City break în Dublin, Irlanda. Toate informațiile de care ai nevoie

Dublin este un oraș vibrant, unde vei găsi bere de calitate, peisaje superbe, clădiri vechi, pub-uri cu o atmosferă prietenoasă și oameni veseli. Dacă te gândești să mergi într-un city break, COSMO ți-a pregătit toate informațiile de care ai nevoie.

Cum ajung în Dublin?

Cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge în Dublin este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Dublin din majoritatea aeroporturilor din țară, iar un zbor direct durează în jur de 4 ore.Zboruri ieftine (lowcost) București-Dublin

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Dublin (sau orice altă destinație aleasă).

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate cu până la 50% mai mic!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aeroport în Dublin?

city break dublin

Aeroportul din Dublin se află la doar 10 kilometri de oraș. Poți găsi taxiuri în fața aeroportului, în zona sosirilor, ca în orice oraș, însă îți recomandăm să le eviți, prețuriile nefiind prea mici. Poți folosi, în schimb, un autobuz spre centrul orașului, de pe ruta Airlink bus service, care costă 6 euro de persoană.

Ce posibilități de cazare am în Dublin?

În Dublin găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

hotel de 2 stele:

 • Dergvale Hotel – 625 lei/noapte
 • O’Shea’s Hotel – 625 lei/noapte
 • Latchfords of Baggot Street – 591 lei/noapte

hotel de 3 stele:

 • Sandymount Hotel – 643 lei/noapte
 • Wynn’s Hotel – 817 lei/noapte
 • Academy Plaza Hotel – 812 lei/noapte

hotel de 4 stele:

 • The Croke Park – 599 lei/noapte
 • Clontarf Castle Hotel – 876 lei/noapte
 • Ariel House – 730 lei/noapte

hotel de 5 stele:

 • InterContinental Dublin – 1482 lei/noapte
 • Harrington Hall – 776 lei/noapte
 • Dylan Hotel – 1434 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 100 și 300 lei/noapte.

dublin

Ce mijloace de transport am la dispoziție în Dublin?

În Dublin vei găsi multe linii de autobuz, dar puține de tramvai. Din păcate, autobuzele se pot mișca încet din cauza traficului.

Prețul unui bilet de autobuz este stabilit în funcție de distanță. Când urci în el, îi spui șoferului care este destinația, dar el îți spune prețul. Pui apoi monede într-un aparat care îți printeză biletul, dar, atenție, nu dă rest! În cele mai multe stații vei vedea un panou cu orele la care ajunge fiecare autobuz – la fel ca în metroul bucureștean.

Există doar două linii de tramvai, iar prețul unui bilet se situează între 2 și 3,3 euro. Biletele se pot cumpăra doar din stațiile de tramvai.

Cardul Dublin Pass

Cardul Dublin Pass oferă:

 • intrare gratuită la peste 25 de atracții turistice;
 • reduceri în peste 20 de locații;
 • bilet de 24 de ore la turul orașului cu autobuzul;
 • transport de la și către aeroport;
 • ghid turistic

Prețul unui Praga Pass este de:

Dublin Pass 1 zi adulți: 52 euro
Dublin Pass 1 zi copii: 31 euro
Dublin Pass 2 zile adulți: 73 euro
Dublin Pass 2 zile copii: 41 euro
Dublin Pass 3 zile adulți: 74,7 euro
Dublin Pass 3 zile copii: 46,8 euro
Dublin Pass 5 zile adulți: 88,4 euro
Dublin Pass 5 zile copii: 52,7 euro

Cum e vremea în Dublin?

Iulie și august sunt cele mai calde luni din ani, cu temperaturi ajungând la 20 de grade. Ianuarie este cea mai rece lună (2-8 grade), urmată de decembrie (3-8 grade). Zăpada și ploaia sunt foarte comune, motiv pentru care îți recomandăm să vizitezi Dublin primăvara, când precipitațiile sunt scăzute, iar temperatura se situează în jurul a 15 grade.

Obiective turistice de vizitat în Dublin

catedrala sfantul patrick
Catedrala Sfantul Patrick

Catedrala Sfântul Patrick este cel mai mare lăcaș de cult din Irlanda. Inițial, aici a fost o biserică din lemn, dar între anii 1191 și 1270 a fost constuită noua clădire. Aici sunt găzduite mare parte din ceremoniile publice naționale.

Kilmainham Gaol dublin
Kilmainham Gaol

Închisoarea Kilmainham Gaol a fost constuită în 1789 și a fost principala închisoare din Irlanda, până în 1920. Bărbații, femeile și chiar copiii erau închiși împreună, iar cel mai tânăr deținut a avut 5 ani. În prezent, clădirea găzduiește Muzeul de istorie al naționalismului irlandez.

Castelul Dublin
Castelul Dublin

Castelul Dublin a fost construit în secolul al 13-lea, dar a ars în 1684. A fost apoi reconstruit, iar în prezent este folosit pentru recepții de stat și inaugurări prezidențiale.

Catedrala lui Hristos
Catedrala lui Hristos

Catedrala lui Hristos, numită și Catedrala Sfintei Treimi, conține cea mai mare criptă construită vreodată în Irlanda (este deschisă pentru vizitatori). Poți găsi aici și mormântul lui Strongbow, un cunoscut războinic medieval englez.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Dublin?

Galeria Națională a Irlandei a fost deschisă în 1864 și se află în centrul orașului. Aici este găzduită colecția națională de artă irlandeză ți europeană. Galeria este deschisă între orele 9:15 și 17:30 (luni, marți, miercuri, vineri și sâmbătă), 9:15-20:30 (joi) și 11:00-17:30 (duminică).

Muzeul Irlandez de Artă Modernă găzduiește o colecție modernă de artă comtemporană. Este deschis între orele 11:30 și 18:30 (marți-vineri), 10:00-17:30 (sâmbătă) și 12:00-17:30 (duminică). Intrarea este liberă.

La Muzeul Național de Arheologie vei găsi obiecte de artă, cultură și istorie naturală din Irlanda, cele mai populare fiind Potirul Ardaugh, broșa Tara și relicvele din epoca vikingilor. Este deschis între orele 10:00-17:00 (marți-sâmbătă) și 14:00-17:00 (duminică), iar intrarea este gratuită.

Atracții gratuite în Dublin

Piața Merrion este una din cele mai bune exemple de arhitectură a orașului georgian. De aici poți ajunge cu ușurință la Muzeul Național, Galeria Națională, Biblioteca Centrală Catolică, Arhiva de muzică tradițională irlandeză și Casa Leinster.

Arcul Pușcașilor este un monument dedicat ofițerilor, subofițerilor și militarilor care au luptat și murit în perioada 1899-1900.

sulita

Sulița din Dublin sau Monumentul Luminii a fost creată pentru a aduce un plus de eleganță orașului.  Este confecționată din oțel și inox și are o înălțime de 121 metri.

strada Grafton
strada Grafton

Strada Grafton este principala locație pentru cumpărături din oraș. Așa cum era de așteptat, găsești aici și cântăreți ambulanți. Poți face cumpărături atât la magazine de lux, cât și la diverse buticuri și magazine universale.

Hartă Dublin

harta dublin

Hartă metrou Dublin

harta metrou dublin

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.