Călătoriile te ajută să fii mai sănătoasă

Nu erai sigură dacă să pleci în vreo vacanță vara aceasta? Acest articol sigur te va convinge să o faci, pentru că, vezi tu, călătoriile te pot ajuta să fii mai sănătoasă!

Oricui îi place să călătorească, fie că este vorba de câteva seri cu cortul în munții românești, o escapadă la mare sau o săptămână petrecută pe melaguri străine. trebuie să recunosc, dacă bugetul mi-ar permite, mi-aș lua cel puțin trei vacanțe luuungi pe an!De obicei, oamenii pleacă în vacanțe pentru a scăpa de rutină, pentru a vizita locuri noi și, nu în ultimul rând, pentru că este distractiv. Pe lângă acestea, se pare că mai există un beneficiu major al călătoriilor: îți îmbunătățesc starea de sănătate!

Stresul îți poate înrăutăți starea de sănătate, după cum deja știi, iar călătoriile, mai ales în locuri noi, pot reduce semnificativ stresul. Dacă asta nu-ți sună destul de interesant, află că un studiu a arătat că persoanele care nu își iau o vacanță cel puțin anual au un risc cu 30% mai crescut că moară din cauza bolilor cardiovasculare decât cei care obișnuiesc să călătorească.

Mai mult, se pare că atunci când călătorim în locuri noi creierul nostru este stimulat în noi moduri, pentru a putea asimila informații noi și pentru a continua procesul de învățare. Aceste activități pot reduce riscul apariției bolii Alzheimer cu până la 47%.

Apoi, așa cum am discutat într-un articol anterior, cuplurile care călătoresc împreună au o relație mai bună. găsești mai multe detalii despre acest subiect aici. De asemenea, te poți bucura de o stare generală mai bună și dacă pleci în vacanțe cu familia sau prietenii.

Bunăstarea poate fi atinsă prin „resetarea” minții, dar este dificil să facem acest lucru dacă petrecem 8 ore pe zi la muncă, apoi venim acasă să gătim, să facem curățenie și să avem grijă de copii sau de animalele de companie. Plecând într-o vacanță, însă, îți poți lăsa grijile acasă, iar acest buton de reset în forma unui bilet de tren sau de avion este foarte important pentru o viață fericită și sănătoasă.

O chestie foarte interesată ce mi-a atras atenția vă va bucura pe cele care faceți multe poze în vacanțe: potrivit unui studiu nuimit „Vacationers Happier, But Most Not Happier after a Vacation”, publicat în „Journal Applied Research in Quality of Life”, efectele pozitive ale concediilor pot fi extinse mult după ce ajungem acasă în cel mai simplu mod – uitându-ne la fotografiile pe care le-am făcut acolo. Privind aceste fotografii, dar și povestind cu prietenii despre vacanță, păstrăm amintirile vii, iar acest lucru are un efect foarte benefic.

Tu când ai plecat ultima dată într-o vacanță?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise