Tatuaje pentru fete: Modele de tatuaj, sfaturi și informații utile

Tatuajele sunt din ce în ce mai populare, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte de a-ți face unul. COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi și informații utile, dar și modele de tatuaje pentru inspirație.

De ce lucruri trebuie să țină cont toate fetele care au decis să-și facă un tatuaj?

Gândește-te bine. Să îți decorezi corpul pe viață este o decizie importantă! Spontaneitatea e cool, dar, când vine vorba de tatuaje, lasă-ți la dispoziție destul timp de gândire. Fii sigură că faci decizia corectă din motivele potrivite. Nu vrei să îți tatuezi numele primei iubiri pe mână ca apoi să refaci tatuajul după ce vă despărțiți!

Alege un artist cât mai priceput. Când vorbim despre un tatuaj, calitatea este mai importantă decât prețul. Cu siguranță și cu cunoști vreun prieten al unui prieten care ți-ar cere doar 50 lei pe un tatuaj, dar este recomandat să plătești 300 lei și să porți toată viața un tatuaj bun.

Alege un tatuaj care să te reprezinte. Alegerea modelului îți aparține doar ție, dar nu ai vrea un tatuaj care să te reprezinte? Te poți inspira de pe Internet, dar discută cu artistul pe care l-ai ales pentru un tatuaj personalizat.

Pune întrebări. E vorba de corpul tău aici! Pune cât mai multe întrebări pentru a obține informații. Află totul despre instrumente, despre tot procesul, despre îngrijirea tatuajului. De asemenea, ai grijă ca totul să fie igienizat!

tatuaj

Aplicarea tatuajului este un proces dureros?

Da și nu. Durerea poate fi comparată cu cea pe care o simți când te epilezi sau pensezi, deci nu este atât de groaznică. Dacă ar fi, nu și-ar mai face nimeni tatuaje. Totuși, depinde și de tine. E bine să știi dinainte cât de tolerantă ești la durere. Dacă nu suporți prea bine durerea, dar vrei neapărat un tatuaj, măcar alege un design mai mic.

De asemenea, unele zone sunt mai sensibile decât altele. Cele mai dureroase tatuaje sunt făcute pe coloană, pe șold, pe gleznă, pe cot, pe genunchi, pe claviculă, pe coaste, la închietura mâinii, pe laba piciorului, pe piept și pe palme.

Când este cel mai bine să facem tatuajul, vara sau iarnă?

Deși cele mai multe se tatuează vara, pentru a se putea lăuda cu noul „accesoriu”, e recomandat să ne tatuăm iarna. Tatuajul trebuie ferit de razele soarelui cel puțin jumătate de an, iar zona este o rană vie, care se poate infecta din cauza transpirației. Nici mersul la piscină nu este recomandat până la vindecarea completă la tatuajului, pentru că trebuie să eviți să stai cu el prea mult în apă.

Iarna, în schimb, nu va trebui să-ți bați capul cu toate astea. Totuși, ai grijă ca tatuajul proaspăt să nu fie afectat de haine.

Care sunt cele mai populare zone pentru tatuaje la femei?

În general, femeile aleg să se tatueze pe partea de jos a spatelui, sub sâni, pe coaste, pe omoplați sau la închietura mâinii. Cu toate acestea, nu ar trebui să te iei după trenduri, ci să-ți faci tatuajul în ce zonă vrei.

http://localhost/cosmo/wp-content/uploads/2014/04/01/tatuaj.png

Cum îngrijim un tatuaj nou?

Poate vei fi surprinsă, dar un tatuaj se îngrijește foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să cureți cu apă călduță și săpun antibacterian tatuajul de două ori pe zi, apoi să aplici crema recomandată de artistul care te-a tatuat (de obicei Bepanthen Unguent).

Nu folosi altă cremă decât cea recomandată de artist! Unele persoane cred că ies mai ieftin dacă folosesc cremă de gălbenele. În realitate, este cel mai prost lucru pe care îl poţi aplica pe un tatuaj proaspăt pentru că scoate cerneala din el, deci eşti nevoit să îl refaci.

Un alt detaliu imprtant este să ştergi tatuajul prin tamponare, nu prin frecare. De preferat este să foloseşti şerveţele, nu prosopul pe care te ştergi de multe ori şi care poate avea bacterii pe el. Tatuajul proaspăt este o rană deschisă ce se poate infecta uşor.

De asemenea, este important ca la expunerea la soare să foloseşti o cremă de plajă cu factor de protectie mare (50), chiar dacă tatuajul nu mai este proaspăt. În momentul în care te bronzezi, culorile tatuajului nu vor mai părea atât de intense, iar în timp vei observa o diferenţă mare.

Ce riscuri implică un tatuaj?

Prin procedura de tatuare exista riscul transmiterii unor infecții cu virusurile hepatitice B și C. De asemenea, chiar dacă acele de tatuaj sunt sterile, adesea dispozitivul global nu poate fi sterilizat și poate fi contaminat cu diverși germeni de suprafață.

Apoi, se pot ivi alergii la pigmentii de tatuaj; deși rare, atunci când se produc sunt foarte serioase, pentru că pigmentul, alergenul, este greu de îndepărtat. Dacă ești o persoană alergică, trebuie să fii prudentă, iar persoanele predispuse să formeze cicatrici keloide ar trebui să evite tatuarea.

Cum scapi de un tatuaj nedorit?

Există trei metode prin care poţi scăpa de un tatuaj nedorit: acoperirea cu un altul, aplicarea unei grefe de piele şi operaţia cu laser, cele din urmă fiind mai scumpe.

Pentru că este cea mai ieftină variantă, mulţi aleg să îşi tatueze pur şi simplu un alt desen peste cel vechi. Astfel, scapi de un model nereuşit sau care nu îţi mai place şi te şi alegi cu unul nou. Din punct de vedere tehnic, este cea mai eficientă metodă, pentru că tatuajul vechi nu se va mai observa.

Aplicarea unei grefe de piele este o soluţie mai scumpă, care constă în prelevarea unei bucăţi de piele dintr-o zonă mai puţin vizibilă sau dezvoltarea uneia în laborator pentru a fi aplicată peste defectul care rămâne după extirparea bucăţii de piele unde era tatuajul. Această metodă este recomandată pentru tatuaje de mici dimensiuni sau cele liniare. Din păcate, această metodă poate lăsa urme.

Cea de-a treia metodă prin care un tatuaj poate fi înlăturat este operaţia cu laser, care este de asemenea destul de costisitoare. Această operaţie funcţionează astfel: particulele de pigment din piele sunt distruse, prin emiterea unor lumini în fulgerări scurte (pulsiuni), pe parcursul mai multor şedinţe.

Care sunt cele mai căutate modele de tatuaj pentru fete în funcție de zonele corpului?

Modele de tatuaje coapse

tatuaj-pe-coapsa

Modele de tatuaje brațe

tatuaje-pe-brate

Modele de tatuaje glezne

tatuaj-glezna

Modele de tatuaje spate

tatuaje-spate

Modele de tatuaje gât și ceafă

tatuaje-gat-si-ceafa

Cele mai cool tatuaje ale vedetelor

Victoria Beckham

victoria-beckham

Tatuajele sunt unul dintre modurile preferate de exprimare artistică ale familiei, atât ea, cât și soțul ei, fotbalistul David Beckham având o multime.

Cel mai interesant tatuaj al fostei Spice girl este cel care îi reamintește de prima dată când a facut sex cu David. Pe încheietura cântăreței stă scrisă data de 18 mai, iar David este cel care a ținut minte când a avut loc evenimentul.

Megan Fox

megan-fox

Actrița are o întreagă colecție de tatuaje, de la clasicul yin și yang, până la diferite texte, bătute pe tot corpul. Însă cel mai cunoscut este portretul lui Marilyn Monroe pe care Megan îl are pe antebrațul drept. Ea a ales chipul divei pentru a-i aduce mereu aminte să nu se lase tratată urât de industia filmului.

Lena Headey

lena-headey

Devenită din ce în ce mai populară după lansarea serialului „Game of Thrones”, Lena are corpul plin de tatuaje. Cel mai interesant este cu siguranță designul floral mare, de pe spate.

Miley Cyrus

miley-cyrus

Cântăreața are numeroase tatuaje mici pe diferite zone ale corpului.

Justin Bieber

justin-bieber

Tânărul cântăreț și-a făcut primul tatuaj la vârsta de 16 ani… și nu s-a oprit. El are un înger pe închietura mâinii, o bufniță pe antebraț, un simbol grecesc care îl reprezintă pe Iisus pe antebraț, mâini care se roagă, un numeral roman, o pasăre, un simbol japonez, o coroană și multe altele.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.