7 motive pentru care să mergi în vacanță în Grecia anul acesta

Au mai rămas puține zile până la începerea perioadei de concediu pentru vara aceasta, așa că ar fi bine să îți plănuiești încă de pe acum ce vei face în zilele tale libere.

Ofertele pentru vacanță sunt încă foarte accesibile, deci mai rămâne să alegi o destinație ideală pentru petrecerea unui sejur relaxant, așa cum meriți.

Dacă te gândeai să poposești pe meleaguri elene, dar nu erai convins că este locul perfect pentru un concediu de vară cu de toate, ai ajuns unde trebuie. Am pregătit pentru tine 7 motive pentru care să alegi Grecia ca destinație de vacanță, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

1. Grecia are o climă excelentă.

Așezată strategic, chiar la intersecția Europei cu Asia de Vest și Africa, vechea Eladă se bucură de 300 de zile de soare pe an și de temperaturi foarte prietenoase. Asta înseamnă că poți ajunge să te relaxezi în aceste locuri chiar de la începutul lunii aprilie și până la finalul lui octombrie, deși noi îți recomandăm să optezi pentru perioada iunie-septembrie, când sezonul este în plin și toate atracțiile turistice sunt la discreția ta.

2. Grecia are peisaje ireal de frumoase.

Plaje întinse cu pietre albe sau nisip fin, ape limpezi până la peste 10 metri adâncime, cu valuri turcoaz și o faună bogată, o vegetație care te duce cu gândul la Paradis, unde cactușii se întâlnesc cu molizii vechi de zeci de ani și cu măslinii, iar palmierii impunători se unduiesc lângă florile intens colorate de oleandru… Cum sună toate acestea pentru un cadru în care îți vei petrece vacanța?

3. Grecia are o bucătărie excelentă.

Gurmand sau nu, în concediu vei vrea să te bucuri de aromele locale, pe care grecii ți le vor prezenta cu mândrie. De la celebrul gyros până la salata grecească răcoroasă ori musacaua pregătită cu răbdare, bucatele elene te vor face să te îndrăgostești de acest colț de pe mapamond. Iar dacă îți plac fructele de mare, mai avem o veste bună! În Grecia poți mânca, la prețuri foarte mici, o varietate de fructe de mare și pești proaspeți, aduși la mal de către pescari în fiecare dimineață.

4. Grecia abundă de locuri virgine.

Te poți aventura într-o excursie cu ATV-ul sau călare pe cal prin locuri prin care rar mai trec oameni, lipsite de orice pericol. Poți privi asfințitul de pe cea mai înaltă stâncă sau poți face plajă pe un petec de pământ format în urmă cu foarte puțin timp. Grecia e plină de locuri sălbatice, care abia așteaptă să fie descoperite.

5. Grecia este o țară sigură.

Dacă alegi o insulă grecească drept destinație de vacanță, te vei bucura de un cadru sigur și prietenos, unde toată lumea se salută pe stradă, iar negustorii te primesc cu un zâmbet larg.

6. Grecii sunt foarte ospitalieri.

Simte-te liber să ceri îndrumări de la localnici, care știu unde se mănâncă bine și ce plajă nu ar trebui să ratezi în vacanța pe care ți-o petreci acolo. Vor fi încântați să te poată ajuta și vor face tot posibilul să nu-ți lipsească nimic, cât timp nu îi refuzi când îți oferă ouzo.

7. Grecii știu să se distreze.

Dacă ajungi pe aceste meleaguri cu chef de distracție, fii sigur că nu vei fi dezamăgit. Grecii știu cel mai bine care este momentul oportun al zilei pentru siestă și cum ar trebui organizată o petrecere de pomină. Vei putea alege dintre cluburile în care vin să mixeze DJ celebri în toată lumea sau vei putea opta pentru un party pe unul din vasele de croazieră care dau ocol insulelor în fiecare zi.

Fiecare bucățică de pământ din Grecia are o istorie cel puțin interesantă, pe care vei fi uimit să o afli.

Iar veștile bune nu se opresc aici! TUI TravelCenter a pregătit pentru tine pachete de vacanță de tip early booking în Grecia la prețuri excelente! Iată doar câteva dintre ele:

Creta-Heraklion

Pragul cel mai mare valabil pana la 31.03:EBD 40%

Corfu

Pragul cel mai mare valabil pana la 31.03:EBD 15%

Creta-Chania

Pragul cel mai mare valabil pana la 31.03:EBD 40%

Santorini

Pragul cel mai mare valabil pana la 31.03:EBD 15%

Zakynthos

Pragul cel mai mare valabil pana la 31.03:EBD 15%

Rhodos

Pragul cel mai mare valabil pana la 31.03:EBD 20%

Informațiile din acest material erau valabile la data publicării acestuia. Grăbește-te, dacă vrei să mai prinzi locuri pentru vacanța ta în Grecia de anul acesta!

Sursă: Digital WorkForce
Sursă foto: pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.