Cum să călătorești în siguranță ca femeie singură

Multe femei evită să călătorească singure pentru că se tem pentru siguranța lor. Dacă și tu te afli printre ele (dar și dacă ai mers deja în vacanță singură), citește următoarele sfaturi, de la o femeie travel blogger.

Fii atentă la ce e în jurul tău

Doar pentru că ești în vacanță nu trebuie să lași garda jos. Fii întotdeuna atentă la ce se întâmplă în jurul tău: merge cineva prea aproape de tine? Ai observat pe cineva care pare că te urmărește cu privirea? O mașină a încetinit când a ajuns în dreptul tău?

Nu ignora instinctul

„Voi fi nepoliticoasă sau voi minți dacă simt că e nevoie”, spune Ciara Johnson, travel blogger. De exemplu, dacă cineva te întreabă dacă ești în vacanță singură, iar persoana ți se pare chiar și puțin dubioasă, minte-o că ai mai venit cu cineva. Ascultă-ți întotdeuna instinctul, pentru a te feri de orice situație care ar putea fi periculoasă.

Documentează-te despre țara pe care o vizitezi

Informează-te cât mai mult înainte de a pleca în vacanță. Află care sunt normele culturale, cum se îmbracă de obicei femeile acolo, cum acționează hoții de buzunare și în ce zone etc. Ai putea intra într-un grup de Facebook sau pe un forum despre călătorii, pentru a afla cât mai mult.

Anunță-ți prietenii sau familia unde ești și ce faci

Fă asta de câteva ori pe zi, în cazul în care ți s-ar putea întâmpla ceva.

Ține la tine doar ce ai nevoie

Atunci când te plimbi prin oraș, ține la tine doar ce ai nevoie (doar o parte din bani, pașaportul lasă-l la cazare etc) și păstrează-le într-o borsetă sau un buzunar ascunse.

Folosește o aplicație pentru taxi

Niciodată nu lua un taxi direct de pe stradă. Nu doar că te poate ocoli pentru a te taxa mai mult, dar deseori e greu să îți dai seama dacă un taxi este măcar oficial.

 

Citește și: 18 locuri pe care trebuie să le vizitezi într-o viață 

Citește și: Cele mai ieftine destinații de vacanță europene 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Dusty Baxter-Wright)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.