Top 5 hobby-uri care îți antrenează mintea și imaginația

Hobby-urile sunt modalități foarte eficiente de a ne relaxa, dar totodată de a ne atrena mintea și creativitatea. Astfel, ele reprezintă căi de evadare din cotidian, prin intermediul cărora putem atinge starea de flux. De asemenea, pasiunile constructive ne deschid mintea spre noi posibilități și ne ajută să ne redefinim. Iată care sunt 5 dintre cele mai benefice hobby-uri prin care poți descoperi noi orizonturi:

 

 

  • Fotografia

 

Fotografia reprezintă unul dintre hobby-urile care antrenează mintea și imaginația pâna la cele mai înalte cote. Să observi lumea prin lentilele unui aparat foto poate fi o practică profund contemplativă, care te va ajuta să vezi lucrurile din mai multe perspective. Faptul că această activitate implică abilitatea de a regăsi frumosul în tot ceea ce te înconjoară face din această pasiune o adevărată terapie pentru suflet și minte. Pentru fotografii excepționale, alege un aparat foto profesional. 

  • Pictura

 

Pictura poate fi o modalitate foarte plăcută de a-ți liniști mintea Culorile au niveluri diferite de energie și îți pot influența semnificativ starea de spirit, dacă știi să le deslușesti simbolistica. Albastrul, de exemplu, este asociat cu starea de calm, violetul stimulează creativitatea și meditația, verdele simbolizează prospețimea, galbenul îți conferă optimism, portocaliul vitalitate, iar roșul te face mai pasional. Acest hobby stimulează de asemenea abilitățile creative, astfel ca un set de pensule de pictură și câteva acuarele funcționeaza ca un eliberator de stres foarte eficient.

 

 

  • Cititul

 

Atât lectura cât și scrisul sunt hobby-uri comune pe care oamenii le folosesc pentru a se relaxa. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Saussex a arătat că cititul poate fi cea mai bună modalitate de relaxare. Simpla lectură a unui ziar sau a unei cărți, chiar și timp de câteva minute, poate fi suficientă pentru a reduce nivelul de stres cu până la 70%. Această activitate ajută, de fapt, la încetinirea ritmului cardiac și la eliberarea tensiunii musculare.

 

  • Muzica

 

Una dintre cele mai comune pasiuni ale oamenilor, muzica, are beneficii extraordinare pentru minte și suflet. Studiile au constat că muzicoterapia reduce anxietatea, îmbunătățește activitatea cognitivă și conferă o energie pozitivă. Mai mult decât atât, cercetătorii de la Universitatea Standford au concluzionat că muzica ritmică are efecte terapeutice în tratarea diverselor afecțiuni neurologice, deoarece stimulează creierul. Folosirea instrumentelor muzicale ajută totodată la eliberarea stresului, iar starea pe care o induce această activitate poate fi asociată cu stările meditative.

 

  • Pariurile sportive

 

Pariurile sportive reprezintă un alt hobby care antrenează mintea umană. Deși sunt adesea catalogate ca fiind activități vicioase, acestea aduc de fapt foarte multe beneficii din punct de vedere cognitiv, atunci când sunt jucate strategic. În plus, provocarea de a găsi cele mai bune opțiuni de pariere care să ducă la bilete câștigătoare plasate în casele de pariuri stimulează adrenalina, care este un hormon ce oferă un plus de energie.

Sursa: pexels.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.