Unde îți petreci Revelionul? De ce să alegi un city break în Cipru

Încă nu ai planuri pentru trecerea dintre ani? COSMO îți recomandă un city break la Cipru de Revelion!

Te-ai săturat de vremea proastă din România, iar ideea de a petrece Revelionul aici nu prea te încântă? Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din această perioadă este Cipru, ideală pentru persoanele care vor să uite de iarnă pentru câteva zile.Situată în estul Mării Mediterane, Cipru este o insulă superbă, unde te poți bucura de ierni foarte calde și peisaje care vor face invidios pe oricine te urmărește pe Instagram. De zeci de ani, aici vin o mulțime de turiști străini, astfel că limba engleză este vorbită de aproape toată lumea, inclusiv de localnicii mai în vârstă.

Am nevoie de viză pentru Cipru?

Nu! Dacă ești cetățean român, nu ai nevoie de viză pentru a călători în Cipru. Tot ce ai nevoie pentru a intra în țară este pașaportul sau cartea de identitate.

Cât costă cazarea în Cipru?

În Cipru găsești cazare pentru orice buzunar. Iată un exemplu pentru un city break de 3 zile (30 decembrie-1 ianuarie):

În Larnaca: 285 lei la hotel Larco (2 stele), 529 lei la hotel Flamingo Beach (3 stele), 769 lei la hotel Claopatra (4 stele), 1357 lei la hotel Alion Beach (5 stele), 366 lei la un apartament din complexul St. George Rent Rooms, 619 lei la un apartament din Operetta House.

În Limassol: 262 lei la hotel Onisillos (2 stele), 353 lei la hotel Agapinor (3 stele), 932 lei la hotel Ajax (4 stele), 2804 lei la Olympic Residence Deluxe Apartments (5 stele), 602 lei la un apartament din Bayview Gardens, 541 lei la un apartament din Niki’s House.

În Nicosia: 344 lei la hotel Elysso (2 stele), 580 lei la hotel Castelli (3 stele), 488 lei la LA Hotel & Resort (4 stele), 1038 lei la Golden Bay Beach hotel (5 stele), 624 lei la un apartament din Nicosia Suites, 452 lei la un apartament din Mina Plaza Apartments.

Cum ajung în Cipru?

Cel mai simplu mod de a ajunge în Cipru este zborul cu avionul. Iată câteva exemple de prețuri:

Plecare: București, destinație: Larcana, escală: Atena – 208 euro dus-întors;
Plecare: București, destinație: Paphos, escală: Bruxelles – 531 euro dus-întors;
Plecare: București, destinație: Nicosia, escală: Istanbul – 186 euro dus-întors;

Plecare: Timișoara, destinație: Larcana, escală: Munchen – 560 lei dus-întors;
Plecare: Timișoara, destinație: Paphos, escală: Londra – 354 lei dus-întors;
Plecare: Timișoara, destinație: Nicosia, escală: Istanbul (la dus) și Ankara, Munchen (la întors) – 2612 euro dus-întors;

Află care este cea mai bună alternativă pentru destinația ta. City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală!

De asemenea, ar trebui să cauți soluția cea mai bună din punct de vedere financiar. Prețurile biletelor fluctuează, deci e recomandat să urmărești ofertele companiilor aeriene și calendarul de tarife.

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Ce fac în Cipru?

Chiar dacă vremea este caldă în Cipru și în această perioadă a anului, nu este suficient de caldă pentru a sta la plajă. Totuși, o plimbare romantică pe malul mării îți va permite să te relaxezi și să admiri peisajele minunate.

Vizitează orașele: Nicosia, Lamarca, Farmagusta, Kyrenia… toate sunt ideale pentru plimbări alături de partener sau prieteni. Cu această ocazie, poți încerca diferite mâncăruri și băuturi locale (nu uita să încerci vinul din Limassol!). De asemenea, în aproape fiecare oraș găsești cluburi unde te poți distra toată noaptea, mănăstiri și catedrale, situri arheologice și muzee.

Transportul în comun

Există diferite tipuri de bilete de autobuz: o călătorie în timpul zilei costă 1,5 euro, o călătorie în timpul nopții 2,5 euro, un abonament de o zi costă 5 euro, iar unul de o săptămână 20 euro. AICI găsești toate detaliile despre rutele și orarul autobuzelor.

Tu ce planuri ai pentru Revelion?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.