Cinci destinații ideale pentru luna de miere, în 2019

Momentul mult așteptat a venit! Tu și jumătatea ta formați de acum un întreg, în mod oficial, iar primul hop pe care îl aveți de trecut în noua postură de soț și soție este să reușiți să vă decideți asupra unei destinații în care sărbătorirea marelui eveniment să fie cum se cuvine.

Cum deciziile se iau de acum împreună, hotărâți în primă fază ce tip de vacanță vă doriți – odihnă și relaxare sau aventură și adrenalină? Pentru a vă veni în ajutor, am adunat câteva sugestii de top, care răspund atât raportului odihnă-aventură dar, sunt și potrivite unui buget planificat.Veneția, Italia

Italia se află de multă vreme printre preferatele tinerilor abia căsătoriți. Până la urmă, nimic nu este mai romantic decât o plimbare cu gondola, prin Marele Canal, alături de “amore”, admirând totodată clădirile istorice.

Pentru că doar o dată e luna de miere, alegeți o abordare iesită din comun. Trăiți experiența Veneției că niște star-uri de Hollywood(asemenea lui Amal Alamuddin și George Clooney) și cazați-vă pe insula privată din apropierea Veneției, la JW Marriott Venice, de unde puteți admira priveliștea spectaculoasă către Piazza San Marco. Acel sentiment că sunteți speciali, că timpul se oprește, și pe care îl experimentați atunci când luați feribotul pentru a ajunge înapoi în oraș, este inegalabil. Demn de a primi locul întâi în toate poveștile de familie.

Atunci când decideți să faceți un tur al locului, puteți începe cu o plimbare prin Piazza San Marco, unde domul enorm Basilica Di San Marco își face simțită prezența. Admirați ornamentele și detaliile de la Palazzo Ducale și, apoi, evadați din mulțimea de sunete și priveliști pentru o plimbare cu barca către insulele învecinate. 

Farmecul sublim al Veneției și fascinația pe care o exercită asupra oricui se datorează, în mare parte, întregii moșteniri demne de o fosta putere maritimă dar și legendelor și poveștilor de dragoste – fie ea împlinită, fie curmată crunt. 

Santorini, Grecia

Mica insulă vulcanică este recunoscută pentru apusurile spectaculoase și decorul de un alb imaculat al clădirilor din jur.

Vă puteți rezerva cazarea la un hotel ce oferă o priveliște impresionantă către Marea Egee, numai bună pentru o sesiune de fotografii memorabile alături de partener.

În privința activităților, Santorini poate mulțumi chiar și cuplurile care se plictisesc repede după o tură de stat la plajă. Veți găsi numeroase lucruri de explorat. Închiriați un scuter și plimbați-vă prin zonă pentru a admira plajele cu nisip roșu și negru, vizitați situri arheologice antice, precum Akrotiri, numit adesea Minoan Pompeii, ce prezintă o frântură din Epoca Bronzului. Faceți cumpărături de la buticurile aflate la tot pasul, mergeți la degustare de vinuri și dacă vă simțiți în formă alegeți o plimbare pe munte.

Iar dacă doriți să vă alimentați pofta de explorare, mergeți în port, luați ferry-boat-ul pentru trei ore, într-o dimineață, cu direcția Ios, legendara insula unde stă îngropat Homer, și unde, la prețuri extrem de accesibile, puteți beneficia atât de ospitalitate grecească get-beget – prânz făcut de bunicuțe simpatice și servit chiar în casa grecului și până la servicii de cinci stele, cu spa și masaj, și cu vedere la cochetul golf insular. Un sejur in Grecia nu se uită  niciodată !

Cappadocia, Turcia

Localizate la mai puțin de patru ore de Ankara, in Anatolia centrala, decorurile sculptate în mod natural, de vânt, sunt pur și simplu copleșitoare, similare cu un ținut selenar, nepământesc.

Pentru o experiență unică alegeți să stați în Argos, construit dintr-un sit al unei vechi mănăstiri, pe tunelurilor și peșterile existente din trecut, ale cărei camere au fost restaurate.

Pentru o privire de ansamblu, puteți admira totul la o plimbare cu balonul cu aer cald, la pas sau călărind în șa, bucurându-vă de un décor de poveste.

Cu prețuri similare celor din România, un sejur in Capadoccia oferă o experiență inegalabilă din perspectiva culorii locale. Sate mici, săpate în piatră, găini, căruţe, tractoare improvizate şi grădini îngrijite, meșteguri transmise din tată în fiu (de exemplu olăritul), pe toate le puteți cuprinde într-o luna de miere discretă, dinamică și cumva familiară.

Koh Tao, Thailanda

De ce să vă opriții la alegerea unei singure plaje spectaculoase, când puteți experimenta o duzină? Thailanda vă pune la dispoziție cele mai frumoase locuri pe care le-ai putea vedea într-o viață.

Închiriați un scuter și porniți în căutarea plajei voastre preferate. Cazați-vă, de exmplu, în Complexul pentru adulți Koh Tao Bamboo Huts pentru a trăi experiența șederii într-o cabană, cocoțață pe stânci, la marginea mării. Toate aceste spații au vedere către apă, un balcon și vă puteți relaxa rezervând o piscină privată sau un jacuzzi special pentru două persoane.

Dacă odihna nu vă este punctul forte, lua o pauză de la relaxarea pe plaja privată a proprietății și vă puteți încerca abilitățile de scufundător de la centrul de scufundări găsit, în mod tradițional, în fiecare punct turistic maritim.

Orașul Panama, Panama

Zona Americii Centrale putem spune că le are pe toate – păduri tropicale, priveliști montane superbe, două coaste marine cu plajele din Caraibe și Pacific, mai bine de 1000 de insule, o capitală sofisticată, o viață de noapte vibrantă, resorturi ce te așteaptă la un răsfăț complet, zone exotice în care să evadezi și situri istorice. Pe bună dreptate, ce altceva v-ați mai putea dori? Este locul perfect pentru luna de miere.

Vă puteți caza într-un loc ce îmbină cultura locală cu luxul modern – cum este, de exemplu,  American Trade Hotel. Rezervați una dintre camerele “Panorama” pentru a putea admira peisajele la 180 de grade, de la Casco Viejo, Panama City și Panama Bay.

Dacă vă doriți amintiri de neuitat și experiențe intense, petreceți-vă o zi la lacul Gatun, unde veți da nas în nas cu maimuțe și alte animale sălbatice.

Puneți-vă sângele în mișcare cu o drumeție până la vârful Cerro Ancon sau optați pentru o după- amiază petrecută explorând străzile istorice ale Casco Viejo. Seara puteți alege o atmosferă intimă, acompaniați de muzică bună, la clubul de jazz al hotelului.

Fie că alegeți să vă petreceți luna de miere într-o locație cu o mare greutate istorică, ori preferați relaxarea de la malul mării sau poate sunteți dornici de experiențe noi, nu uitați să vă simțiți bine alături de omul lângă care ați ales să vă petreceți restul vieții.

Sursa: Digital Metrics

Sursa foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.