8 locuri unice din Dubai, orașul unde realitatea a depășit imaginația

Dubai nu e doar o destinație de vacanță oarecare, ci un oraș rupt dintr-un vis în care fiecare lucru pe care ți-l imaginezi a devenit realitate. În Emiratele Arabe Unite, poți să te bucuri de soare și temperaturi de peste 30 de grade Celsius când peste Europa se aștern lunile de toamnă și iarnă. Dacă zbori spre Dubai poți să profiți de plaje întinse și de înot, poți merge la cumpărături în unele dintre cele mai mari centre de shopping din lume sau poți uita de toate grijile din lume în deșert, printre dunele de nisip, pe spinarea unei cămile sau într-un bolid 4×4. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să îți rezervi biletele de avion pentru Dubai începând cu lunile de toamnă când în orașul de șapte stele începe, oficial, vara.

Cea mai bună perioadă pentru zboruri spre DubaiE mai simplu ca oricând să ajungi oriunde în lume, iar orașul din Emiratele Arabe Unite se află la doar patru ore distanță de România. Poți să îți rezervi bilete ieftine spre Dubai nu doar din București, ci și din Cluj-Napoca. Cea mai bună perioadă să-l vizitezi e din noiembrie până în martie, când e și cea mai bună perioadă să mergi la plajă fără să te temi de arsuri solare.

Lunile de vară sunt toride și e aproape imposibil să stai afară chiar și la umbră. Nu doar soarele puternic e o problemă, ci și umiditatea care ajunge la peste 90% în multe dintre zilele sezonului estival. De aceea, e bine să îţi planifici din timp minivacanța în Dubai pentru lunile de toamnă-iarnă când în oraș are loc Festivalul de Film (decembrie), Festivalul de Shopping Dubai (ianuarie și februarie) sau luna tradițiilor, Al Marmoon.

Burj Al Arab, o noapte cât un sejur de 7 zile

Burj Al Arab e singurul hotel de șapte stele din lume și e imposibil să nu fi auzit de el până acum. Turnul arabilor a fost proiectat să semene cu o velă și se înalță la 312 metri deasupra nivelului mării. La ora actuală, e printre primele 5 cele mai înalte hoteluri din lume. Poate că nu o să ai un buget de vacanță suficient de generos încât să îți rezervi o cameră tocmai la hotelul de șapte stele, unde preţurile pornesc de la câteva sute de euro pe noapte, dar merită să îl admiri măcar de pe plajele din apropiere.

Burj Khalifa, clădirea din nori

Dacă ai rău de înălțime e indicat să nu urci până la cele mai înalte punți de observație pentru că înălțimea poate fi cu totul amețitoare. Dar dacă vrei să îți învingi frica, nu e niciun alt loc în lume unde ai putea face acest lucru. Khalifa e cel mai înalt turn din lume și are 124 de etaje. Merită să ajungi acolo și ca să te oprești la o sesiune de cumpărături în Dubai Mall, centrul de shopping deschis la primul nivel al clădirii iconice. E bine să îți rezervi bilete de intrare cu câteva zile înainte, mai ales dacă vrei să te bucuri de priveliștile panoramice de la sute de metri înălțime. Din nori, întreg orașul seamănă cu un joc lego construit cu multă dibăcie.

Fântânile magice, un spectacol de culori și lumini

În orice vacanță ai ajunge și oricât de mulți bani ai economisi cu bilete de avion ieftine, nu strică să îți pui pe listă obiective turistice care pot fi văzute gratuit. În felul acesta, mai înclini balanța în favoarea suvenirurilor și a zilelor petrecute la shopping. Fântânile maiestuoase ale orașului sunt o bucurie pentru orice privitor care ajunge la ceas de seară. Instalația se află la baza celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa, iar apa țâșnește până la o înălțimea aproximativă a unei clădiri de 50 de etaje. Fântânile au fost proiectate de arhitectul care a realizat celebrele Fântâni Bellagio din Las Vegas. Așa că dacă îți rezervi bilete de avion spre Dubai s-ar putea să ai senzația, de multe ori, că ai ajuns în mai multe locuri de pe glob deodată. Jocul apei e însoțit de un spectacol de lumini și muzică, iar spectacolele pot fi văzute zilnic de duminică până miercuri între 18:00 și 23:00, când spectacolele încep din jumătate în jumătate de oră. În celelalte zile din săptămână, spectacolele țin până la ora 23:30.

Insula Palmierilor

Pentru experiențe unice, trebuie să te uiți după zboruri spre Dubai, pentru a vedea renumita Insulă a Palmierilor, un al loc unicat din oraș, un arhipelag de mici insule create artificial foarte spectaculoase nu doar ca priveliște, ci și ca spațiu locuibil. Pe micro-insule s-au deschis mai multe hoteluri și magazine de cumpărături, dar și centre de relaxare și spa. Așa că poți merge la spa sau poți să te delectezi cu câteva ore de răsfăț. Seara, cluburile și barurile din zonă mută petrecerile pe plajă, așa că dacă vrei să ai marea aproape, ai putea să rămâi pe insulele artificiale până după răsărit. E bine să mergi la plajă dimineața devreme pentru că plajele se aglomerează destul de repede, mai ales în sezonul estival.

Zona portuară a orașului

Ca în majoritatea orașelor, portul e locul unde luxul și opulența își găsesc cu greu un nume sub umbrela căruia să se adune. În portul din Emirate poți vedea câteva dintre cele mai grozave iahturi care se plimbă pe mările și oceanele lumii. Tot din zona marinei, poți să te bucuri de o priveliște de neuitat cu zgârie-norii care sfidează alte construcții pe verticală. Locul e unul dintre cele mai mari zone portuare create artificial din lume, iar iahturile private care pot fi închiriate de aici sunt printre cele mai scumpe din lume.

La fel ca în alte orașe cu deschidere la mare, în zona marinei poți să te oprești la prânz sau cină dacă vrei să încerci preparatele din pește sau fructele de mare. Restaurantele sunt specializate nu doar în preparate tradiționale, ci în bucătăria internațională. Așa că meniurile sunt variate și potrivite pentru gusturile oricărui gurmand.

Dubaiul vechi, cartierul Bastakia

Chiar dacă orașul e ultra-modern și multe dintre clădirile sale nu au mai mult de 40 sau 50 de ani vechime, dacă îți rezervi bilete de avion spre Dubai merită să descoperi și partea veche a orașului, mult mai pitorească și prinsă într-o normalitate pe care nu o să o găsești în zona ultra-centrală a zgârie-norilor și clădirilor turn. Partea veche a orașului datează de la sfârșitul secolului 10 și a fost cartierul dezvoltat de perșii care s-au stabilit în zonă ale căror afaceri au crescut pe baza vânzărilor de perle și produse textile. Cartierul se remarcă prin arhitectura arabă, străzi înguste și clădiri fără zeci de etaje.

Deira și sukurile din oraș

Dacă ajungi într-o minivacanță în Emiratele Arabe Unite ar fi păcat să te oprești doar la mall-uri. Chiar dacă acestea sunt printre cele mai mari centre de shopping din lume, s-ar putea să nu ai ocazia să găsești lucruri prețioase și cu totul aparte așa cum ai șansa să găsești în Deira, din Dubai Creek. Centrul are numeroase străzi și piețe unde se adună negustori. Gold Souk e cunoscut ca unul dintre cele mai mari bazaruri de aur din lume, așa că ai putea să îți cumperi cel puțin un inel, cercei sau câteva bijuterii de aur la prețuri foarte accesibile. La fel de cunoscut e și bazarul de condimente, dar și bazarul de țesături cu materiale, covoare și eșarfe ușoare și fine ca o adiere de primăvară.

Aquariumul din interiorul mallului

Poate te gândești că ai văzut atât de multe aquariumuri și unul în plus nu o să îți schimbe cu nimic impresiile de până acum. Dar ar fi bine să te gândești de două ori înainte să ștergi de pe listă una dintre cele mai populare atracții ale orașului, dacă tot ţi-ai luat biletele de avion spre Dubai.

Nu e greu de ajuns la Aquarium și nici nu trebuie să plătești intrare. La fel ca multe dintre cele mai tentante atracții turistice, spațiul acvatic e amenajat chiar în interiorul Dubai Mall. Așa că poți să te bucuri de câteva minute de relaxare admirând peștii exotici care înoată în ape albastre și limpezi. Culoarea albastru are un efect liniștitor, așa că relaxarea e garantată. Dacă nu îți plac experiențele în largul mării sau încă mai ai anumite frici peste care nu poți trece, ai putea să faci snorkeling într-un acvariu sau ai putea să înoți cu rechini într-un spațiu securizat.

Și dacă tot veni vorba de malluri pe care sunt convinsă că vrei să le treci pe lista de vacanță, ai putea să îți mai notezi și Mall of the Emirates, un al doilea centru comercial spectaculos care are un loc unic în lume în interior, o pârtie de schi. Dacă aterizezi în Dubai în plină caniculă, această activitate de vacanță s-ar putea să ți se pară cu totul inedită. Oportunitățile de shopping la Mall of the Emirates sunt infinite. Iar dacă ți se face foame, e bine să știi că în incinta mallului găsești câteva restaurante exclusiviste unde poți să iei prânzul sau cina.

Care ar fi primul motiv datorită căruia ți-ai rezerva bilete de avion spre Dubai în lunile următoare?

 

Foto: Shutterstock.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.