Cele mai frumoase locuri abandonate din lume

Locurile abandonate sunt în același timp strainii și frumoase. Atunci când le vedem, simțim că suntem martori la o parte intimă din viața cuiva. Ne imaginăm oamenii care și-au petrecut timpul acolo, aproape că auzim râsetele, vedem familii cu copii și cupluri timide care abia s-au cunocut.

Iată o selecție de cele mai frumoase locuri abandonate din lume:

Templul lui Santiago, Mexic

Templul lui Santiago, Mexic
Sursă foto: David von Blohn, http://darkroom.baltimoresun.com

Biserica a fost construită în timpul timpul conchistadorilor spanioli, abandonată în timpul unei epidemii de ciumă și scufundată în apă în urmă cu jumătate de secol. A apărut periodic, atunci când nivelul apei scade. Prima dată când s-a întâmplat acest lucru, nivelul apei era atât de scăzut încât localnicii au putut să o viziteze mergând pe jos. În 2015, Templul lui Santiago a apărut din nou, dar este încă parțial scufundat. Pescarii din zona au început să efectueze excursii cu barca în acest loc.

Parcul de distracții Six Flags, New Orleans

six flags
Sursă foto: Getty Images

Acest parc tematic a fost distrus de uraganul Katrina în 2005. Apa murdară a crescut la șase metri și apa sărată a distrus 80% din atracții, iar reparațiile ar fi fost prea scumpe.

Hirta, Scoția

Hirta
Sursă foto: Getty Images

Cândva, aceasta a fost o insulă luxuriantă ocupată de mulți oameni, dar în anii 1930 a fost evacuată din cauza amenințării cu foametea și vremea aspră. Acum, pe câmpuri poți vedea multe structuri de piatră abandonate.

Castelul Kilchurn, Scoția

castelul Kilchurn
Sursă foto: Wikipedia

Acest castel scoțian a fost construit la mijlocul anilor 1400 și a găzduit unii dintre cei mai puternici oameni din țară. Cu toate acestea, a fost abandonat în anii 1700 și este acum unul dintre cele mai fotografiate castele, datorită locației sale superbe.

Kayakoy, Turcia

Kayakoy
Sursă foto: Getty Images

Acest oraș așezat în Munții Taurus a fost abandonat în anii 1920, datorită schimbului politic de populație cu Grecia. Astăzi există aproximativ 350 de case abandonate în oraș.

Mănăstirea Allerheiligen, Germania

manastirea Allerheiligen
Sursă foto: Wikipedia

Situată în Pădurea Neagră din Germania, această mănăstire a fost construită pentru prima dată în 1192. A fost lovită de fulgere și arsă de trei ori de atunci – motiv pentru care a rămas în cele din urmă o ruină.

Templul Ta Prohm, Cambodgia

Templul Ta Prohm
Sursă foto: Getty Images

Acest templu celebru din Angkor Wat, Cambodgia, a fost abandonat după căderea imperiului în secolul al XVII-lea și, după sute de ani de neglijență, a devenit unul cu jungla.

 

 

Citește și: 18 locuri pe care trebuie să le vizitezi într-o viață 

Citește și: Cele mai ieftine destinații de vacanță europene 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.