Top 5 filme de Oscar

By  | 

Să fi nominalizat la premiile Oscar este o reuşită în sine, dar să reuşeşti să domini ceremonia este cu atât mai impresionant.

Anul acesta, filmele cu cele mai multe nominalizări la Oscar sunt „Birdman” şi Grand Budapest Hotel” (câte 9 nominializări fiecare), urmate de „Boyhood”, „American Sniper” şi „Whiplash”. Rămâne de văzut care va câştiga cele mai multe trofee, dar, până atunci, hai să vedem care sunt cele mai premiate filme din istoria Oscarurilor.

Titanic – 11 premii din 14 nominalizări (1998)

Cu Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio în rolurile principale, pelicula lui James Cameron a avut un succes fantastic şi încă este un film „must see”. A câştigat la categoriile: Cel mai bun film, Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cel mai bun mixaj sonor, Cele mai bune efecte vizuale, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună coloană sonoră (categoria dramă) şi Cel mai bun regizor (James Cameron).

Ben-Hur – 11 premii din 12 nominalizări (1960)

„Ben Hur” este povestea unui nobil evreu şi a destinului acestuia punctat decisiv de două întâlniri cu Iisus. A câştigat la categoriile: Cel mai bun film, Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cele mai bune efecte speciale, Cea mai bună muzică, Cel mai bun actor (Charlton Heston), Cel mai bun actor într-un rol secundar (Hugh Griffith) şi Cel mai bun regizor (William Wyler).

The Lord of the Rings: The Return of the King – 11 premii din 11 nominalizări (2004)

Fanii „Lord of the Rings” consideră ultima parte a trilogiei cea mai bună, iar acest lucru a fost evident şi la ceremonia Oscar din 2004. Filmul a câştigat la categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cele mai bune efecte vizuale, Cel mai bun machiaj, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun regizor (Peter Jackson) şi Cel mai bun scenariu scris după un material (Fran Walsh).

West Side Story – 10 premii din 11 nominalizări (1962)

Cu Natalie Wood şi Richard Beymer în rolurile principale, această poveste de dragoste imposibilă şi memorabilă, pe ritmuri de salsa şi balet, a rămas în inimile a milioane de fani. Filmul a câştigat la categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică sau coloană sonoră a unui film muzical, Cel mai bun actor într-un rol secundar (George Chakiris), Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Rita Moreno) şi Cel mai bun regizor (Robert Wise).

The English Patient – 9 premii din 12 nominalizări (1997)

În top 5 filme de Oscar din toate timpurile ajunge şi „The English Patient”, care a câştigat premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cea mai bună coloană sonoră, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Juliette Binoche) şi Cel mai bun regizor (Anthony Minghella).

Tu ai văzut toate aceste filme? Care a fost preferatul tău?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *