Vizitează Helsinki: Obiective turistice și ghid de călătorie

Helsinki este un oraș destul de mic, dar plin de viață. Capitala Finlandei este situată în sudul țării, pe malul golfului Finic, și are un aer nordic, iar într-un top din anul 2011 a fost numită „the most liveable city in the world”. Dacă vrei să pleci într-un city break în Helsinki, COSMO îți oferă toate informațiile de care ai nevoie.

Cum ajung în Helsinki?

Cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge la Helsinki este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Helsinki din toate aeroporturile din țară, iar un zbor direct durează 3 ore.

Zboruri ieftine (lowcost) București-Helsinki

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Helsinki (sau orice altă destinație aleasă).

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate fi cu până la 50% mai mic!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aeroport în Helsinki?

Aeroportul Vantaa se află la 19 km de Helsinki. Pentru a ajunge în oraș, poți lua un taxi (din fața terminalelor), iar călătoria durează în jur de 30 de minute. De asemenea, ai la dispoziție autobuzele YTV (415, 451 și 615), care te vor duce în centrul orașului în aproximativ 40 de minute.

Ce posibilități de cazare am în Helsinki?

În Helsinki găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

hotel de 2 stele:

 • Hilton Helsinki Kalastajatorppa – 454 lei/noapte
 • Hotelli Finn – 314 lei/noapte
 • Hotel Katajanokka – 463 lei/noapte

hotel de 3 stele:

 • Cumulus Hakaniemi – 445 lei/noapte
 • Ava Hotel – 294 lei/noapte
 • Arthur Hotel – 425 lei/noapte

hotel de 4 stele:

 • Hilton Helsinki Strand – 593 lei/noapte
 • Scandic Paasi – 445 lei/noapte
 • GLO Hotel Kluuvi Helsinki – 670 lei/noapte

hotel de 5 stele:

 • GLO Hotel Kluuvi Helsinki – 670 lei/noapte
 • Hotel Haven – 770 lei/noapte
 • Hotel Kamp – 826 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 95 lei și 850 lei/noapte.

transport helsinki

Ce mijloace de transport am la dispoziție în Helsinki?

Biletele HSL sunt valide pentru toate mijloacele de transport în comun (autobuze, trenuri, tramvaie, metrou și ferry). Prețurile sunt stabilite în funcție de zona unde vrei să călătorești – dacă vrei să călătorești doar în Helsinki, vei achiziționa un bilet Regional.

Biletele se pot cumpăra de la automate, dar și direct de la șofer. Îți recomandăm să ai mărunt la tine și ține minte: șoferii nu trebuie să accepte bancnote mai mari de 20 euro. Cardurile nu se pot folosi în autobuze și tramvaie, dar se pot folosi în trenuri.

Dacă nu ai un bilet validat, riști o amendă de 80 euro + valoarea unui bilet.

Prețurile sunt:

2,9 euro de la automatul de bilete
3,2 euro de la șofer
5 euro pentru biletele de noapte
2,5 euro pentru tramvaie, de la automatul de bilete
4,4 euro biletul de 2 ore
5 euro biletul de 12 ore

Cardul Helsinki Pass

Cardul Helsinki Pass include:

 • turul orașului cu autobuzul
 • transport public gratuit
 • peste 28 de atracții turistice și tururi
 • ghidul orașului

Prețul unui Helsinki Pass este de:

1 zi: 41,4 euro pentru adulți și 20,7 euro pentru copii
2 zile: 50,4 euro pentru adulți și 25,2 euro pentru copii
3 zile: 59,4 euro pentru adulți și 29,7 euro pentru copii

Cardul Helsinki Pass poate fi achiziționat de AICI.

Obiective turistice de vizitat în Helsinki

Piața Senatului helsinki obiective turistice
Piața Senatului

Piața Senatului se află de-a lungul bulevardului Aleksanterinkatu. Partea vestica a sa este ocupată de Universitatea din Helsinki, în partea ocupă găsim Consiliul de Stat, iar în sud fosta Primărie. În centrul pieței poți vedea statuia țarului Alexandru al II-lea.

Bulevardul Aleksanterinkatu, mai cunoscut ca Aleksi, este principala artera a zonei. Este ideal pentru o plimbare sau pentru a face cumpărături la numeroasele magazine. Deseori, în weekend au loc târguri de stradă.

biserica din stanca helsinki obiective turistice
Biserica din Stâncă

Biserica din Stâncă este construită, așa cum indică și numele, direct în stâncă. Datorită acusticii excepționale, aici au loc și diferite concerte.

Cladirea Parlamentului helsinki obiective turistice
Cladirea Parlamentului

Cladirea Parlamentului a fost inaugurată în martie 1931 și este o combinație între stilul neoclasic și modernismul secolului al XX-lea. Marțea și vinerea poți urca până în balconul public, iar între orele 11:00-12:30 (sâmbăta) și 12:00-13:30 (duminica) au loc tururi ghidate.

Cât costă intrarea la principalele muzee?

Muzeul de Artă Ateneum helsinki
Muzeul de Artă Ateneum

Muzeul de Artă Ateneum este cel mai important muzeu de acest tip din Finlanda. Găsești aici cele mai impresionante colecții de artă din față. Este deschis între orele 10:00-18:00 (marți-vineri), 10:00-20:00 (joi) și 11:00-17:00 (sâmbătă și duminică), iar intrarea costă 12 euro (copiii sub 18 ani au intrarea liberă).

Muzeul de Artă Contemporană Kiasma helsinki obiective turistice
Muzeul de Artă Contemporană Kiasma

Muzeul de Artă Contemporană Kiasma include opere ale artiștilor contemporani finlandezi și din țările apropiate. Este deschis între orele 10:00-17:00 (marți), 10:00-20:30 (miercuri, joi), 10:00-22:00 (vineri), 10:00-18:00 (sâmbătă) și 10:00-17:00 (duminică), iar biletul costă 10 euro (intrarea este gratuită pentru copiii sub 18 ani).

Muzeul Național helsinki
Muzeul Național

Muzeul Național include artefacte și obiecte care prezintă istoria Finlandei. Este deschis între orele 11:00-18:00 (marți-duminică), iar intrarea costă 10 lei pentru adulți (copii până la 18 ani au intrare gratuită).

Atracții turistice gratuite în Helsinki

Fântâna Havis Amanda helsinki atractii turistice
Fântâna Havis Amanda

Fântâna Havis Amanda a fost ridicată în 1908 și simbolizează orașul Helsinki răsărind din mare, inocent și gol.

monumentul Sibelius helsinki obiective turistice
monumentul Sibelius

Monumentul Sibelius este dedicat compozitorului finlandez Jean Sibelius și este amplasat în Parcul Sibelius. A fost proiectat de Elia Hiltunen, care a încercat să surprindă esența muzicii, monumentul fiind făcut din țevi sudate împreună sub forma unui val.

porvoo finlanda obiective turistice
Porvoo

Vizitează și Porvoo, una dintre cele mai vechi zone din Finlanda. Se află la o oră de Helsinki și este cunoscută în special datorită centrului său medieval. Aici vei găsi magazine, restaurante, cafenele și galerii.

Catedrala Uspensky helsinki
Catedrala Uspensky

Catedrala Uspensky este închinată Fecioarei Maria și a fost construită în 1868. Interiorul său impresionant poate fi vizitat zilnic, mai puțin în zilele de luni din iarnă.

Insulele Seurasaari și Korkeasaari sunt foarte populare în special vara. La prima dintre ele se află și o plajă de nudiști (fără zone unisex), iar pe cea de a doua găsești Grădina Zoologică.

Vremea în Helsinki

Cel mai bun moment pentru a vizita Helsinki este vara, în lunile iulie și august, când temperaturile ajung la 22-24 de grade Celsius. În lunile de iarnă, ziua sunt cam -4 grade, primăvara 8-10, iar toamna 15 grade Celsius.

Hartă Helsinki

harta helsinki

Hartă metrou Helsinki

harta metrou helsinki

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.