Care sunt cele mai murdare obiecte din camerele de hotel?

Crăciunul și Revelionul se apropie, iar multe dintre voi veți petrece sărbătorile departe de casă. În cazul în care te vei caza la un hotel, trebuie să afli care sunt cele mai murdare obiecte din cameră, pentru a-ți proteja sănătatea.

Camerele de hotel par un loc perfect curat, unde te poți relaxa și te poți simți ca Paris Hilton pentru o zi, însă sute de mii de oameni au mai stat acolo înaintea ta. Cu toate acestea, îți place să crezi că fiecare cameră de hotel este curățată foarte bine, deci nu vei întâmpina nicio problemă. Din păcate, există 5 obiecte pe care ar trebui să le eviți – sau cel puțin să le cureți puțin înainte de a le folosi.

Care sunt cele mai murdare obiecte din camerele de hotel?

Paharele

În urmă cu câteva luni, ABC News a investigat 15 hoteluri din America și a descoperit că paharele nu erau curățate cum trebuie. În loc să schimbe paharele cu unele perfect curate, menajerele pur și simplu le clăteau cu apă și le ștergeau cu un prosop. Acest lucru ne face să ne întrebăm care e situația în orice hotel în care ne-am cazat vreodată! Noi îți recomandăm să speli bine paharele cu săpun, apoi să le clătești foarte bine înainte de folosire. Sau, și mai bine, cumpără o sticlă de apă și bea direct din ea!

Citește și: Cum să te ferești de bacteriile și virușii de la birou 

Fețele de pernă

O investigație efectuată în urmă cu doi ani a arătat că menajerele schimbă așternuturile, dar, uneori, doar întorc pernele pe partea cealaltă și le umflă puțin. Stai, ce?! Nu avem de unde să știm dacă acest lucru se întâmplă în orice hotel din lume, dar e mai bine să fii precaută. O față de pernă curată nu ocupă prea mult loc în bagajul tău, deci ar fi o idee bună să o aduci cu tine.

Telecomanda de la televizor

Când a fost ultima dată când ți-ai dezinfectat telecomanda? Nici nu mai ții minte, nu-i așa? Ei bine, se pare că nici menajerele nu se obosesc să facă asta. Astfel, folosind telecomanda, poți lua foarte multe bacterii de pe mâinile celor care au folosit-o înaintea ta. Yuck! Înainte de a o folosi, șterge-o bine cu un șervețel umed.

Telefonul

La fel ca o telecomandă, nici telefonul nu prea e băgat în seamă în timpul curățeniei. Nu uita șervețelele umede acasă!

Citește și: Cum să te ferești de bacteriile de la sală

Covertura de pat

O investigație CNN a descoperit că acestea sunt schimbate (și, implicit, spălate) doar de câteva ori pe an. Gândindu-ne că în camera de hotel stau atât de mulți oameni diferiți… știi ce? De fapt mai bine să nu ne gândim la asta! Doar pune-o departe și ai grijă să nu o folosești.

Data viitoare când pleci în vacanță, nu uita să pui în bagaj pahare, fețe de pernă, șervețele umede și gel dezinfectant pentru mâini!

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Jess Edwards)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.