Cele mai bune utile sfaturi de travel

Pentru ca tu să ai cea mai plăcută experiență atunci când călătorești, COSMO a cules pentru tine cele mai utile sfaturi de la călători și turiști.

Experiența este mai importantă decât banii cheltuiți

Este necesar să îți faci un buget pentru călătorii, dar nu trebuie să fii atât de strictă cu banii pe care îi cheltuiești. În cazul în care nu stai atât de bine cu banii și nu ești sigură dacă merită să mai vizitezi încă un obiectiv turistic sau dacă să iei masa la un restaurant renumit… fă-o oricum! Peste o lună sau peste un an nu vei mai ține minte cât a costat biletul de intrare, dar vei ține minte operele de artă superbe pe care le-ai văzut.Citește și: Cum să economisești bani pentru următoarea vacanță

Învață să traduci frazele importante

Dacă mergi în altă țară, nu te baza pe faptul că toată lumea știe engleză. E recomandat să înveți câteva cuvinte sau fraze importante, precum „Scuze, nu vorbesc limba. Știi engleză?”, „Mulțumesc”, „Îmi poți spune în ce direcție este…?” sau „Știi un restaurant vegan în zonă?”.

Rezervă zboruri dimineața

În acest fel, vei ajunge la destinație devreme și vei avea suficient timp să te odihnești, să mănânci, să ieși în oraș. Dacă ajungi seara, de exemplu, vei plăti degeaba o noapte la hotel. În plus, există șansa ca zborul să se anuleze sau să fie amânat. Dacă zborul inițial era dimineața devreme, tot vei ajunge la destinație la o oră decentă.

Fii pretențios atunci când vine vorba de persoana cu care vei călători

Trebuie să existe o compatibilitate cu persoana cu care călătorești. De exemplu, preferi să planifici fiecare oră din vacanță sau să fii spontană? Vrei să iei masa doar la restaurante sau îți vei mai cumpăra mâncare și din supermarket? Vrei să te plimbi pe jos prin tot orașul sau să folosești transportul în comun? Diferențele acestea pot transforma o vacanță distractivă în una extrem de enervantă.

Fotografiază-ți actele

Scanează sau fotografiază toate actele pe care le ai și trimite-ți-le pe e-mail. Acest lucru va fi foarte folositor în cazul în care le vei pierde!

Citește și: Zbor lung cu avionul? Iată de ce ai nevoie! 

Nu ține la tine toate lucrurile de valoare

Când pleci din camera de hotel, ia cu tine doar banii pe care estimezi că îi vei cheltui în acea zi (plus niște bani de rezervă, pentru urgențe). De asemenea, e de preferat să lași la hotel cardul cu ceva bani pe el, tot pentru astfel de cazuri. Acest lucru este valabil cu toate lucrurile de valoare.

Lasă acasă jumătate din lucrurile pe care vrei să le iei

Întinde pe pat toate obiectele pe care vrei să le iei cu tine, apoi gândește-te care dintre ele sunt cu adevărat utile. Mai ales când vine vorba de haine tindem să luam prea multe cu noi, iar pe jumătate dintre ele nici măcar nu le folosim. De asemenea, dacă ai posibilitatea să speli haine când ajungi la destinație, ia de 2 ori mai puțini ciorapi și lenjerie intimă. La prima vedere fiecare obiect pare mic, dar, adunate, îți dai seama cât spațiu ocupă.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Dusty Baxter-Wright)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.