Unde îți petreci Crăciunul? City Break în Viena

Crăciunul se apropie cu pași repezi, dar încă nu ai niciun plan pentru această perioadă? COSMO îți recomandă destinații de vacanță ideale pentru un city break de Crăciun!

Dacă te-ai săturat să petreci sărbătorile de iarnă acasă, un city break de Crăciun va face această perioadă mai specială și îți va permite să trăiești experiențe noi. După ce am studiat cele mai populare destinații de vacanță din 2016, am ales pentru tine cele mai bune recomandări. Prima din serie este Viena, capitala Austriei.City break în Viena de Crăciun

Motivul pentru care îți recomandăm Viena îl reprezintă, bineînțeles, celebrul Târg de Crăciun. Acesta începe la finalul lunii noiembrie și se termină de Crăciun; este organizat în mai multe piețe din oraș, aflate în centrul orașului sau în jurul centrului. Atmosfera magică atrage mii de vizitatori, fie ei localnici sau turiști.

Spre deosebire de târgurile de la noi, acestea sunt mult mai mari, dar există șansa să prinzi, totuși, o zi aglomerată. Însă nu îți va fi greu să treci acest inconvenient cu vederea. Te vor întâmpina peste 100 de căsuțe de lemn, frumos decorate și pline de luminițe, vei putea cumpăra cadouri pentru cei dragi, decorațiuni deosebite, iar aromele preparatelor culinare te vor face să uiți de orice dietă!

Citește și: Sfaturi pentru organizarea eficientă a bagajului 

Ce alte atracții turistice există în Viena?

Capitala Austriei nu este în niciun caz un loc în care să te plictisești! Palatul Schönbrunn, fosta reședință de vară a familiei imperiale, este deschis între orele 8:30 și 16:30, iar AICI poți găsi prețurile biletelor. Poți petrece aici mare parte din zi vizitând camerele superbe ale palatului, plimbându-te prin labirint sau prin parcul palatului.

Palatul Schönbrunn

Palatul Hofburg este o altă atracție foarte populară in Viena. A fost reședința oficială a Casei de Habsbourg in timpul Imperiului Austriac și are o suprafață de 240.000 mp. Este deschis între orele 9:00 și 16:30, iar AICI poți găsi informații despre prețurile biletelor. Vei găsi aici o colecție de porțelan și argintărie, poți vizita muzeul Sisi (dedicat împărătesei Elisabeta), dar și apartamentele Imperiale, care conțin 19 încăperi restaurate.

Cripta Imperială se află sub biserica Capuchin și este locul unde se odihnesc 149 de persoane din dinastia Habsburg, inclusiv 12 împărați și 19 împărătese și regine. Este deschisă între orele 9:00 sau 10:00 (în funcție de ziua din săptămâna) și 18:00, iar prețul biletului este de 5,5 euro.

Turnul Dunării are o înălțime de 252 de metri, iar două lifturi te pot urca la restaurantul rotativ care se află la o înălțime de 150 de metri. De aici, poți admira mare parte din minunatul oraș. Este deschis între orele 10:00 și 00:00, iar prețul biletului este de 7,9 euro.

Dacă vrei să mănânci cel mai mare șnițel din lume, există două restaurante din zonă care susțin că îl prepară pe cel mai bun. Primul este Plachutta – Gasthaus zur Oper, situat lângă Operă, iar al doilea este Figlmüller, aflat în apropiere de Stephansdom.

Dacă ești iubitoare de ceai, magazinul Tee Gschwender îți pune la dispoziție zeci de tipuri de ceai, iar la etaj are și o ceainărie mică și cochetă unde poți savura o delicioasă băutură caldă. Preferi vinul? Vizitează Wein & Co, magazin de vinuri și bar. Ambele se află în apropierea Stephansplatz.

Citește și: Sfaturi pentru vegetarienii care merg în vacanță 

Despre vreme, transportul în comun și de ce să folosești un city pass

Vremea din această perioadă nu ar trebui să îți facă probleme. În perioada Crăciunului, temperaturile sunt de 2-6 grade, iar în unele zile e posibil să ningă.

În Viena găsești cazare pentru orice buzunar. Dacă vrei să te răsfeți, te poți caza la hotelul Imperial, unde prețul pentru 3 nopți de cazare ajunge la 6400 lei. La alte hoteluri, în schimb, te poți caza cu doar 1400 lei. La apartamente poți găsi cazare mai ieftină, în jur de 900 lei pentru 3 nopți, iar dacă închiriezi de la un proprietar, poți plăti doar 600 lei pentru 3 nopți.

Cât despre transportul în comun, acesta este foarte bine dezvoltat în Viena. Există 5 magistrale de metrou, 29 linii de tramvai și 127 de linii de autobuz, dintre care 24 sunt de noapte. BIletele se pot cumpăra de la case de bilete, automate de bilete (la metrou), dar și direct de la șofer sau vatman. Mai există și abonamente de o zi, de 72 de ore, o săptămână, o lună sau anuale.

Dacă vrei să vizitezi mai multe atracții turistice, îți recomandăm să achiziționezi un city pass. Acesta îți permite accesul la peste 60 de atracții din Viena și este valabil pentru una, două, trei sau șase zile consecutive. Un city pass este o idee excelentă mai ales dacă vrei să economisești niște bani.

Citește și: Cum îți stabilești bugetul pentru călătorii? 

Cum ajungi în Viena?

Cel mai rapid mod de a ajunge în Viena este transportul cu avionul. Dar nu te grăbi! Află care este cea mai bună alternativă pentru destinația ta. De exemplu, ce-ai zice dacă vacanța ta va include și un alt oraș? Acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală!

De asemenea, ar trebui să cauți soluția cea mai bună din punct de vedere financiar. Prețurile biletelor fluctuează, deci e recomandat să urmărești ofertele companiilor aeriene și calendarul de tarife. Apoi, ia în considerare și alte aeroporturi. De exemplu, ar putea fi mai ieftin să pleci din Iași în loc de București sau Timișoara.

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.