Top 3 cele mai populare locuri bântuite din lume

Oricât de sceptici rămânem în general în fața poveștilor fantastice cu fantome, chiar și dacă ești un suflet curajos tot nu poți rămâne inert în fața unor legende paranormale, unor locuri rămase în istorie pentru execuțiile pe care le-au suportat. Tocmai de aceea, Onbuy a analizat și descoperit primele trei cele mai populare locuri bântuite din lume care au cele mai multe hastaguri pe Instagram.

Ce au arătat studiile:Cea mai populară locație din lume este Salem, Massachusetts datorită istoriei vrăjitorești sale notorii, cu 2.310.697 hastaguri. Un oraș de coastă, întemeiat se pare de un grup de pescari conduși de Roger Conant, a intrat în istorie prin procesele vrăjitoarelor din Salem, din 1692. O serie de muzee din oraș expun dovezi istorice privind acest eveniment nefast. Iar faima orașului a fost accentuată de către piesa de teatru scrisă de Arthur Millers, The Crucible (Vânătoarea de vrăjitoare).

Citește și: Turism viticol în Transilvania

locuri bântuite
Salem, Massachusetts – foto Georgios Antonatos

Citește și: Aplicații mobile care te ajută să călătorești mai ușor

Cel de-al doilea loc ca popularitate este insula Alcatraz din San Francisco, SUA, cu 1.257.152 hastaguri. Construită inițial drept o fortăreață, a devenit vestita închisoare Alcatraz, azi atracție turistică. Cu o lungime de 500 metri, o înălțime de 41 metri și o suprafață de 85.000 metri pătrați, insula Alcatraz deține închisoarea și cel mai vechi far de pe coasta de vest ameriană. Numele ei vine de la Isla de los Alcatraces (Insula pelicanilor) și a fost descoperită de către Juan Manuel de Ayala care a navigat în golf în 1775. În 1847, lordul John Charles Fremon a cumpărat cu 5000 de dolari insula de la statul Mexic pentru SUA: Iar din 1861, locul a fost folosit drept închisoare pentru prizonierii de zărboi, din Războiul civil american. Din 1934 Alcatraz a devenit închisoare federală a SUA, devenind locul ideal din punctul de vedere al securității. După mai multe încercări și un cutremur, în 1963 este închisă definitiv. Printre gangsterii celebri care au fost închiși aici se numără: Al Capone, Robert Franklin Stroud, Alvin „Creepy” Karpis. De-a lungul a 29 de ani, nimeni nu a reușit să evadeze din Alcatraz, fiind de asemenea singura închisoare din SUA cu dușuri cu apă caldă pentru a nu permite deținuților, în cazul evadării, să fie obițnuiți cu apa rece din golf.

locuri bântuite
Alcatraz – foto Nikolay Stanev

Pe locul trei, stă falnic The Tower of London, cu 594.336 hastaguri, deloc surprinzător dacă ne gândim doar la faptul că a fost utilizat ca închisoare din 1100 până-n 1952, deși fusese construit drept reședință regală. The Tower of London apare în multe scrieri religioase, și nu numai, drept loc de tortură și moarte. Între zidurile acestui turn au fost închise personalități căzute în dizgrație, precum Elisabeta I înainte de a deveni regină.

locuri bântuite
Turnul londrei – foto Alexander Chaikin

Iar dintre toate țările din lume, SUA rămâne cea mai bântuită și mai populară pe Instagram.

Citește și: Cele 5 reguli ale unui caption de Instagram perfect

FOTO: Cederic Vandenberghe  Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.