18 locuri pe care trebuie să le vizitezi într-o viață

Există anumite destinații de vacanță pe care oricine ar trebui să le viziteze măcar o dată în viață, fiind deosebite într-un fel sau altul. Iată propunerile COSMO:

1. Egipt

„Țara faraonilor” este o destinație pe care o vei găsi în orice listă de tipul acesta și pe bună dreptate. Are o istorie bogată și lasă pe oricine cu gura deschisă. Aici poți vedea Piramidele din Giza, Sfinxul, complexul arheologic Abu Simbel, templul zeiței Hathor, templul din Luxor, Valea Regilor, Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai, dar și plaje superbe pe care te poți relaxa.

2. Tokyo, Japonia

Capitala Japoniei este cea mai mare metropolă din lume. Nu trebuie să ratezi deliciile culinare, Palatul Imperial, templul budist Sensō-ji, templul Meiji și grădinile Hamarikyu. Îți recomandăm să te plimbi cât mai mult, prin tot orașul, pentru a-i gusta din plin farmecul.

3. Irlanda

Vei admira aici cele mai frumoase peisaje și te vei întoarce acasă cu sute de poze, care mai de care mai frumoase. Cele mai populare atracții turistice sunt, așa cum te așteptai, superbele castele, dar mai poți vizita și Giants Causeway, Mănăstirea Jerpoint, Stâncile Moher, monumentul Newgrange sau Trinity College Dublin. Îți recomandăm să mergi pe 17 martie, când are loc Saint Patrick’s Day.

4. Insula Paștelui

Este populară pentru cele 887 moai (misterioasele statui monumentale) construite de către primii locuitori ai insulei. Imediat cum vei ajunge aici vei fi vrăjită de absolut tot ce vei vedea. Din păcate, destinația este cam scumpă, dar merită vizitată o dată în viață!

5. Vatican

Roma este o destinație de vacanță accesibilă românilor. Dacă ajungi aici, nu rata orașul-stat Vatican, care are doar jumătate de kilometru pătrat. Bărbații trebuie să poarte cămăși sau tricouri care să acopere umerii și pantaloni lungi, iar femeile trebuie să poarte rochii sau fuste de culoare închisă, care să acopere genunchii. Mânecile bluzelor trebuie să fie medii sau lungi.

6. Bruges, Belgia

O destinație parcă scoasă din povești, Bruges te va cuceri pe loc! Vizitează Belfry of Bruges, Catedrala St. Salvator, Spitalul Old St. John, Palatul Provinciaal Hof, Brugse Vrije și numeroasele muzee din oraș.

7. Rio De Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro te va impresiona prin peisajele superbe, bucătăria absolut delicioasă și obiectivele turistice interesante. Aici vei găsi celebrul monument Cristo Redentor (Christos Mântuitorul), înalt de 38 de metri, dar și cartierele Copacabana, Lapa și Santa Teresa, muntele Sugarload, Grădina Botanică, Parcul Național Tijuca sau Stadionul Maracana.

8. China

China este una dintre cele mai vechi civilizații din lume, iar o vacanță aici este o adevărată experiență de viață. Îți recomandăm să petreci în China cel puțin o săptămână, pentru a o cunoaște cât mai bine – în fond, puțini își permit să viziteze țara de mai multe ori, deci profită de vacanță cât de mult poți. Vezi Orașul Interzis, Palatul de vară, Armata de teracotă, Tiananmen Square, Templul cerului, Stone Forest, grotele Longmen și nu uita, bineînțeles, de Marele Zid Chinezesc.

9. Hawaii

Cine nu-și dorește să ajungă în Hawaii, pe plajele considerate cele mai romantice din lume, făcând poze lângă palmieri și cocotieri? Vei putea vedea aici și vulcanul Kilauea, cel mai activ de pe planetă. Vizitează și Palatul Regal Iolani sau Centrul Maritim Hawaiian.

10. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu este un sit incaș din secolul al XV-lea, ale cărui ruine au fost redescoperite în 1911. Este o destinație foarte populară, dar specialiștii își fac griji că numărul mare de turiști va afecta zona, deci ar trebui să te grăbești dacă vrei să o vizitezi.

11. Ierusalim

Vechiul oraș nu merită vizitat doar de credincioși, ci de oricine este interesat de monumente istorice, lăcașuri de cult sau muzee. Poți vizita și piețele unde găsești orice fel de mărfuri, însă prețurile pot varia, pentru că vânzătorii sunt cunoscuți pentru pasiunea pentru negiciere.

12. Thailanda

În cea mai populară destinație din Asia de sud-est nu te vei plictisi niciodată. Poți începe cu capitala, Bangkok, plină de zgârie-nori, cluburi de noapte, dar și palate și temple vechi. Dacă vrei să mergi la plajă, du-te pe insula Phuket (orașele Karon și Kata sunt cele mai puțin aglomerate.

13. Carnavalul de la Veneția

Carnavalul de la Veneția este unul dintre cele mai cunoscute carnavaluri din lume și are loc anual la sfârșitul lui iuanuarie-începutul lui februarie. Este considerat cea mai spectaculoasă manifestare culturală din Europa.

14. Noua Zeelandă

Dacă-ți place să te afli în mijlocul naturii, află că în Noua Zeelandă găsești numeroase parcuri naționale, lacuri și cascade absolut superbe. Poți vedea și pinguini, delfini și balene dacă mergi în Bay of Islands, care cuprinde 144 de insule printre care te poți plimba cu barca sau caiacul. Dacă preferi o vacanță plină de aventură, mergi în Queenstown, unde te poți distra făcând bungee jumping, rafting, mountain biking sau plimbări cu jetski-ul.

15. St. Petersburg

Palate, parcuri, artă, nopți albe (între sfârșitul lui mai-începutul lui iulie), bucătărie tradițională, biserici ortodoxe, festivaluri de muzică clasică… St. Petersburg este o destinație de vacanță pe placul tuturor. Îți recomandăm să vizitezi orașul la finalul lunii iunie când are loc The Scarlet Sails, un eveniment deosebit unde vei fi martora unei lupte de pirați și vei putea admira artificii și o navă înaltă cu pânze roșii ca sângele.

16. Grecia – Meteora

Complexul de mănăstiri ortodoxe din Grecia conține 6 mănăstiri, construite pe pilorni din piatră neagră. În prezent, mai sunt disponibile doar șase mănăstiri din 24: Marele Meteor (prima ca mărime și vechime), Roussanou, Varlaam, Sfântul Nicolae, Sfântul Ștefan și Sfânta Treime.

17. Safari în Tanzania

O adevărată experiență! Peisajele te vor lăsa fără cuvinte, vei putea vedea animale sălbatice (elefanți, lei, flamingo, rinoceri, leoparzi etc) în mediul lor natural, vei umple feed-ul de Instagram cu poze cu savane și vulcani inactivi. Cine nu ar vrea să meargă într-un safari?

18. India

Vizitează neapărat Taj Mahal (situat în Agra), una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Dacă ajungi în Khajurano, Madhya Pradesh, nu rata Templele Khajurano, renumite pentru sculpturile erotice. În Mumbai îți recomandăm să vizitezi Peșterile elefanților, pline de reliefuri masive, unde vei găsi și un templu dedicat zeului Shiva.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.