Cele mai populare obiective turistice din lume

Site-ul de travel Trip Advisor a anunțat câștigătorii de anul acesta ai Travellers’ Choice, care sărbătorește cele mai importante obiective turistice, destinații, muzee, restaurante și multe altele, potrivit recenziilor primite de membrii comunității.

În acest top ne vom concentra pe cele mai populare obiective turistice.#10 Parlamentul din Budapesta

O clădire impozantă construită în arhitectura gotică, Parlamentul din Budapesta poate fi vizitat în grupuri organizate, cu rezervare în avans. Are 691 de camere, dintre care peste 200 sunt birouri, iar înălțimea sa este de 96 de metri – înălțime stabilită după anul în care a fost construită (896).

#9 Podul Golden Gate din San Francisco

A fost inaugurat în 1937, iar construirea sa a costat 35 de milioane de dolari. A fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m de nivelul apei și are o lungime de 2,7 km. Are 6 benzi de circulație, iar pietonii și bicicliștii au voie să circule pe pod doar în timpul zilei, pe trotuare.

#8 Insula Alcatraz din San Francisco

Insula a fost descoperită în 1775 de către un cercetător spaniol, apoi cumpărată în 1847 de un guvernator militar. Au fost construite apoi farul și fortăreața, iar din 1861 a fost folosită ca înghisoare pentru prizonierii de război din Războiul civil american. Aflându-se într-o stare proastă, a fost înschisă pentru a fi reparată, dar un cutremur a distrus-o din nou. A fost terminată în 1911, iar în 1933 a fost transformată în închisoare federală. Aici au fost închiși printre alții Al Capone, George „Machine Gun” Kelly și Alvin „Creepy” Karpis. În prezent este o atracție turistică vizitată de peste 1,4 milioane de vizitatori pe an.

#7 Domul din Milano

Este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Milano și are o înălțime de 108 metri. Construcția ei s-a întins pe mai multe secole și are o capacitate de peste 40.000 locuri. Domul este cu adevărat impozant și copleșitor: are 135 de turle, peste 3000 de statui, ferestre enorme și, pentru o experiență completă, îți recomandăm să urci până pe acoperiș.

#6 Taj Mahal, India

Este considerat cel mai frumos monument din India și a fost ridicat între 1630 și 1653, fiind dedicat de către împăratul Shah Jahan soției sale. Mormântul acsteia este așezat pe o platformă de marmură, iar sarcofacul este împodobit cu pietre prețioase. În apropierea edificiului traficul rutier este restricționat, ca măsură de limitare a poluării. Întreaga construcție este făcută din marmură albă, care la răsărit pare roz, iar la lumina lunii aurie.

#5 Marea Moschee din Cordoba, Spain

Este cunoscută și sub numele de „Catedrala Adormirii Maicii Domnului” și reprezintă unul dintre cele mai semnificative exemple de arhitectură islamică spaniolă. Datează din secolul al X-lea, iar în prezent este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din lumea islamică.

#4 Bazilica Sf. Petru din Vatican

Bazilica Sfântul Petru din Vatican este cea mai mare construcție romano-catolică din lume. Are o capacitate de 60,000 persoane, 44 de altare, 778 de coloane, 135 de mozaicuri și 395 de statui. Aici se găsesc și mormântul Papei Alexandru al II-lea, Papei Inocențiu al VIII-lea și Papei Clement al XIII-lea, grupul structural Pietà al lui Michelangelo și o criptă cu morminte.

#3 Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi

Marea Moschee a fost construită în perioada 1996 și 2007 din 30 de tipuri de marmură. Are 82 de domuri și candelabre de aur împodobite cu cristale Swarovski; covorul din sala principala este cel mai mare din lume.

#2 Plaza de Espana, Spania

În Piața Spaniei vei găsi statuile lui Don Quichote și Sancho Panza, în spatele cărora se aflî cea a lui Cervantes. Este înconjurată de zgârie-nori, iar cartierul din jurul său conține teatre, restaurante, Parcul del Oeste și Templul Debod.

#1 Templul Angkor Wat din Cambodgia

Construit în secolul al XII-lea, Angkor Wat a fost înălțat ca un templu regal dedicat unei zeități hinduse, iar după ce a căzut pradă invadatorilor a devenit templu budist. Se crede că la construcția sa au lucrat peste 50.000 de oameni care s-au folosit de sfori, scripeți, bare de metal și elefanți.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.