The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (VIDEO)

By  | 

Cea mai mare provocare pentru Lucy si Edmund e sa traiasca alaturi de varul lor enervant, Eustace Clarence Scrubb – pana cand cei trei tineri dau peste o pictura cu Zori-de-Zi, o corabie cu vele maiestuoasa, a carei aspect a fost inspirat dupa dragoni. (Prova infatiseaza un cap de dragon; pupa, coada lui, iar aripile impodobesc tribordul si babordul.)

Panza prinde viata brusc si inexplicabil, inundand camera si scufundand adolescentii, inainte de a-i transporta in Marea de Est a Narniei, unde sunt salvati de regele Caspian si echipajul sau la bordul lui Zori-de-Zi, aceeasi corabie cu un singur catarg infatisata in opera de arta.

Edmund si Lucy sunt incantati sa revina in tara in care au domnit candva ca imparat si regina. Mereu plangaretul Eustace, un nou venit in aceasta lume, este insa mult mai putin entuziasmat. Cei trei afla curand motivul calatoriei lui Caspian spre est: indeplinirea unui juramant de a-i gasi pe cei sapte lorzi din Telmar disparuti, cei mai buni prieteni ai tatalui sau ucis.

Calatoria ii poarta pe cinci insule, echipajul confruntandu-se in fiecare cu primejdii neasteptate si aventuri, fiecare avand propriul secret seducator. Caspian si oamenii lui descopera existenta unei ceti verzi malefice care are puterea nu numai de a rapi trupurile oamenilor, ci si mintile lor.

Sarcina calatorilor e descurajanta, deoarece trebuie sa infrunte cu curaj mari violente si un sarpe de mare monstruos, printre alte pericole. In timp ce se lanseaza in aceasta calatorie ce le va schimba viata, curajul si credinta le sunt puse la incercare intr-un voiaj al destinului, de transformare, care ii duce la marginile indepartate ale lumii.

In timp ce prima carte a lui Lewis care are loc in Narnia, „Leul, vrajitoarea si dulapul”, e poate cea mai cunoscuta si cea mai populara, multi dintre adeptii povestilor clasice ale lui Lewis spun ca volumul „Calatorie pe mare cu Zori-de-Zi” (al treilea din serie) este cel mai bun din toate cele sapte romane. „Este cu siguranta una dintre cele mai iubite carti din serie”, spune producatorul Andrew Adamson.

In regia lui Michael Apted si avandu-i in distributie pe: Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley, Will Poulter, Laura Brent si Simon Pegg, fantezia plina de aventuri „Cronicile din Narnia: Calatorie Pe Mare Cu Zori-De-Zi” / „The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader” va putea fi vizionata incepand de vineri, 10 decembrie la CinemaPRO si Hollywood Multiplex.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *