5 locuri de vizitat în România

România este o țară minunată, iar dacă vrei să o vizitezi vei fi uimită de câte locuri frumoase are. Iată unde să mergi în concediu vara aceasta.

Multe persoane au impresia că România este o țară plictisitoare, așa că își petrec concediile prin străinătate. În acest timp, mii de turiști vin la noi pentru a vizita o mulțime de locuri deosebite. Chiar dacă e normal să vrei să îți petreci vacanțele și altundeva, îți recomandăm să te mai plimbi și prin minunată noastră țară.

Citește și: Sfaturi pentru organizarea eficientă a bagajului

5 locuri de vizitat în România:

Castele ca în povești

Castelele sunt primele alegeri ale turiștilor străini și pe bună dreptate: sunt niște construcții superbe, cu o arhitectură impresionantă și o istorie pe care cu toții ar trebui să o cunoaștem. Cele mai importante castele românești sunt Bran, Peleș, Karolyi, Sükösd-Bethlen și castelul Corvinilor.

Lacuri superbe

Atunci când vine vorba de lacuri ce merită vizitate, avem foarte multe! Lacul Sfânta Ana (singurul lac vulcanic din România), lacul Bâlea, lacul Laguna Albastră, lacul Roșu sau lacul Ochiul Beiului sunt doar câteva dintre cele mai frumoase lacuri naturale.

Citește și: 6 motive să călătorești singură

Peșteri fascinante

Știai că în România există peste 12.000 de peșteri? Printre cele mai frumoase se numără peștera Urșilor, peștera Muierilor, Unguru Mare, Valea Cetății și Peștera Meziad.

Mănăstirile din Bucovina

Indiferent dacă ești sau nu credincioasă, trebuie să vizitezi mănăstirile din Bucovina. Nu doar că sunt foarte frumoase, dar aici vei cunoaște și tradiții nealterate de trecerea timpului și vei putea gusta tot felul de mâncăruri tradiționale.

Plaje sălbatice

Probabil ai fost prin Mamaia, Constinești și Vama Veche, dar ce ai spune să mergi și pe plajele sălbatice? Îți recomandăm să faci asta cât mai curând, pentru a te putea bucura de liniște și de lipsa magazinelor cu suveniruri kitschoase.

Citește și: Cum să economisești bani pentru următoarea vacanță

Tu ce ai mai vizitat prin România?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.