Ce trebuie să pui în bagaj pentru o vacanță perfectă

Uneori, să faci bagajul pentru vacanță poate fi mai greu decât găsirea unei oferte ieftine pentru transport și cazare. COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi pentru organizarea bagajului.

Ți-ai luat concediu, ai găsit bilete de avion ieftine, o cazare confortabilă și curată, acum tot ce rămâne este să îți faci bagajul. Pentru multe dintre noi, bagajul este un motiv de stres – nu știi exact ce haine vei vrea să porți, nu ai loc pentru toate fardurile și produsele cosmetice sau te temi că vei uita ceva importat acasă. Din acest motiv, ți-am pregătit un scurt ghid de organizare a bagajului, pentru o vacanță perfectă.

Citește și: Cum îți stabilești bugetul pentru călătorii? 

Pentru început, fă o listă cu vreo săptămână înainte de plecare. În felul acesta, ai suficient timp să mai adaugi lucruri pe listă sau poți face cumpărături, în cazul în care ceva îți lipsește.

De fiecare dată când plec în concediu, mă gândesc de ce lucruri am nevoie de când mă scol și până mă culc. De exemplu, dimineața am nevoie de pastă și periuță de dinți, un produs pentru curățarea feței, o cremă de zi, apoi farduri, lenjerie intimă, restul hainelor. Poate că la un moment dat mă voi întoarce la cazare să mă schimb, deci voi avea nevoie de o ținută diferită. Seara, voi mai avea nevoie de gel de duș, demachiant, cremă de noapte, niște haine în care să dorm… Înțelegi ideea.

Atunci când alegi hainele pe care le vei purta, începe prin a afla cum va fi vremea. Întotdeauna pune la tine și o eșarfă, chiar dacă e cald afară, iar dacă sunt șanse să plouă nu uita umbrela sau măcar o pălărie.

Citește și: Lucruri enervante pe care să nu le faci în vacanță 

Un alt sfat foarte util legat de haine este să alegi piese vestimentare care se potrivesc între ele. Nu e nevoie să arunci jumătate de dulap în troller, ajunge doar să ai câteva haine pe care le poți combina în mai multe ținute. Mai bine alege accesorii cât mai diferite decât să ai prea multe haine.

Cât despre încălțăminte, mereu este recomandat să iei la tine o pereche în plus. Niciodată nu știi cum ți se poate strica încălțămintea. Pe cât posibil, poartă pe drum încălțăminte voluminoasă și pune în bagaj obiecte mai mici.

Pentru a salva spațiu în geantă, folosește recipiente mici pentru produsele cosmetice. Cu siguranță nu ai nevoie să iei un gel de duș de 0,5 litri la tine și nici paleta de machiaj cu 120 de culori!

Este foarte important să pui în bagaj și o trusă de prim ajutor. Cu toții sperăm că nu vom avea probleme în vacanță, dar asta nu depinde doar de noi. Ia-ți niște medicamente pentru dureri, pentru febră, pentru rău de mașină și pentru indigestie, unguent antiinflamator, câțiva plasturi, niște pastile de gât.

Citește și: 6 motive să călătorești singură

Nu uita de încărcătoare și baterii! Dacă folosești laptupul înainte de plecare sau îți pui telefonul la încărcat peste noapte, ai grijă să pui totul în bagaj înainte de plecare.

La final, păstrează spațiu suficient pentru suveniruri și cadouri. De câte ori nu ai pățit să cumperi ceva în concediu și să te chinui să închizi geanta la întoarcerea acasă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.