Vizitează Copenhaga: Obiective turistice și ghid de călătorie

Copenhaga este unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții din Europa, dar și unul dintre cele mai ecologice. Este o capitală plină de istorie și are farmecul aparte al lumii vechi, iar curățenia și numeroasele obiective turistice te vor convinge să revii aici cât mai curând.

Cum ajung în Copenhaga?

Cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge la Copenhaga este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Din România poți zbura spre Copenhaga din toate aeroporturile din țară, însă va trebui să faci o escală (în Berlin, Viena, Munchen, Varșovia, Zurich sau Londra, în funcție de compania aeriană).

Zboruri ieftine (lowcost) București-Copenhaga

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Copenhaga (sau orice altă destinație aleasă).

City break-ul tău poate include și un alt oraș – acest lucru este posibil prin intermediul Smart Connection de la Vola.ro, program care îți permite să găsești zboruri low-cost cu escale mari. Astfel, vei putea petrece jumătate de zi și în alt oraș, înainte de a ajunge la destinația finală… iar prețul biletului poate fi cu până la 50% mai mic!

Pentru a afla care sunt cele mai bune oferte la biletele de avion, încearcă și tu widget-ul Vola de la finalul articolului!

Cum ajung de la aeroport în Copenhaga?

Aeroportul din Copenhaga se află la doar 8 km de oraș. Stațiile de metrou și tren se află la terminalul 3, deci le vei găsi foarte ușor.

Cu metroul vei ajunge în centrul orașului în 15 minute, iar biletele se pot cumpăra din stație sau de la ghișeul din terminal. Metroul circulă la 4-6 minute în timpul zilei și seara și la 15-20 de minute noaptea.

Trenul spre oraș pleacă de la platforma 2, odată la 10 de minute. Biletele se pot cumpăra din stație sau de la ghișeul din terminal.

Mai ai la dispoziție și autobuzul 5A, care te va duce la Gara Centrală din Copenhaga sau în centrul orașului.

 calatorie la Copenhaga

Ce posibilități de cazare am în Copenhaga?

hotel de 2 stele:

 • CABINN Metro – 378 lei/noapte
 • Saga Hotel – 483 lei/noapte
 • Hotel CopenHagen – 447 lei/noapte

hotel de 3 stele:

 • Hotel Ansgar – 684 lei/noapte
 • Hotel Copenhagen Crown – 754 lei/noapte
 • Gentofte Hotel – 655 lei/noapte

hotel de 4 stele:

 • First Hotel Mayfair – 749 lei/noapte
 • Tivoli Hotel – 826 lei/noapte
 • First Hotel Mayfair – 749 lei/noapte

hotel de 5 stele:

 • Tivoli Hotel – 826 lei/noapte
 • Hotel Alexandra – 934 lei/noapte
 • The Square Copenhagen – 873 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 165 și 800 lei/noapte.

transport Copenhaga

Ce mijloace de transport am la dispoziție în Copenhaga?

În Copenhaga, trenul, metroul și autobuzul pot fi accesate cu același tip de bilet. În plus, te poți baza pe mijloacele de transprt în comun, pentru că ajung mereu la timp!

Autobuzele A sunt cele de bază din centrul orașului. Circulă odată la interval de 3-7 minute în orele de vârf (7:00-9:00 și 15:30-17:30) și la aproximativ 10 minute în rest.

Autobuzele S au mai puține stații decât cele anterioare (deci circulă mai repede) și circulă odată la 5-10 minute în timpul orelor de vârf și odată la 20 de minute în rest.

Există și autobuze de noapte (marcate cu N), care circulă între 1:00 și 5:00.

Metroul este disponibil 24/7. La orele de vârf, circulă odată la 2-4 minute și în rest odată la 3-6 minute. Vinerea și sâmbăta, după miezul nopții, circulă la 7-15 minute, iar de duminică până joi după miezul nopții circulă la 20 de minute.

Trenurile au mai multe linii, în funcție de destinație, și circulă fie la 4-5 minute, fie la 10 minute, fie la 20 sau o dată pe oră.

Cardul Copenhaga Pass

Cardul Copenhaga Pass îți oferă:

 • intrare gratuită la peste 73 de obiective turistice, tururi și activități
 • reducere la numeroase muzee, restaurante, cafenele etc
 • acces gratuit la tren, autobuz și metrou
 • hartă gratuită a orașului

Cât costă?

 • pentru 24 de ore: 53,68 euro
  pentru 48 de ore: 75,76 euro
  pentru 72 de ore: 90,94 euro
  pentru 120 de ore: 122,68 euro

Cardul Copenhaga Pass poate fi achiziționat de aici.

Obiective turistice de vizitat în Copenhaga

Palatul Amalienborg Copenhaga
Palatul Amalienborg

Palatul Amalienborg este format, de fapt, din patru palate aproape identice și este reședința de iarnă a familei regale. Doar două dintre aceste palate sunt deschise publicului: Christian al VII-lea și Christian al VIII-lea. Acestea se pot vizita între orele 10:00-16:00, iar intrarea costă 9 euro.

Citadela Frederikshavn are o formă de pentagramă, cu bastioane în colțuri și este una dintre cele mai bine păstrare cetăți din Europa de Nord. Este deschisă publicului zilnic între orele 6:00 și 22:00, iar intrarea este gratuită.

Primăria din Copenhaga
Primăria din Copenhaga

Primăria din Copenhaga este desxhisă între orele 8:00 și 17:00, iar accesul este gratuit. Atât fațada, cât și interiorul sunt decorate cu detalii din mitologia nordică, iar deasupra intrării principale vei putea vedea o statuie a episcopului Absalon.

Biblioteca Regală este cea mai mare bibliotecă din Scandinavia. A fost deschisă în 1482 și conține peste 2,5 milioane volume și peste 55.000 manuscrise.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Copenhaga?

Muzeul în Aer Liber face parte din Muzeul Național Danez. Poți vedea aici peste 100 de case din perioada 1650-1950, dar și peste 25 de grădini. Intrarea este gratuită.

Muzeul Teatrului Copenhaga
Muzeul Teatrului

Muzeul Teatrului este unul dintre cele mai vechi teatre din lume. Prezintă istoria teatrului Danez din anii 1700 până în prezent, este deschis între orele 11:00-15:00 (marți-joi) și 13:00-16:00 (sâmbătă și duminică), iar intrarea costă 40 coroane.

La Muzeul Guiness World Records vei găsi filme și fotografii care prezintă cele mai interesante recorduri mondiale. Intrarea costă 11 euro.

Muzeul de Artă Modernă Arken
Muzeul de Artă Modernă Arken

La Muzeul de Artă Modernă Arken vei găsi peste 400 de lucrări ale pictorilor danezi și internaționali, în special de după 1990. Este deschis între 10:00 și 17:00 (marti-duminică) și 10:00-21:00 (miercuri), iar itnrarea costă 16 euro.

Atracții turistice gratuite în Copenhaga

Statuia Mica Sirena Copenhaga
Statuia Mica Sirenă

Statuia Mica Sirenă este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din oraș. Se află pe o stâncă cu vedere la port și a fost creată în 1913. Există 13 copii ale sale în lume, inclusiv una în Piatra Neamț.

fântâna Caritas
fântâna Caritas

Caritas Springvandet a fost construită în 1608 și este cea mai veche fântână din oraș. Este considerată unul dintre monumentele semnificative ale Renașterii din Copenhaga. O poți găsi în piața Gammeltorv.

Biserica lui Frederick
Biserica lui Frederick

Biserica lui Frederick (sau Biserica de Marmură) este cu adevărat impunătoare. Construcția sa a început în 1740, dar a fost finalizată abia în 1894 și este una din atracțiile principale ale orașului. De luni până joi, între orele 10:00-19:00, intrarea este gratuită.

Grădina botanică se află în centrul orașului și conține cea mai mare colecție de plante din Danemarca. Poate fi vizitată între orele 8:30-16:00 (1 octombrie-30 aprilie) și 8:30-18:00 (1 mai-30 septembrie), iar intrarea este liberă.

Vremea în Copenhaga

Cele mai călduroase luni sunt iulie și august, cu 20 (sau puțin peste 20) grade Celsius. Iarna temperaturile scad la -2 – 3 grade. Primăvara și toamna temperaturile ajung la 15-17 grade.

Hartă Copenhaga

Harta Copenhaga

Hartă metrou Copenhaga

Harta metrou Copenhaga

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.