Studiu: social media iti scade increderea in tine

 

Potrivit unui studiu la care au participat 1500 de persoane, 62% dintre cei care folosesc social media sunt invidioşi pe postările prietenilor. Un alt studiu, la care au participat 1000 de femei, a arătat că nu mai puţin de 82% îşi editează pozele înainte să le posteze online.

Aceste cifre sunt surprinzător de mari şi arată cât de mult ne afectează social media viaţa de zi cu zi… din păcate, nu neapărat într-un sens bun. Deşi putem ţine legătura cu prietenii mult mai uşor şi putem afla tot felul de informaţii, acest lucru ne scade şi încrederea în noi.
 
Dacă până acum mass media era responsabilă de imaginea proastă pe care o au femeile despre ele, dat fiind că în toate revistele vedem doar poze cu femei „perfecte”, se pare că şi pozele postate de prieteni şi cunoştiinţe au acelaşi efect.

57% dintre utilizatoare au mărturisit că se simt jenate de pozele needitate pe care prietenii şi familia le postează cu ele. Motivul este simplu: nu par atât de slabe şi frumoase cum şi-ar dori.

Concluzia studiului este următoarea: femeile care folosesc Facebook des îşi compară mai mult corpul cu cel al prietenelor sau cunoştiinţelor. În plus, cu cât ne uităm mai mult la pozele altora, cu atât ne scade încrederea în noi.

Din păcate, cele mai multe dintre noi uităm ceva: dacă tu îţi editezi pozele pentru a arăta mai bine sau le postezi doar pe cele în care defectele ţi se văd mai puţin, şi celelalte femei fac acelaşi lucru. Din acest motiv, nu ar trebui să ne comparăm cu altcineva, la fel cum nu trebuie să ne gândim că vedetele arată atât de perfect cum par în reviste.

Uşor-uşor, să sperăm că toate vom începe să renunţăm la diferite filtre care ne fac să arătăm mai bine şi nu vom mai edita mici defecte de care oricum nu îi pasă nimănui. Nimeni nu este perfect şi este păcat să încercăm să îi minţim pe cei din jur, şi mai ales pe noi înşine, că un simplu filtru ne schimbă. 

Învaţă să te accepţi cu tot cu defecte, să îţi pui în valoare calităţile, să te iubeşti cu adevărat şi să nu te mai compari cu alte femei. Ce spui, tu ai suficientă încredere în tine?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.