Superstitii de Revelion

Vrei ca 2020 să fie un an foarte bun pentru tine? Unii spun că trebuie să ai noroc, alţii se bazează pe karma, iar unele persoane ţin cont de tradiţii şi superstiţii.

Mulţi oameni cred că norocul este legat de… gunoiul din casă. Astfel, în ultima zi din decembrie şi prima zi din ianuarie este recomandat să nu arunci gunoiul din casă, pentru a nu arunca, odată cu el, şi norocul. Din acelaşi motiv, nu trebuie să faci nici cheltuieli.

Tot legat de bani, pentru ca anul ce urmează să înceapă să fie prosper, trebuie ca la miezul nopţii să ai la tine nişte bani. Nu contează locul unde îi ţii, nici suma lor. În buzunar poţi ţine şi o căpăţână de usturoi, pentru a fi protejată împotriva spiritelor rele.

La trecerea dintre ani ar trebui să porţi şi o haină nouă, dar şi ceva roşu. Nici de această dată nu contează despre ce anume este vorba – poate fi o rochie elegantă sau lenjeria.

O tradiţie foarte cunoscută este sărutul sub vâsc. Se spune că dacă te săruţi cu partenerul în această noapte sub vâsc, veţi fi îndrăgostiţi tot anul. Fetele singure, în schimb, trebuie să pună un fir de busuioc, o ramură de măr şi o monedă într-un vas cu apă, iar când se vor culca îl vor visa pe bărbatul cu care se vor căsători.

Pe 1 ianuarie nu este bine să împrumuţi bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ, pentru că este un semn de sărăcie. De asemenea, anul trebuie început fără nicio datorie.

O altă tradiţie pe care o ştim cu toţii este cea a artificiilor şi pocnitorilor, dar puţini ştiu că este de fapt derivată dintr-o practică păgână. În trecut, se credea că spiritele rele se feresc de zgomote puternice şi lumini, motiv pentru care la trecerea dintre ani erau aprinse focuri mari şi se făcea cât mai mult zgomot.

Tu ţii cont de superstiţiile de Revelion?

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.