nu stabilesc dinainte bugetul pentru vacanță, ci presupun de câți bani vor avea nevoie. Însă nu trebuie să ai neapărat o sumă cât mai mare la tine! Te poți descurca foarte bine și cu o sumă mai mică, atâta timp cât ești organizată și ai pregătit un plan.

Cum îți stabilești bugetul pentru călătorii?

Trebuie să ai suficienți bani pentru:

Transport

Bugetul pentru transport reprezintă drumul dus-întors, dar și banii pe care îi vei cheltui pe transportul în comun, taxiuri, închirieri de mașini sau de biciclete odată ce ai ajuns la destinație. Fă puțin research înainte de a stabili câți bani îți trebuie pentru transport.

De exemplu, ce ai vrea să vizitezi în orașul sau țara unde vei merge? Cum vei ajunge în locurile dorite? Joacă-te prin Google Maps pentru a afla care sunt cele mai scurte drumuri și interesează-te care metodă este mai simplă și ieftină: închirierea unei mașini la destinație, metroul sau tramvaiul? Pune totul pe hârtie și apucă-te de calcule.

Dar, până atunci, cu ce ajungi la destinație? Multe persoane se gândesc instant la avion (dacă nu vor să folosească automobilul propriu), dar nu iau în considerare anumite alternative. În loc să pleci din București, poți pleca din aeroportul din Timișoara, făcând o anumită economie. În loc să iei avionul până în Amsterdam, îl poți lua până în Bruxelles, care e la doar două ore și jumătate distanță.

Din nou, puțin research te poate ajuta să cheltui mai puțin! Folosește widget-ul din josul paginii pentru a descoperi oferte la bilete de avion și nu uita să încerci și rute alternative.

Cazare

Și de data aceasta trebuie să faci puțin research. De cele mai multe ori, prețul unei camere variază în funcție de luna când vrei să te cazezi, deci nu ar strica să pleci în concediu în luna când poți plăti mai puțin. De asemenea, citește recenziile de pe TripAdvisor, pentru a afla dacă locul unde vrei să te cazezi este la fel de grozav ca pe site-ul oficial.

Mâncare

Vei mânca doar în oraș sau poți găti la cazare? Vrei să mergi și la restaurante scumpe sau preferi fast food-uri? Odată ce te-ai hotărât pe unde ai vrea să mănânci, poți arunca un ochi pe meniul restaurantelor din zonă, pentru a ști de câți bani ai nevoie. Îți recomandăm să pui deoparte mai mulți bani decât crezi că ai folosi.

Citește și: Sfaturi pentru vegetarienii care merg în vacanță 

Distracție

Ce vrei să faci la destinație? Vei vizita muzee, parcuri de distracții, vei merge la vreun spectacol? În general, prețurile biletelor sunt afișate pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook, deci vei știi de câți bani ai nevoie.

Suveniruri și cadouri

Mulți dintre noi cumpărăm „chestiuțe” pentru prieteni și familie sau măcar pentru noi. Este posibil să găsești multe lucruri pe care ai vrea să le aduci cu tine acasă, dar nu depăși bugetul pe care l-ai stabilit!

Bani de urgență

Niciodată nu poți știi când ai nevoie de niște bani în plus. Poate ai uitat crema de soare acasă, ți-au fost furați niște bani, ești nevoită să mai stai o noapte la destinație sau te-ai accidentat. Întotdeauna să ai la tine bani pentru astfel de urgențe!

Unde schimbi banii?

Odată ce ai stabilit bugetul, ar trebui să schimbi banii. Unele persoane preferă să schimbe leii în valută odată ajunși la destinație, dar trebuie să ai grijă, poate nu îi poți schimba acolo! Cel mai sigur este să îi schimbi în euro.

Acestea fiind spuse, spor la crearea bugetului pentru vacanță! Nu uita să încerci widget-ul din josul paginii pentru a descoperi oferte și rute ieftine pentru zborul tău.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.