Tips & tricks – 3 secrete pentru o cafea la birou ca la cafenea

Fie că ești șef sau angajat, indiferent de poziția pe care o ocupi în firma la care lucrezi, știi deja cât de importantă este calitatea cafelei de care te poți bucura în fiecare dimineață. Zilele încep mai ușor, iar pauzele alături de colegi trec parcă nu atât de repede când ai în mână o cafea bună. Dar care este secretul unei cești aromate care ne dă energie și chef de muncă și cum ai putea face ca echipa ta să se declare mulțumită pe deplin de gustul unei cafele așa cum ar trebui să fie toate, plină de savoare și cremoasă? Am pregătit pentru tine cele mai importante trei aspecte după care să te ghidezi, dacă vrei să ai o cafea delicioasă la birou.

Mărimea contează

Bineînțeles că asta nu e o simplă zicală sau o expresie neadevărată. Nimeni nu-și dorește o cană mică de cafea! Mai ales cei care se declară îndrăgostiți de cea mai consumată băutură de pe planetă, după apă. Așa că asigură-te că spațiul unde echipa ta își are locul de muncă are provizii serioase și comandă cafea la birou suficientă cât să ajungă pentru toată lumea și pentru colaboratorii sau clienții care vă calcă pragul. Și fii atent, atunci când schimbi aparatul de cafea, să comanzi unul care poate face față la volumul de care echipa ta are nevoie, fără a avea nevoie de întreținere zilnică. Cu alte cuvinte, e foarte important ca aparatul de cafea din biroul vostru să poată livra numărul de cafele necesar tuturor, fără să fie curățat la fiecare cinci minute.

Simplă sau diversificată

Această alegere depinde foarte mult de cei alături de care lucrezi și de preferințele acestora. Cu toate că nu trebuie să complici treburile și să comanzi cine-știe-ce aparat sofisticat pentru cafea, nu credem că cineva din staff s-ar simți deranjat că are posibilitatea de a-și pregăti o cafea cu spumă de lapte, un caffe latte, un espresso cremos sau alte rețete de care ar putea fi pasionați. Adevărul stă undeva la mijloc în acest caz, pentru că nu ar trebui să investești o avere în aparatul de cafea, dar nici nu ar trebui să îl comanzi pe cel mai ieftin pe care îl întâlnești.

Calitatea

Și aici nu ne referim la calitatea cafelei, pentru că, se înțelege, ar trebui să comanzi întotdeauna produse recunoscute și apreciate de cei care le-au testat înaintea ta. Vorbim de calitatea apei care ajunge în interiorul aparatului de cafea, care este esențială pentru gustul final care ajunge în căni. Dacă apa este prea dură, conține prea mult clor sau are o origine incertă, e posibil ca rezultatul să fie unul nu foarte plăcut, chiar dacă aparatura pentru cafea în care ai investit este una costisitoare, iar boabele pe care le cumperi pentru birou sunt de cea mai înaltă calitate. Asigură-te că apa cu care se vor prepara cafelele este filtrată și are un gust bun.

Mediul de lucru ar trebui să fie unul care înseamnă la creativitate și energie, iar cafeaua ni le poate oferi pe amândouă simultan. Investește în echipa ta și oferă-le tuturor gust și savoare, pentru ca randamentul întregii echipe să crească în mod constant.

 

Sursa foto: Pixabay

Sursa: Digital Workforce

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.