City break în Roma, Italia. Toate informațiile de care ai nevoie

Încă nu te-ai hotărât unde vei petrece concediul anul acesta? COSMO îți recomandă un city break în Roma! Află totul despre capitala Italiei, pentru a-ți fi mai simplu să îți organizezi vacanța.

Cum ajung la Roma?

Dacă ai automobil propriu, drumul până la Roma va dura în jur de 19-20 de ore. Pe drum te mai poți opri prin Ungaria, Slovenia și Austria sau Croația, dacă ocolești puțin. Această modalitate de transport este ideală pentru persoanele care vor să plece într-o vacanță mai lungă, să zicem de o săptămână.

O altă variantă ar fi să ajungi în Roma cu autocarul. Prețul unui bilet dus-întors se situează undeva la 190 de euro de persoană, iar călătoria va dura în jur de 36 de ore.

Bineînțeles, cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge la Roma este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Roma din majoritatea aeroporturilor din țară, iar un zbor direct durează în jur de 2 ore.

Zboruri ieftine (lowcost) București – Roma

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Roma (sau orice altă destinație aleasă).

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate cu până la 50% mai mic!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aeroport în Roma?

Așa cum probabil te-ai aștepta, drumul dinspre aeroport spre cazare nu este întotdeauna cel mai ieftin, dacă alegi transportul cu taxi. Cel mai simplu este să folosiți un tren sau autobuze speciale.

De la aeroportul Ciampino poți lua un autobuz care face cam 40 de minute până în centru și costă 4 euro.

De la aeroportul Fiumicino poți lua trenul Leonardo Express, unde biletul costă 9,5 euro. Poți lua și autobuzul, care costă 4 euro.

Ce posibilitati de cazare am în Roma?

La Roma găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

hotel de 2 stele

 • Raffaello Hotel – 578 lei/noapte
 • BW Premier Collction Hotel Canada – 581 lei/noapte
 • SuiteDreams Hotel – 566 lei/noapte

hotel de 3 stele

 • Princeps Boutique Hotel – 857 lei/noapte
 • Hotel Lancelot – 761 lei/noapte
 • Hotel Modigliani – 722 lei/noapte

hotel de 4 stele

 • Hotel Napoleon – 711 lei/noapte
 • UNA Hotel Roma – 752 lei/noapte
 • Capo d’Africa Hotel – 1107 lei/noapte

hotel de 5 stele

 • Radisson Blu – 810 lei/noapte
 • La Griffe Roma – MGallery By Sofitel – 1052 lei/noapte
 • NH Collection Roma Palazzo Cinquecento – 880 lei/noapte

Pensiuni/hostel

 • Casa Eli Roma – 511 lei/noapte
 • Castel Sant’Angelo Inn – 398 lei/noapte
 • Althea Inn – 409 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 116 lei și 800 lei pentru două nopți.

Ce mijloace de transport am la dispoziție prin Roma?

În Roma, biletul unui abonament de o zi pentru toate mijlocele de transport costă 6 euro, iar pentru 72 de ore costă 16,5 euro. Se mai găsesc și abonamente de 7 zile, de 24 de euro.

Cardul Roma Pass

Cardul Roma Pass costă 38,5 euro și include:

 • harta orașului;
 • un mic ghid turistic;
 • 3 zile de transport pentru toate mijloacele de transport din oraș;
 • intrare la 2 obiective turistice la alegere;
 • reduceri la restul obiectivelor turistice

Cardul Roma Pass se poate cumpăra de la toate birourile de informații turistice, de la obiectivele incluse în pass sau chiar de la magazinele unde se vând diferite ghiduri pentru turiști.

În cazul în care vrei să stai mai puțin de 3 zile sau nu vrei să vizitezi muzee, nu merită să îți cumperi un Roma Pass.

Obiective turistice de vizitat în Roma

Colosseum este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Italia și nu ar trebui să vizitezi Roma fără să ajungi aici! Prețul unui bilet este de 12 euro pentru adulți, de 7 euro pentru cetățenii europeni cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, iar pentru persoanele de maxim 17 ani intrarea este liberă.

Capela Sixtină este una dintre cele mai cunoscute construcții din întreaga lume. Pe tavan poți vedea 9 scene din Facerea Lumii, chipuri ale profeților, fresce realizate de Michelangelo, iar pe pereți tablouri celebre. Capela Sixtină este deschisă între orele 9:00 și 18:00 (luni-sâmbătă), iar intrarea costă 16 euro. În ultima duminică a fiecărei luni, sunt deschise între orele 9:00 și 14:00, iar intrarea este gratuită.

Atracții turistice gratuite în Roma

Panteonul este un fost templu, acum o biserică din Roma. Are o înălțime de 43 de metri și a fost construit aproximativ între anii 118-125. Este deschis între orele 8:30-19:30 (luni-sâmbătă), 9:00-18:30 (duminica) sau 9:00-13:00 (de sărbători). Cea mai apropiată stație de metrou este Barberini.

Fântâna di Trevi este cea mai cunoscută fântână din lume. Pentru noroc, aici se aruncă monede: o monedă pentru a reveni la Roma, două pentru a întâlni un roman frumos și trei pentru a te căsători cu acesta. Din păcate, mulți turiști o vizitează doar pentru a-și face un selfie rapid lângă ea, dar îți recomandăm să o admiri măcar câteva minute. Cea mai apropiată stație de metrou este Barberini.

Piazza di Spagna este una dintre cele mai cunoscute din lume… dar este și foarte aglomerată, aproape la orice oră din zi. Este situată chiar lângă stația de metrou Spagna.

Orașul-stat Vatican are jumătate de kilometru pătrat și se află aproape de stația de metrou Ottaviano. Din păcate, are cea mai mare rată a infracționalității pe cap de locuitor din lume… din cauza hoților de buzunare; deci, ai mare grijă la bani și alte bunuri importante! Bărbații trebuie să poarte cămăși sau tricouri care să acopere umerii și pantaloni lungi, iar femeile trebuie să poarte rochii sau fuste de culoare închisă, care să acopere genunchii. Mânecile bluzelor trebuie să fie medii sau lungi.

Bazilica Sfântul Petru din Vatican este cea mai mare construcție romano-catolică din lume. Este deschisă între orele 7:00 și 18:00 (din octombrie până în martie) și 7:00-19:00 (din aprilie până în septembrie). Cea mai apropiată stație de metrou este Ottaviano.

Santa Maria della Cencezione dei Cappuccini este o biserică cunoscută și sub numele de Biserica Capucinilor. Este faimoasă mai ales pentru osuarul care conține oasele a aproximativ 4000 de călugări. Este deschisă între orele 9:00 și 19:00, iar cea mai apropiată stație de metrou este Barberini.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Roma?

Muzeele Vaticanului sunt deschise între orele 9:00 și 19:00 (luni-sâmbătă), iar biletul de intrare costă 16 euro. În ultima duminică a fiecărei luni, sunt deschise între orele 9:00 și 14:00, iar intrarea este gratuită. Poți vizita Muzeul Gregorian Egiptean, Muzeul Gregorian Etrusc, Muzeele de Antichități clasice, Muzeul Pio-Clementino, Galeria de Artă, Galeria de Tapiserii, Muzeul Misionar-Etnologic, Muzeul Sacru (Biblioteca), Muzeul Profan și Muzeul Istoric al Vaticanului.

Muzeul Capitoliu găzduiește cele mai bogate colecții de mozaicuri, picturi, fresce și sculpturi din Roma. A fost primul muzeu public din lume, fiind deschis în 1471. Găsești aici și colecții de modene rare sau pietre prețioase, dar și expoziții temporare. Este deschis între orele 9:00 și 20:00 (de marți până duminică), iar intrarea costă 13 euro.

La Muzeul Național Roman găsești colecția Altemps (colecția de antichitați a Cardinalului Markus Sitticus), colecția Ludovisi Boncompagni (statuia lui Ares, cea a Athenei, Tronul Ludovisi etc), colecția Mattei (sculpturi antice), colecția Drago și colecția egipteană. Muzeul este deschis între orele 9:00 și 19:45 (marti-duminică), iar intrarea costă 7 euro.

Muzeul Goethe este singurul muzeu german pe pământ străin. Este deschis între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă 5 euro.

Hartă Roma

Hartă metrou

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.