Cele mai frumoase locuri de vizitat în Cluj

Istoria orașului Cluj-Napoca

În epoca romană, după cucerirea Daciei de către romani, orașul se numea Napoca și a fost fondat pe malul Someșului Mic, în centrul actual al Clujului. Cluj-Napoca a primit acest nume în anul 1974, când s-au aniversat 1850 de ani de când a fost atestat ca municipiu.

De-a lungul anilor, Clujul a cunoscut schimbări importante din punct de vedere economic, social și cultural, transformându-se în prezent într-un adevarat centru istoric universitar.Localizarea orașului Cluj-Napoca

Localizarea orașului Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca este așezat în partea centrală a Transilvaniei. Este înconjurat de dealuri și coline de peste 500 de m, iar în sud este mărginit de Dealul Feleac, care atinge 825 m, în vârful Măgura Sălicei. În partea estică se întinde Câmpia Someșană, iar în nord se află dealurile Clujului, cu vârfuri înalte de peste 600 m.

Cluj este un oraș modern, vizitat anual de sute de turiști care vor să descopere cultura și tradițiile locului. Clădirile istorice, parcurile cu verdeață și zeci de monumente istorice merita să fie descoperite pas la pas, pe străzile orașului.

Și, pentru că sezonul estival abia începe, preîntâmpină vara cu o vacanță de neuitat chiar în inima Transilvaniei. Cluj Napoca este  un oraș plin de istorie, care poate fi alegerea ideală pentru un sejur cu aer medieval și o frumusețe arhitecturală aparte.

Clujul s-a evidențiat în ultimii ani printr-o varietate de evenimente culturale, spectacole, festivaluri și expoziții deosebite, care au impresionat deopotrivă localnicii și turiștii cu cele mai exigente gusturi.

foto: Wonderland Cluj Resort
foto: Wonderland Cluj Resort

 Wonderland Cluj Resort

Orașul excelează în privința clădirilor impresionante, a locurilor de relaxare, iar o locație deosebită este chiar Wonderland Cluj Resort, un loc de basm din România, așa cum ii spune și numele. Așezat departe de forfota orașului, pe dealul Feleacu, la doar 7 hm distanță de Cluj Napoca, Wonderland este destinația perfectă pentru cei care vor să se bucure de liniște și relaxare într-un cadru feeric.

Cât despre costuri și cazare, nu trebuie să îți faci griji! Accesează serviciul Local Escapes susținut de Vola și poți să beneficiezi de un discount considerabil pentru pachetul de vacanță.

Resortul are 35 de camere cu design modern, fiecare camera fiind dotată cu televiziune prin cablu, dulapuri, garderobă și baie privată.

Îți poți răsfăța și papilele gustative în cadrul restaurantului, deoarece la Wonderland se servesc preparate tradiționale românești delicioase, dar și feluri de mâncare variate, din bucătăria internațională.

Uită de rutină odată ce ai ajuns aici și pregătește-te pentru momente de răsfăț! Ai de ales între Wonderland Spa, Fitness & Wellness, servicii premium orientate spre liniște și înfrumusețare. O altă alegere este salina hotelului, Wonderland Salina, unde oaspeții care suferă de afecțiuni ale sistemului imunitar, astm sau alte boli respiratorii pot beneficia de tratamente eficiente.

Vrei o experiență de neuitat, cu multă adrenalină? Încearcă zborul cu balonul! În cadrul resortului Wonderland beneficiezi de reducere, iar priveliștea deasupra orașului va fi memorabilă.

Top Atracții Turistice din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș cu un farmec deosebit, așadar, pentru o vacanță minunată, trebuie să faci și o plimbare prin centrul Clujului.

Piața Unirii

este inima orașului, un loc de promenadă în preajma căreia se găsesc palate renascentiste și case baroce care sigur îți vor încânta privirea. Este una dintre cele mai vechi piețe ale Clujului, un loc ideal de ralaxare și perfect pentru întalnire.  Datorită amplasării, Piața Unirii din Cluj-Napoca a devenit locul central al evenimentelor cotidiene, fiind cel mai important reper pentru toți cei interesați de viața culturală clujeană.

Top Atracții Turistice din Cluj-Napoca

Pe străduțele din zona pieței poți să faci cumpărături sau să savurezi o mâncare tradițională la cele mai bune restaurante.

Parcul Central din Cluj

Este o oază de liniște și relaxare. Amplasat într-o zonă bogată în apă și verdeață, parcul este înconjurat de Someșul Mic și Pârâul Morii. Pe lângă spațiile vezi frumos amenajate, aici vei putea admira și statuile lui Liviu Rebreanu si George Coşbuc, plus o fântână arteziană înconjurată de bănci și alei.

Parcul Central are amenajat și un spațiu special pentru copii, cu leagăne, topogane și multe spații se distracție.

Grădina Botanică

este un alt obiectiv turistic de referință din Cluj, foarte apreciat. Aici vei găsi o colecție impresionantă de plante, așadar nu-i de mirare că se numără printre cele mai frumoase grădini din Europa.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.