City Break în Praga, Cehia. Toate informațiile de care ai nevoie

Capitala Cehiei, numită și „Orașul celor o sută de clopotnițe”, este alegerea ideală dacă vrei să pleci într-un city break ieftin.

Cum ajung la Praga?

Dacă vrei să pleci în vacanță cu automobilul propriu, drumul până în Praga va dura în jur de 12 ore. Pe drum mai poți vizita și Ungaria, Austria și Slovacia, dar și Polonia, dacă faci un mic ocol.

Preferi autocarul? În acest caz, vei plăti în jur de 150 euro dus-întors, iar drumul va dura aproape 24 de ore.

Bineînțeles, cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge la Praga este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Praga din majoritatea aeroporturilor din țară, iar un zbor direct durează în jur de 2 ore.

Zboruri ieftine (lowcost) București – Praga

zboruri lowcost bucuresti praga

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Praga (sau orice altă destinație aleasă). Astfel, poți beneficia de oferte speciale pentru călătorie.

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate cu până la 50% mai mic!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aeroport în Praga?

Aeroportul Vaclav Havel se află la doar 15 km de centrul orașului.

Pentru a ajunge de la aeroport în Praga, poți folosi autobuzul express. Acesta te va duce la gara principală, dar și în centrul orașului. Este disponibil doar între orele 5:30 și 22:30, iar biletul costă 60 de coroane și îl poți cumpăra direct de la șofer.

Mai sunt disponibile și câteva autobuze: 119, 100, 191 și 510, iar biletele costă 32 coroane și sunt valabile timp de 90 de minute pe orice mijloc de transport public. În cazul în care ai și un bagaj mare (un troller, de exemplu), va trebui să plătești încă 16 coroane.

Ce posibilități de cazare am în Praga?

cazare praga

La Praga găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

Hoteluri în Praga

hotel de 2 stele

 • L’Opera Hotel – 120 lei/noapte
 • Discounts Prague Hotel – 119 lei/noapte
 • Club Hotel Praha – 135 lei/noapte

hotel de 3 stele

 • Anyday Apartments – 247 lei/noapte
 • Anna Hotel – 290 lei/noapte
 • King Charles Boutique Hotel Residence – 270 lei/noapte

hotel de 4 stele

 • The ICON Hotel & Lounge – 544 lei/noapte
 • Design Hotel Jewel Prague – 586 lei/noapte
 • Questenberk – 511 lei/noapte

hotel de 5 stele

 • Radisson Blu Alcron Hotel, Prague – 875 lei/noapte
 • Hotel Three Storks – 657 lei/noapte
 • Art Deco Hotel Imperial – 823 lei/noapte

pensiune/hostel

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 74 și 653 lei pentru două nopți.

Ce miijloace de transport am la dispoziție în Praga?

transport public praga

Autobuzele și tramvaiele din Praga circulă la interval de 2-20 de minute, în funcție de locație și oră, doar pe timp de zi. Există și autobuze și tramvaie de noapte, care circulă de la miezul nopții până la ora 4:30. Orarul fiecăruia de zi este afișat în stație.

Metroul funcționează între orele 5:00 și 12:00 (miezul nopții), la interval de 2-9 minute în funcție de oră.

Biletele valabile 30 de minute costă 24 de coroane, cele de 90 de minute costă 32 coroane, un abonament de o zi costă 110 coroane, iar unul de 3 zile costă 310. Acestea sunt valabile pentru orice mijloc de transport public.

AICI găsești mai multe informații despre transportul public din Praga.

Cardul Praga Pass

Cardul Praga Pass oferă:

 • transport public gratuit
  transport de la și către aeroport gratuit
  turul orașului cu autobuzul (2 ore) gratuit
  intrare gratuită la 50 de atracții turistice și reduceri la alte 30 de atracții
  ghid turistic

Prețul unui Praga Pass este de:

46 euro pentru adulți (2 zile)
33 euro pentru studenți și copii (2 zile)
56 euro pentru adulți (3 zile)
40 euro pentru copii și studenți (3 zile)
65 euro pentru adulți (4 zile)
47 euro pentru studenți și copii (4 zile)

Cardul Praga Pass poate fi cumpărat online de AICI, dar și de la câteva puncte de vânzare. Găsești AICI mai multe detalii.

Obiective turistice de vizitat în Praga

castelul din praga

Castelul din Praga este cel mai mare castel antic din lume, având o suprafață de aproape 70.000 metri pătrați. Aici au locuit regii Boemiei, împărații romani și președinții Cehoslovaciei și ai Republicii Cehia. Este deschis în perioada aprilie octombrie (între orele 5:00 și 24:00) și noiembrie-martie (între orele 6:00 și 23:00). Taxa de intrare este de 250 coroane (turul mic) sau 350 coroane (turul mare). Se fac reduceri pentru copii, studenți sau familii.

Vechea primărie a fost deschisă în anul 1338 și a fost extinsă de-a lungul timpului. A fost deteriorată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruită.

Curtea Tyn a fost o curte închisă unde comercianții îți depozitau bunurile și se odihneau. A avut și rolul de casa vamală, unde mărfurile erau inspectate.

Centrul istoric se întinde pe o suprafață de 866 hectare și se găsește în patrimoniul cultural UNESCO. În centrul său găsești Castelul din Praga.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Praga?

Muzeul Național din Praga este cel mai mare muzeu din Cehia și este deschis între orele 9:00-17:00 (vara) și 10:00-18:00 (în restul anului). În prima marți din fiecare lună, muzeul este închis. Prețul unui bilet este de 100 coroane, iar în ziua de luni intrarea este gratuită.

Muzeul Comunismului este deschis zilnic între orele 9:00-19:00. Este unul dintre cele mai vizitate muzee din Praga, iar biletul de intrare costă 190 coroane.

La muzeul Franz Kafka vei găsi documente, scrisori originale, apariții în ziare, fotografii și multe altele, dedicate scriitorului Franz kafka. Muzeul este deschis între orele 10:00 și 18:00, iar biletul costă 200 coroane.

Muzeul de Arte Decorative conține obiecte de artă, de decor și de design, de la sfârșitul antichității până în prezent. Este deschis între orele 10:00-19:00 (marți) și 10:00-18:00 (miercuri-duminică), iar lunea este închis. Biletul costă 80 coroane

Atracții turistice gratuite în Praga

Podul Carol este cel mai popular obiectiv turistic din oraș, fiind vizitat zilnic de sute de vizitatori. Construcția sa a durat 45 de ani și are o lungime totală de 516 m.

Turnul Mala Strana se găsește la unul dintre capetele podului Carol. În interiorul său se găsește o expoziție dedicată podului.

ceasul astronomic din praga

Ceasul astronomic a fost realizat în anul 1410 și este un simbol al orașului. Se spune că ceasornicarul a fost orbit după ce a terminat lucrarea, pentru a nu putea să reproducă opera. Din acest motiv, el s-a aruncat peste mecanismul ceasului și a murit pe loc, iar ceasul astronomic nu a mai funcționat timp de secole.

catedrala sfantul Vitus

Catedrala Sfântul Vitus este cea mai mare biserică din Cehia. În interiorul său se găsesc mormintele regulor Boemiei și ale împăraților romani.

Turnul de Pulbere Mihulka a fost construit în 1475. A fost folosit pentru depozitarea prafului de pușcă, de unde și numele. Este o construcție gotică împodobită și statui și reliefuri.

Berea în Praga

Nu putem trece cu vederea berea din Cehia, renumită în toată lumea. Are un preț foarte mic și se servește peste tot, la orice oră, chiar și la micul dejun. Printre cele mai cunoscute beri se numără Pilsner Urquell, Gambrinus, Staropramen și Budweiser.

Hărți utile

Harta orașului Praga

harta praga

Harta metroului din Praga

harta metrou praga

Tu ai fost vreodată în Praga? Cum a decurs sejurul tău? Împărtășește cu noi impresiile tale!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.