Top 4 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi vara aceasta

Daca vara aceasta ai decis ca este cazul sa descoperi noi orase, iti propun sa incepi chiar cu teritoriul european.

Fie ca este vorba despre țări vecine ori cele nordice, ti-am pregatit o lista cu 4 destinații din Europa pe care nu trebuie sa le ratezi.1. Budapesta

Iți poți începe ziua chiar cu o plimbare prin centrul vechi al orașului. Arhitectura iti va taia, fara indoială, răsuflarea! Și dacă tot te afli in zonă, profită și vizitează piața de alimente din centru și gustă din preparatele tradiționale locale. Iți propun sa vizitezi și cladirea Parlamentului, unde poți admira bijuteriile Coroanei Regale. Oprește-te la una dintre terasele din împrejurimi și savurează unul dintre vinurile unguresti. Pe seară bucură-te de unul dintre spectacolele de la Opera din Budapesta, unde se află printre cei mai buni artiști din lume.

Sfaturi pentru vacanta cu iubitul

2. Roma

Roma inseamnă mai mult decât pizza, cappuccino si paste. Capitala Italiei gazduiește o mulțime de evenimente culturale pe tot parcursul anului. In momentul de fața poți vizita la Scuderie del Quirinale expozitia pictorului Matisse. Faimosul fotograf American David LaChapelle are expuse mai multe de 150 de opere de arta in cadrul Palazzo delle Esposizioni. Pe langă aceste evenimente de artă, Roma are o mulțime de muzee si clădiri care merită văzute. Trebuie să încerci la unul dintre restaurantele din centru pizza margherita și pastele carbonara care sunt specific zonei Lazio. Te sfătuiesc să acompaniez totul cu o bere artizanala.

Ghid de calatorie: ce poti lua in bagaj cand calatoresti cu avionul?

3. Copenhaga

Copenhaga are o mulțime de locuri fascinante. Poți începe cu strada Nyhavn, unde poți vizita chiar și casa în care Hans Christian Andersen a locuit (la numărul 20).  Pe aceeași stradă găsești o mulțime de localuri cu muzică jazz, iar priveliștea este spectaculoasă. Dacă ai o pasiune pentru familia regală, atunci nu trebuie să ratezi Palatul Amalienborg. Grădinile Tivoli sunt una dintre atracțiile principale ale orașului. Aici se află unul dintre cele mai mari parcuri de distracție, perfect pentru copii, dar și pentru adulți. Profită de acest loc și împreună cu prietenii sau iubitul tău, organizează un picnic.

Cele mai frumoase manastiri din Moldova pe care trebuie sa le vizitezi GALERIE FOTO

4. Barcelona

Chiar dacă este posibil ca tu să fi vizitat deja Barcelona, știi ca niciodata nu te poți plictisi de acest oraș. Nu știu dacă este datorită arhitecturii, muzeelor, mâncării sau pur și simplu a atmosferei, dar personal nu pot spune nu Barcelonei niciodată. Bănuiesc că este de înțeles că trebuie să faci o baie în Marea Mediterană. Te sfătuiesc să te oprești  la una dintre terasele de pe malul mării și să gusti din preparatele cu pește proaspat. Indreaptă-te catre centrul orașului și vizitează clădirile lui Antoni Gaudi. De la Sagrada Familia la Parcul Gull, pană la Casa Batllo și Vincens.  Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, ca ultimă oprire iți recomand muntele Monjuic, de unde priveliștea asupra orașului iți taie răsuflarea.

Text: Teodora Dragusin

 

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise