City Break în Berlin, Germania. Toate informațiile de care ai nevoie

Capitala Germaniei este o destinație de vacanță care te va cuceri pe loc. Este unul dintre cele mai populare orașe și o destinație ideală pentru city break. Pentru a-ți veni în ajutor, am strâns pentru tine toate informațiile de care ai nevoie, dacă vrei să-l vizitezi.

Cum ajung la Berlin?

cum ajung la berlin

Dacă vrei să pleci în vacanță cu automobilul propriu, drumul până în Berlin va dura în jur de 15 ore. Pe drum vei trece prin Ungaria și Cehia și poți vizita și Slovacia sau Austria, dacă faci un mic ocol.Preferi autocarul? În acest caz, vei plăti în jur de 200 euro dus-întors, iar drumul va dura puțin peste 48 de ore.

Bineînțeles, cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge la Berlin este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Berlin din majoritatea aeroporturilor din țară, iar un zbor direct durează în jur de 2 ore.

Zboruri ieftine (lowcost) București-Berlin

zboruri lowcost berlin

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Berlin (sau orice altă destinație aleasă).

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate fi cu până la 50% mai mic!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aeroport în Berlin?

La aeroportul Schönefeld zboară avioanele Olympic Airlines, Lufthansa, KLM și Germanwings. Singura legătură directă cu centrul orașului o reprezintă trenul Regional Express (Airport Express), care circulă odată la jumătate de oră. De la aeroport până la Gara Centrală vei face cam 30 de minute. Taxiurile sunt de evitat, pentru că există riscul de a găsi taximetriști falși, care îți vor cere mai mulți bani.

La aeroportul Tegel zboară avioanele TAP Portugal, Austrian Airlines, Scandinavian Airlines System și Qatar Airways. Spre oraș poți lua autobuze care opresc în fața terminalelor A și B. Taxiurile sunt de evitat, pentru că prețul acestora e ceva mai mare și va trebui să plătești și pentru bagaje.

Ce posibilități de cazare am în Berlin?

În Berlin găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

hotel de 2 stele

 • Ibis Berlin Mitte – 274 lei/noapte
 • Arte Luise Kunsthotel – 211 lei/noapte
 • H+ Hotel HVD 4Youth – 272 lei/noapte

hotel de 3 stele

 • Michelberger Hotel – 355 lei/noapte
 • Hotel MANI – 383 lei/noapte
 • Hotel Gat Point Charlie – 386 lei/noapte

hotel de 4 stele

 • Hotel OTTO – 384 lei/noapte
 • Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie – 437 lei/noapte
 • Adina Apartment Hotel Berlin Mitte – 377 lei/noapte

hotel de 5 stele

 • The Mandala Hotel – 589 lei/noapte
 • The Westin Grand Berlin – 607 lei/noapte
 • Regent Berlin – 881 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 139 și 602 lei pe noapte.

Ce mijloace de transport am la dispoziție în Berlin?

transport berlin

În Berlin, biletele oferă acces la metrou, autobuze, tramvaie și feriboturi. Orașul este împărțit în trei zone: AB (zona urbană), BC și ABC (împrejurimi).

Biletele pentru linile AB costă 2,8 euro, iar biletele pentru ABC costă 3,4 euro. Mai există și bilete de o zi (valabile de la validare până la ora 3:00 a doua zi) și costă 7 euro (în zona AB). Un abonament de 7 zile costă 30 euro și expiră în a șaptea zi la miezul nopții.

Biletele se pot cumpăra de la dispozitive speciale (la metrou), direct de la șofer (la autobuz) și la dispozitive speciale din tramvaie. Biletele trebuie păstrate după validare, iar persoanele care nu au un tichet valid primesc o amendă de 60 euro.

Găsești AICI mai multe detalii.

Cardul Berlin Pass

Cardul Berlin Pass oferă:

 • intrare gratuită la peste 60 de atracții;
 • tur gratuit al orașului cu un autobuz special;
 • ghid cu sfaturi, informații și hărți
 • transport gratuit cu metroul, autobuzul și tramvaiul;
 • transport de la aeruportul Schönefeld

Prețul unui Berlin Pass de 2 zile este de 79,2 euro pentru adulți și 41,6 euro pentru copii, iar prețul unui Berlin Pass de 3 zile este de 95,2 euro pentru adulți și 49,6 euro pentur copii.

Cardul Berlin Pass poate fi achiziționat de pe acest site sau din centrul orașului (Berlin Pass Desk, Schlossplatz nr 5).

Obiective turistice de vizitat în Berlin

catedrala din berlin

Catedrala din Berlin este cea mai mare biserică protestantă germană din secolul al XX-lea. O poți vizita între orele 9:00 și 20:00 (de luni până sâmbătă) sau 12:00-20:00 (duminica și de sărbători). Intrarea costă 7 euro pentru adulți, 4 euro pentru studenți și seniori (peste 65 ani), 4 euro pentru șomeri și persoane cu dizabilități, iar minorii au intrarea gratuită.

Strada Ku’damm este principalul loc de cumpărături din Berlin. Vei găsi aici și restaurante și pub-uri. Cele mai multe magazine sunt deschise între orele 9:00 și 21:00, de luni până duminică.

Expoziția de miniaturi Loxx este o expoziție permanentă de cale ferată în miniatură, ateliere de lucru, automobile, case, copaci și oameni. Este deschisă zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar biletul costă 13 euro pentru adulți, 12 euro pentru studenți și seniori (peste 65 de ani), 12 euro pentru șomeri și persoane cu dizabilități, 8 euro pentru copiii între 6 și 14 ani, iar copiii sub 6 ani au intrarea gratuită.

Poarta Brandenburg poate fi văzută în Piața Pariser din cartierul Berlin-Mitte. A fost construită între anii 1788-1791 și este cel mai important simbol al orașului. Este singura poartă care mai există din fostul zid care împărțea Estul de Vest, iar în prezent este un simbol pentru Berlinul reunificat.

Parcul Tiergarten este cel mai popular parc din oraș și se află printre cele mai mari grădini urbane din Germania. Aici se află și Grădina Zoologică, dar, dacă nu vrei să o vizitezi, îți recomandăm măcar să te plimbi prin parc sau să stai la picnic. Se mai fac aici și grătare sau se joacă fotbal, iar iarna patinajul este uneori posibil.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Berlin?

Muzeul Pergamon găzduiește, de fapt, trei muzee: Colecția de antichități, Muzeul Orientului Apropiat și Muzeul de Artă Islamică. Este deschis între orele 10:00 și 18:00 (vineri-miercuri) și 10:00-20:00 (joi), iar intrarea costă 12 euro.

Muzeul Egiptean și Colecția de Papirusuri conține lucrări în care se reflectă istoria Egiptului până în anul 4000 Î. Hr., inclusiv mumii. Este deschis între orele 10:00-18:00 (vineri-miercuri) și 10:00-20:00 (joi), iar intrarea costă 12 euro.

La Galeria de pictură găsești artă europeană din secolele 13-18. Este deschisă între orele 10:00 și 18:00 (marți, miercuri, vineri), 10:00-20:00 (joi), 11:00-18:00 (sâmbătă și duminică), iar luni este închisă. Intrarea costă 10 euro.

Atracții turistice gratuite în Berlin

Piața Postdamer Platz a fost centrul Berlinului antebelic și a fost traversată de Zidul Berlinului. În prezent, vei vedea aici o linie roșie trasată pe străzi, care reprezintă granița dintre Berlinul de Est și Berlinul de Vest.

Memorialul Holocaustului

Memorialul Holocaustului a fost inaugurat în 2005 și este un monument care comemoreazăcei 6 milioane de evrei care au fost uciși de naziști. Este făcut din 2711 lespezi de piatră gri fără nume sau alte însemne. Este deschis non stop și îl găsești pe Cora-Berliner-Strasse  nr 1.

Memorialul Zidului Berlinului este singura secțiune a Zidului care a fost păstrată. Are o lungime de 70 de metri și se află pe Bernauer Strasse.

Casa gotică a fost o construcție care rar apărea în Evul Vechi, cele mai multe fiind consturite din lemn, nu din piatră.

Închisoarea Plotzensee este o închisoare de bărbați unde, în timpul naziștilor, au fost executate aproape 3000 de persoane. Locul unde aceștia au fost executați a devenit un memorial în amintirea lor.

Primăria Roșie este deosebită pentru datorită turnului neorenascentist al ceasului și friza care prezintă istoria osașului.

Hartă Berlin

harta berlin

Hartă metrou

harta metrou berlin

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.