Tot ce trebuie sa stii despre cititul in palma (partea I)

By  | 

Arta cititului în palmă (sau chiromantia) a fost folosită încă din epoca de piatră și are ca scop prezicerea viitorului.

Dintotdeauna, omul a vrut să se cunoască cât mai bine și să afle ce îi rezervă viitorul. Suntem o specie mai curioasă decât pisicile, ce să-i faci… Din acest motiv, s-a născut chiromantia, sau, așa cum este cunoscută de către oricine, arta cititului în palmă. Numele său provine de la cuvintele grecești „cheir”, care înseamnă „mână” și „manteia”, adică prevestire și este folosită de mii de ani.

Cu toții am văzut prin filme sau desene animate cum funcționează toată treaba: te plimbi printr-un cartier întunecat și dubios unde o femeie misterioasă te atrage într-un cort sau în casa sa… se uită puțin la palma ta, apoi îți spune că vei câștiga la loterie, apoi îți vei găsi dragostea vieții tale, apoi o mare nenorocire se va abate asupra ta. Bineînțeles, totul se termină cu tine scoțând niște bani frumoși din buzunar pentru a afla mai multe detalii.

În realitate, chiromantia nu funcționează tocmai așa. Pentru început, trebuie să cunoști destul de bine nu doar banalele linii, ci și forma mâinii, dar și anumite lucruri despre degete.

Palmele pot fi clasificate în pătrate și lungi. Pentru a-ți da seama cât mai clar despre ce tip este vorba, trebuie să vizualizezi palma fără degete. În mare, persoanele cu palma pătrată ar trebui să fie realiste, cu picioarele pe pământ, foarte muncitoare și rezistente fizic, să aibă multă energie, dar și talent. În schimb, dacă mâna este lungă, acea persoană ar trebui să fie visătoare, cu o imaginație bogată, dar care reușește cu greu să își exprime ideile.

Există, de asemenea, și o clasificare în funcție de mai multe criterii, unde avem mâna elementară, mâna practică și mâna conică (plus diferite combinații între ele). Prima dintre ele ar trebui să aibă pielea ceva mai aspră, uneori cu păr, iar liniile puține (cel mai des doar cele 3 principale); cea de-a doua are degetele mai lungi și bine definite, pielea mai fină, iar palma are mai multe linii; cea de-a treia este mai grațioasă, iar degetele sunt lungi.

După ce forma mâinii și a degetelor a fost observată și câteva informații au fost extrase de aici, cel sau cea care citește în palmă va trece la liniile din palmă. Se crede că persoanele care au mai puține linii au dus o viață mai ușoară, în timp ce persoanele care au sute de linii subțiri au avut mai multe griji. Dacă observi o mică pată/un punct pe palma cuiva, se crede că acela a fost un obstacol, iar dacă semnele sunt repetate, reprezintă o problemă cu care persoana respectivă se confruntă des.

Ajungem apoi la cele trei linii principale: linia inimii, linia capului și linia vieții.

Vom reveni cu o continuare a acestui articol; fii pe fază!

Comments

comments