City break în Madrid, Spania. Toate informațiile de care ai nevoie

Vrei să mergi într-un city break și te gândești să vizitezi Madrid? COSMO ți-a pregătit toate informațiile de care ai nevoie pentru a vizita capitala Spaniei.

Cum ajung în Madrid?

Dacă vrei să pleci în vacanță cu automobilul propriu, drumul până în Madrid va dura în jur de 31 ore. Pe drum vei trece prin Ungaria, Slovenia, Italia și Franța.

Preferi autocarul? În acest caz, vei plăti în jur de 180 euro dus-întors, iar drumul va dura puțin peste 3 zile dus-întors.

Bineînțeles, cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge la Madrid este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Madrid toate aeroporturile din țară, iar un zbor direct durează în jur de 4 ore.

Zboruri ieftine (lowcost) București-Madrid

avion madrid

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Madrid (sau orice altă destinație aleasă).

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate cu cu până la 50% mai ieftin!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aerport în Madrid?

Cel mai simplu mod de a ajunge de la aeroport în oraș îl reprezintă autobuzele speciale. Acestea circulă la 15-20 de minute în timpul zilei și 35 de minute noaptea. Biletul costă 5 euro de persoană.

madrid

Ce posibilități de cazare am în Madrid?

În Madrid găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

hotel de 2 stele:

 • Hostal Las Fuentes – 542 lei/noapte
 • Ibis Madrid Centro – 517 lei/noapte
 • 4C Bravo Murillo – 466 lei/noapte

hotel de 3 stele:

 • Sercotel Suites Viena – 716 lei/noapte
 • Ganivet Hotel – 741 lei/noapte
 • Hotel Acta Madfor – 623 lei/noapte

hotel de 4 stele:

 • Artiem Madrid – 988 lei/noapte
 • La Posada del Dragon – 947 lei/noapte
 • Hotel Meninas – Boutique Hotel – 863 lei/noapte

hotel de 5 stele:

 • Hotel Villa Real – 1184 lei/noapte
 • Silken Puerta America – 1093 lei/noapte
 • Eurostars Suites Mirasierra – 1025 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 75 și 400 lei/noapte.

city break madrid

Ce mijloace de transport am la dispoziție în Madrid?

Transportul public în Madrid include 13 linii de metrou, peste 170 de linii de autobuz, 3 linii de tramvai și 10 linii de tren local care leagă centrul de cartierele mărginașe.

Biletul de o călătorie costă 1,5-2 euro, cel de 10 călătorii costă 12,2 euro, dar poți găsi și bilete de 1, 2, 3, 5 sau 7 zile. Biletele se pot cumpăra din stații (la metrou) sau de la șofer (la autobuz și tramvai).

După cum probabil te așteptai, există și autobuze de noapte. Acestea circulă între orele 23:45 și 6:00, la o frecvență de 15-30 de minute.

Cardul Madrid Pass (numit Madrid Card)

Madrid Card oferă:

intrare gratuită la diverse obiective turistice;

reducere de până la 30% la alte obiective;

tur cu ghid;

hartă și ghid în 6 limbi

Prețul unui Madrid Card este de

 • 47 euro pentru 24 de ore;
 • 60 euro pentru 48 de ore;
 • 67 euro pentru 72 de ore;
 • 77 euro pentru 120 de ore.

Obiective turistice de vizitat în Madrid

Palatul Regal madrid
Palatul Regal

Palatul Regal din Madrid este unul din cele mai impresionante palate din Europa. Are peste 2000 de camere, însă doar 50 pot fi vizitate. Este deschis între orele 9:30 și 17 (luni-sâmbătă, din octombrie până în martie), 9:00-14 (duminică și de sărbători, din octombrie până în martie), 9:00-18 (luni sâmbătă, din aprilie până în septembrie) și 9:00-15:00 (duminică și de sărbători, din aprilie până în septembrie). Biletul costă 8 euro fără ghid și 10 euro cu ghid.

Templo de Debod
Templo de Debod

Templo de Debod este dedicat zeilor egipteni Amon și Isis și a fost construit în secolul IV Î.Hr. în Aswan, un oraș din Egipt. Monumentul a fost donat Spaniei în 1968.

Puerta del Sol este inima centrului istoric și este cea mai aglomerată piață din oraș. În mijlocul său vei vedea statuia Regelui Carlos al III-lea, dar și simbolul orașului, o statuie a unui urs care mănâncă fructe dintr-un copac.

Santiago Bernabéu
stadionul Santiago Bernabéu

Stadionul Santiago Bernabéu este unul dintre cele mai cunoscute și prestigioase stadioane de fotbal. Este „casa” echipei de Real Madrid și a fost inaugurat în 1947. Nu doar că poți vedea aici meciurile echipei, dar poți vizita stadionul în fiecare zi, între orele 10:00-19:00 și poți beneficia de ghid. Turul include vedere panoramică, vizitarea lojei presedintelui, a vestiarelor, a tunelului jucătorilor, a băncilor, gazonului și sălii trofeelor. Intrarea costă 19 euro pentru adulți și 13 euro pentru copii (5-14 ani).

Mutua Madrid Open este turneul de tenis de la Madrid, care are loc în prima săptămână din luna mai. Patronul acestuia este Ion Țiriac.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Madrid?

muzeul prado
muzeul Prado

Muzeul Prado este cel mai popular muzeu din oraș, având o colecție de artă din lumea întreagă. Se află aici 9000 de tablouri, 5000 de desene, 2000 de tipărituri, 1000 de monede și medalii și 2000 de obiecte decorative. Muzeul este deschid între orele 9:00 și 19:00 (de marți până sâmbătă), iar intrarea costă 6 euro.

Muzeul National Regina Sofia are una dintre cele mai bune colecții de artă din secolul al 20-lea. Vei găsi aici opere ale lui Salvador Dali, Pablo Picasso sau Joan Miro, iar biletul costă 6 euro. Muzeul este deschis între orele 10:00-21:00 (luni-sâmbătă) și 10:00-14:30 (duminică).

Atracții turistice gratuite în Madrid

Plaza Mayor si statuia regelui Philip al treilea
Plaza Mayor si statuia regelui Philip al treilea

Plaza Mayor este piața centrală a orașului. De-a lungul timpului, au avut loc aici diferite evenimente, precum târguri, coride, jocuri de fotbal, execuții publice și auto-da-fé în timpul Inchiziției. În prezent, găsești aici numeroase magazine și cafenele. În centrul pieței se află statuia regelui Philip al treilea, creată în 1616.

catedrala Almudena
catedrala Almudena

Catedrala Almudena este situată lângă Palarul Regal și are o mărime impresionantă (104 metri lungime și 76 lățime). A fost sacralizată în 1993 de Papa Ioan Paul al II-lea, iar statuia acestuia poate fi văzută în fața catedralei. Accesul este gratuit, iar catedrala este deschisă zilnic între orele 9:00 și 21:00.

Parcul del Retiro
Parcul del Retiro

Parcul del Retiro a fost construit în 1632 și este cel mai popular parc din oraș. Este situat aproape de muzeul Prado, iar muzicanți, pictori, jongleri și alți artiști animează atmosfera.

Vremea în Madrid

Cele mai bune momente pentru a vizita orașul sunt primăvara sau toamna, când temperaturile sunt plăcute. Vara, acestea ajung chiar la 40 de grade, iar iarna la maxim 10. De exemplu, în martie și aprilie sunt în jur de 17 grade, iar în septembrie și octombrie 25.

Hartă Madrid

harta madrid

Hartă metrou

harta metrou madrid

Distanță Madrid-Barcelona

Cele două orașe se află la 600 km unul de altul. Cu automobilul poți ajunge în Barcelona în aproximativ 6 ore, iar cu trenul rapid AVE în puțin peste 3 ore.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.