Te-ai s­­ăturat să primești vouchere? Dă tu tonul, oferind prietenilor cadouri experiențiale!

Stim ca arzi de nerabdare să iți reinoiești garderoba in fiecare sezon și să experimentezi cu noi stiluri de imbrăcăminte si accesorii diverse. Insa specialiștii spun ca un cadou experiența lasă o amintire mult mai plăcuta decat nenumarate lucruri materiale, indiferent de natura acestora.

Vom cita doua studii recente: „A wonderful life: experiential consumption and the pursuit of hapiness” publicat de Thomas Gilovich, Amit Kumar si Jily Jampol in 2014 si „The association between experiential and material expenditures and subjective well-being”, scris de Tamas si Gabor Hadju in 2017.Concluziile primul studiu sunt urmatoarele: 1) Achizițiile experiețtiale imbunătățesc relațiile sociale intr-o masură net superioară achizițiilor materiale; 2) Achizițiile experiențiale se constituie intr-o parte semnificativă a identitații persoanei care le folosește; 3) Experiențele sunt evaluate in esența lor și conduc la mai puține comparații sociale, comparativ cu lucrurile materiale.

Al doilea studiu a abordat comparația din punct de vedere statistic, analizând datele colectate in grupurile de studiu cu modele statistice liniare si non-liniare. Concluzia a fost și in acest caz că o realocare a bugetului către cadourile experiențiale conduce la o creștere a stării de wellbeing.

Experimenteaza.ro este un magazin online care iți ofera peste 200 de idei de cadouri-experiența inovative si originale, din multiple domenii. Poți alege intre cadouri cu adrenalina (curse de raliu pentru iubit sau chiar pentru tine, scuba, salt cu parașuta, experiențe cu motociclete BMW), experiențe de spa (masaje de lux inedite, petreceri la spa, yoga), experiențe romantice (cereri in casătorie la inalțime sau cu un inel pe care îl poate realiza chiar viitorul soț, cazări in castele reconstituite, cine gourmet) sau experiențe educaționale (cooking workshops, un curs in care iți poti realiza propriul parfum, un curs de personal branding sau un curs de ciocolaterie belgiana).

Deoarece cateodata nu reusești sa ghicești gusturile celui căruia ii oferi un cadou, Experimenteaza.ro pune la dispoziția clienților săi posibilitatea să înlocuiască gratuit cadoul primit in termen de 3 luni cu orice alta experiența de pe site, achitand diferența de suma sau primind credit pentru o experiența viitoare, daca noul produs este mai ieftin.

Experiențele oferite sunt personalizabile in funcție de dorințele destinatarului acestora si opțiunile sunt practic nelimitate, iar situl se laudă ca poate indeplini orice vis. Tu ce vis ai in bucket list?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.