Ce tip de turist ești?

Există mai multe tipologii de turiști, în funcție de destinațiile de vacanță preferate și de modul în care ne petrecem timpul. COSMO a analizat categoriile principale, pe care le găsești în continuare:

Turistul aventurier

Persoanele care se încadrează în această categorie sunt mereu în căutare de aventură și vor să simtă că trăiesc. Nu vei găsi turistul aventurier prin muzee sau la piscină, ci înotând cu rechinii, făcând surf sau sărind cu parașuta. E mereu în mișcare și îi place ca adrenalina să fie menținută la cote maxime.Turistul de șezlong

Scopul vacanțelor sale este relaxarea și nu se plictisește dacă stă o săptămână întreagă pe plajă. Este invidiat de toți prietenii atunci când petrece Crăciunul în Dubai, iar în pozele sale din concediu apar camera luxoasă de hotel, multe cocktail-uri și mâncăruri exotice.

Turistul interesat de cultură

muzeul Rijksmuseum

Își alege destinația de vacanță în funcție de câte muzee și obiective turistice poate vizita, știe cum să își organizeze timpul astfel încât să bifeze toate obiectivele de pe listă și preferă să sară peste o masă pentru a nu pierde ora cea mai liberă de la un muzeu cunoscut. Îți poate oferi informații despre fiecare pictură expusă, dar poate fi obositor dacă tu nu ești atât de pasionată ca el.

Turistul shopaholic

Persoanele din această categorie preferă să își petreacă timpul prin magazine, unde vor proba zeci de ținute cu care se vor lăuda la întoarcerea acasă. Însă nu trebuie să te superi că e atât de mândru de achizițiile făcute, pentru că îi place să cumpere și o mulțime de suveniruri pentru toți prietenii.

Turistul îndrăgostit

vacanta romantica

Merge întotdeauna în vacanțe cu partenerul și petrece cel mai mult timp… în camera de hotel. Când iese în oraș, ia masa la restaurante romantice și strânge în 3 zile 100 de poze de cuplu pe care le va posta pe Facebook.

Turistul independent

Pentru el, nu contează dacă nu are cu cine pleca în vacanță, pentru că îi face plăcere să călătorească singur. Nu se ferește de escale mari, pentru că are ocazia să viziteze încă un oraș sau două, își găsește cazare prin couchsurfing și se întoarce întotdeauna cu cele mai interesante povești.

Tu ce tip de turist ești?

 

Citește și: Cele mai bune utile sfaturi de travel 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.