Cele mai frumoase destinații de vacanță târzie

Pentru mulți, sezonul vacanțelor s-a terminat, însă multe persoane preferă să își ia concediu toamna, când prețurile sunt mai mici, iar destinațiile turistice populare nu mai sunt aglomerate.

Dacă și tu te-ai hotărât să pleci în vacanță acum, iată care sunt cele mai frumoase destinații pentru acest anotimp.Praga, o destinație accesibilă tuturor

castelul din praga

Capitalia Cehiei este o alegere ideală dacă ești în căutare de un city break ieftin. Octombrie este ultima dintre lunile mai călduroase, temperaturile atingând încă 19 grade C, dar îți recomandăm să vizitezi orașul la începutul toamnei, în septembrie, când șansele să plouă sunt mai scăzute. Citește articolul nostru despre Praga pentru a afla toate informațiile importante despre această destinație.

Paris, un oraș ideal pentru îndrăgostiți

Parisul este una dintre cele mai populare destinații de vacanță, motiv pentru care toamna este anotimpul perfect să îl vizitezi – vezi scăpa, astfel, de sutele de turiști care aglomerează orașul! În septembrie, temperaturile se situează în jurul a 20 de grade, iar în octombrie pot atinge 18-19. În afară de obiectivele turistice „clasice”, nu uita să vizitezi și cartierele frumoase din oraș. Găsești mai multe detalii despre acestea AICI.

Tel Aviv, dacă nu vrei să renunți la vară

Poate că vara s-a terminat în România, dar există destinații de vacanță unde poți sta încă la plajă. Una dintre acestea ar fi Tel Aviv, unde te vei bucura de 30+ grade în toată luna septembrie, iar în octombrie temperatura nu scade sub 24 de grade. Vei găsi aici și petreceri care țin până dimineața, iar în partea istorică a orașului vei putea vizita lăcașuri religioase, galerii, piețe de vechituri și cafenele cochete.

Ljubliana, peisaje de vis și cultură

O altă destinație ieftină de pe această listă o reprezintă capitala Sloveniei. În septembrie au loc și târguri cu produse tradiționale, o ocazie foarte bună pentru a „gusta” din cultura țării. În această lună temperaturile se situează între 15 și 22 de grade, iar în octombrie între 10 și 18.

Roșia Montană, pentru un city break românesc

Nu putem încheia acest articol fără a menționa o destinație autohtonă. Poți vizita aici Cetatea Alburnus Maior (de pe Dealul Cetății), Muzeul Mineritului, case care datează din secolele al 17-lea-al 19-lea, dar și împrejurimile: Lacul Tăul Brazi, Piatra Corbului sau Piatra Despicată. Petrece un weekend în natură, când aceasta începe să își schimbe culorile!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.