Tipsuri de călătorie pentru o vacanță exotică

Călătorește lumea-n lung și-n lat, iar astăzi Raluca Zenga vine cu 5 tipsuri care ne pot ajuta, dacă plănuim să mergem pentru prima dată într-o vacanță exotică.

Dacă n-ai mai fost niciodată în Asia, impactul cultural va fi imens, în sensul bun. Pentru că, până la urmă, despre asta este vorba în călătorii: să descoperi alte culturi, să vezi cum trăiesc oamenii din acel colț de lume etc.

Dacă plănuiești o vacanță într-o țară îndepărtată, primul pas ar fi să te informezi în privința restricțiilor și a locurilor care urmează să fie vizitate. Dacă sunt lăcașuri religioase, unde trebuie să ai ținută adecvată etc. Așadar, trebuie să ai haine adecvate, nu te axa doar pe costume de baie…

Nu uita să-ți pui neapărat în bagaj o cremă cu factor de protecție solară și un spray împotriva insectelor. Nu vrei să te întorci acasă cu pete sau cu tot felul de înțepături, nu-i așa?!

Dacă te pregătești pentru un drum de lungă durată, este foarte important să  ai compania potrivită, o persoană cu care să fii compatibil, partenerul potrivit. Trebuie să vă placă aceleași lucruri.

Suntem în 2019, prin urmare, e obligatoriu să fii pregătit, înarmat cu aplicații care să îți facă viața mai ușoară: grab, google maps ofline, aplicația pentru schimbul valutar care ne va fi de mare folos, până ne familiarizăm cu moneda locală.

Ultimul tips, dar nu cel din urmă: să îți planifici foarte bine bugetul, să ai o idee cât de cât a ceea ce vei cheltui, asta ca să eviți să fii dezamăgit.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.