Travel Tips by Raluca Zenga

Calatoreste lumea in lung si-n lat, asa ca am rugat-o pe scriitoarea Raluca Zenga sa ne dea câteva tipsuri demne de luat in seama, daca suntem mereu pe drumuri.

1. Este important sa ne pregatim din timp o lista cu esentialele de călătorie, in asa fel nu ajungem in ultimul moment sa realizam ca ne lipsesc lucruri importante! Bagajul de mâna și geanta cu care plec la drum conțin cam tot ce trebuie- documente, gadgeturi, cosmetice, snacks-uri (care sa ma impiedice pe cat posibil sa atac patiseria sau fast food-ul din aeroport/gara!) – dar pe de alta parte sa fim relaxati: orice am uita, cu exceptia actelor, poate fi cumpărat la destinație!2. Nu plec nicăieri fără acest “trident al confortului”: o eșarfa moale, călduroasă, indiferent de anotimp: își dublează funcția drept pernă, ma protejează de aerul condiționat excesiv din aeroport/avion, etc; balsam de buze, crema de maini si picaturi hidratante de ochi/nas cu acid hialuronic pentru orele lungi de zbor; casti audio si masca de ochi cand am nevoie de “zone out, space out”…si vreau sa dorm indiferent de zgomote si lumini !

3. Un beauty-case cu produse mini, travel-size, care sa nu ingreuneze bagajul, si masca  “la plic”: ușor de aplicat la hotel după un zbor lung care ne-a deshidratat tenul!

4. Un telefon extra in geanta – pentru o cartela SIM locala sau in cazul drastic in care ni-l pierdem pe cel de bază, și power bank pentru a avea mereu telefonul încărcat cand vrem sa postăm din vacanță nu știu câte InstaStories, cinci filtre Snapchat și poze fără  număr!


5. Nu in ultimul rând nu uitați vitaminele! Când călătorim in medii diferite suntem mai expuși la răceli, indigestii, alergii de aceea eu  plec pregătită cu câteva remedii homeopatice (gen Oscilococcinum), vitamina C, capsule cu ulei de oregano și un mic flacon de probiotice – bariera imunitara!

Cu trecerea anilor și prin experiența am devenit un călător din ce in ce mai practic si eficient…împachetând lucruri care nu ne sacrifică din confort și ne simplifică viața la drum!

Happy traveling!
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.