TOP 6 restaurante unde mâncăm caracatiță delicioasă

Pentru că sezonul cald este în toi și pentru că noi toți simțim nevoia de a consuma preparate cât mai light iar de ceva timp bucătăria mediteraneană este din ce în ce mai prezentă și mai căutată și la noi în țară, ne-am gândit să realizăm un top al celor mai gustoase dish-uri pe bază de caracatiță. Fresh, light și plin de proteine și savoare de vară ! Nu vor exista locuri ci vom prezenta favoriții noștrii în ordine alfabetică.

Agape Cuisine – Calea Floreasca 200Un preparat cum rar puteți gusta în România. “Caracatiță a la Pantesca”, un dish pe baza de caracatiță, cu influențe siciliene, cu cartofi aurii crocanți, capere, măsline și roșii coapte, un deliciu italienesc pe Calea Floreasca, în zona de Nord a Bucureștiului. Restaurantul Agape, deși deschis relativ de curând, și-a croit deja drumul către topul restaurantelor “socialite” ale capitalei.

Atypic – Constantin Aricescu 42

Un foarte tânăr restaurant, deschis la sfârșitul primăverii, ce propune un meniu.. atipic, după cum îi spune și numele ! Meniu fiind unul world wide cuisine cu influențe mexicane, propune printre dish-urile sale inedite, un sandwich deschis cu caracatiță ! O călătorie fusion între Asia și Europa, o desfătare a simțurilor, specifică acestui nou și inedit restaurant. Noi vom sta cu ochii pe ei și la fel vă sfătuim și pe voi.

Flying Pig – Barbu Văcărescu 201

O saltă cu influențe portugheze pe bază de caracatiță la grătar, pe pat de cartof copt-crocant, salată de rucola și boja afumată. De afltfel, Flying Pig este o tavernă urbană cu preparate internaționale și portugheze, restaurantul auto-intitulându-se “fine swine cantina”. Aflat în zona de Nord a Capitalei restaurantul este specializat atât în preparate pe bază de porc iberic cât și internațional cuisine.

Nuba Cafe – Beller 13

Caracatiță cu salsa de avocado ! Un preparat gourmet, fusion, între salată și main course, ușor dar sățios, în stilul NUBA Cafe. Brasseria se află în inima zonei Dorobanți, pe Beller 13 și își așteaptă clienții începând cu micul dejun, fiind unul dintre localurile renumite pentru mic dejun, și continuând cu prânz și cină.

Octopus.Est Greek – Nordului 7-9

Caracatiță la grătar cu legume, în cel mai pur mediteranean stil ! Restaurantul fiind unul grecesc preparatele sunt simple și gustoase, peștele și fructele de mare proaspăt aduse din Grecia iar atmosfera ca de vacanță continuă. Aflat pe malul lacului Herăstrău, Octopus.EatGreek dispune și de o terasă primitoare plus mult good vibe.

Sardin – Bdul Mircea Vodă 39H

Preparatele genuine italienești sunt la ele acasa iar Sardin este locul in care designul interior se îmbină perfect cu savoarea preparatelor, fiind unul dintre restaurantele de fine dining deja renumite în București.  Caracatița gătită în stil clasic italienesc cu garnitură de rucola sau sparanghel la grătar este un preparat perfect pentru sezonul de vară iar terasa restaurantul te îmbie la cine prelungite, povești și vin bun.

Citeşte şi: 3 restaurante pentru petrecerea de cununie în București

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.