Top 6 idei de folosire a travertinului în cadrul casei tale

Travertinul este o rocă naturală şi este utilizat adeseori în diverse forme pentru a decora sau placa anumite zone din interiorul şi exteriorul casei. El poate să fie folosit pe podea, pentru pavarea pereţilor sau pentru diverse zone de decor sau ancadramente. Pentru travertin de calitate, poţi vizita site-ul thedamar.ro. Theda Mar este pe piaţă de peste 25 de ani, având o ascensiune constantă. Aici vei găsi diverse variante de traverttin pe care le poţi folosi pentru amenajările tale preferate. Iată top 6 idei de folosire a travertinului în cadrul casei tale:

1. Travertinul antichizat poate să fie utilizat la bucătărie pentru pavarea pereţilor

Travertinul antichizat este folosit adeseori în zonele de bucătărie sau baie pentru a obţine un aspect vintage. El este pus în valoare de prezenţa mobilierului care este ales în aceeaşi direcţie de amenajare. Astfel, travertinul de acest tip are nuanţe de gri, bej sau combinaţia dintre acestea. Mobilierul are linii clasice sau modificate pentru a se potrivi unui stil vintage sau antichizat. Decorul este şi el ales pentru a completa frumos imaginea creată.

2. Travertinul lustruit poate să fie folosit la baie alături de un mobilier într-o culoare contrastantă pentru un aspect elegant

Travertinul lustruit este foarte elegant şi este perfect pentru a obţine o imagine rafinată sau glamour. Aşadar, ai nevoie de travertin lustruit bej sau deschis la culoare, alături de un mobilier constrastant, care să aibă linii frumoase şi elegante. Poţi alege, de exemplu, un mobilier negru mat cu elemente de feronerie lucioase, tot negre. Astfel, vei avea contraste şi texturi diverse, precum şi un aspect coerent prin linia de design. Decorul băii poate să fie minimalist, modern, sau poţi adăuga anumite elemente decorative de valoare, cu linii clasice.

3. Placajul de travertin poate să fie folosit în living pentru a avea un perete de accent special

Peretele de accent este o zonă unde privirea îţi este atrasă de diferenţele de textură sau culoare, ori material. Aşadar, travertinul este perfect pentru a construi perete de accent cu fâşii mici de material sau cu bucăţi masive, în funcţie de ceea ce doreşti să obţii sau de spaţiul în sine. El se utilizează adeseori şi în restaurante, marcând diverse zone funcţionale.

4. Placajul de travertin cu bucăţi inegale poate să fie folosit în living, pe podea, pentru o amenajare modernă

O amenajare modernă şi veselă poate să implice şi bucăţi de travertin inegale care să fie poziţionate pe podea. Un asemenea placaj este folosit în casele moderne, tinereşti, unde decorul este perfect pentru această variantă de amenajare. Podeaua de travertin este rezistentă în timp şi poate să fie folosită în interiorul casei.

5. Poţi pune glafuri din travertin pe care poţi poziţiona diverse plante

Glafurile din travertin sunt intens folosite pentru aspectul lor frumos. Ele pot servi drept loc pentru poziţionarea unor plante deosebite. De asemenea, poţi avea glafurile asortate cu alte zone din casă, unde poţi folosi acelaşi tip de travertin.

6. Terasa ta poate să fie construită cu travertin, chiar dacă nu este acoperită

Terasele sunt locurile unde te poţi relaxa, unde poţi admira un răsărit sau un apus al soarelui şi unde te întâlneşti cu cei apropiaţi ţie. De aceea, este important să amenajezi terasa conform nevoilor tale. Chiar dacă ai o terasă acoperită sau nu , poţi folosi travertin pentru a o pava. El va rezista bine umezelii şi te vei bucura de un spaţiu realizat conform dorinţelor tale.

Poţi cumpăra travertin şi alte tipuri de piatră naturală de la Theda Mar, care îţi oferă diverse modele şi culori, potrivite amenajărilor tale.

Sursă: SeoPower
Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.