Tinutul din mijlocul verii – recenzie

By  | 

Primul lucru care m-a atras la Ţinutul din mijlocul verii (August: Osage County) a fost distribuţia de execepţie, aşadar nu am stat prea mult pe gânduri când a fost vorba să îmi fac timp să îl văd! Realizat după piesa de teatru omonimă a lui Tracy Letts, care i-a adus autorului şi un premiu Pulitzer  în 2008, Ţinutul din mijlocul verii este o comedie neagră despre o familie disfuncţională din ţinutul Osage, Oklahoma, care este forţată să se reunească într-un moment de criză: decesul patriarhului familiei.

Se spune că familia nu ţi-o alegi şi că trebuie să te mulţumeşti cu cea pe care o ai. Judecând după faptul că două dintre fiicele lui Violet Weston, interpretată de Meryl Streep, nu erau deloc interesate de situaţia de acasă iar cea de-a treia, care rămăsese aproape,  nu îşi dorea să fie acolo, putem afirma de la început că avem de-a face cu un caz „scapă cine poate din casa asta de nebuni”. Barbara, interpretată de Julia Roberts, trece printr-o perioadă dificilă cu soţul ei (Ewan McGregor) şi mai că nu ar vrea să audă de alte probleme, iar Karen, interpretată de Juliette Lewis încearcă să îşi pună viaţa pe picioare după o căsnicie ratată. Cea de-a treia fiică, Ivy, interpretată de Julianne Nicholson, este singura care a rămas prin preajma casei părinteşti dar nu are de gând să îşi mai petreacă prea mult timp aici.

Violet este o femeie cu un caracter puternic dar vicioasă, care s-a pricopsit cu o boală parcă predestinată, cancer la gură. Probabil de la numerosele răutăţi pe care le spunea celorlalţi. Nici sora lui Vi, Mattie Fae nu se lasă mai prejos, este la fel de cinică şi dură cu fiul său uşor retardat, Little Charlie, interpretat de Benedict Cumberbatch. Ceea ce le reuneşte pe aceste femei atât de diferite este dispariţia patriarhului familiei Weston, care pana la urmă este găsit mort. .

Decesul lui Bev, interpretat de Sam Shepard, este motivul care le-a reunit pe aceste femei din nou în casa părintească, însă nu a fost suficient de puternic şi să le determine să lase orgoliile la o parte şi să evite scandalul. Asta şi din cauză că fiecare dintre ele avea sufletul rănit iar picătura care le-a umplut paharul a fost destul de mare: dependenţa de calmante a lui Violet, care este pusă pe răutăţi cu toată lumea

Atât Meryl Streep cât şi Julia Roberts sunt nominalizate la premiile Oscar pentru rolurile lor, interpretate cu măiestrie. Meryl e nebuna cu gură spurcată iar Julia este femeia rănită care încearcă să fie tare pentru toţi ceialalţi din familie. Cele două personaje sunt într-un duel verbal permanent care ajunge să se transforme într-o trântă veritabilă la un moment dat şi oricât nu le place să recunoască, au caractere asemănătoare!

Dialogurile scrise de Letts, dar şi interpretarea celor două actriţe face din Ţinutul din mijlocul verii un film numai bun de urmărit ca să îţi apreciezi propria familie şi să îţi dai seama că în ciuda greutăţilor voastre se poate şi mai rău!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *