Street Heroes, festival de cultura urbana

By  | 

Primul Festival de Cultura Urbana din Europa de Sud-Est se desfasoara in parcul Tineretului in perioada 12-14 august.

Eroilor de la Street Heroes li s-a alaturat o adevarata colectie de nume mari ale muzicii electronice: Chase and Status & MC Rage, Borgore, Gojira si Dropdread. The London Police si doua nume rezonante din echipa de skateri Carhartt, alaturi de “In search of the Miraculous”, cel mai recent lungmetraj al lui Pontus Alv sub label Carhartt – sunt printre eroi. Pentru prima oara in Romania, Chase and Status impreuna cu MC Rage vor forta pe breakbeat, electronica, dubstep si dnb.

Organizatorii pun la bataie cate 5 000 € premiu pentru skateboarding, bmx, graffiti & street dance contest; 12 echipe, 60 writeri si 600 can-uri vor transforma graffiti-ul in istorie urbana; va fi un singur canvas pentru 3 zile si 5 legende in ale street art-ului; peste 10 crew-uri de street dance si 3 icon-uri internationale in juriu; aplauze hipsterice pentru adrenalina Street Heroes, generata de proaspetele confirmari!

Ziua de vineri, 13 august, este the lucky 13 pentru fanii Borgore, DJ Hype si MC Daddy Earl, caci e rost de dnb, electro si jungle ca sa ne racorim dupa semifinale. Se rezista la frenezia muzicala a celor 8 componenti ai Dub FX live, indelung asteptata?

Sambata, 14 august, haos – Gojira vine pentru a instaura “disciplina” dupa acordarea premiilor, pentru a pregati intrarea la DJ set a baietilor de la Chase and Status cu MC Rage – pentru prima oara in Romania, cu numai o zi inaintea lansarii celui mai proaspat single!

Gojira este unul din putinii DJ romani care a avut “curajul” de a se aventura (cu succes) printre experimental, idm, electronica si breakbeat. Este unul dintre cei mai versatili si flexibili DJ, care reuseste sa isi conserve nonsalant acea nota personala, evident foarte indragita de public.

Nu numai seara se calca in pasi de dans, ci si ziua. Street Heroes asigura un line-up surpriza in timpul competitiilor! Pentru a anima simtul vazului cu cele mai tari proiectii, Street Heroes mai au si armele secrete ale celor mai bune visual-uri!

Primaria Bucuresti va primi cadou de la Street Heroes wall-ul purtand creatia artistilor de street art, ca bataie pe umar pentru sprijinirea miscarii urbane! Nu numai ca Eroii aplauda spiritul urban si sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti in promovarea primului festival international de cultura urbana din Romania, dar dedica si cea mai sincera manifestare de gen institutiei bucurestene, care inaugureaza cu aceasta ocazie fruntasul skatepark din Europa de Sud-Est, din punct de vedere al dotarii si dimensiunii.

Artistii prezenti la eveniment:

CHASE AND STATUS & MC RAGEdirect din UK, un portativ urban si agresiv

Pentru prima oara in aceasta formula in Romania, britanicii Chase and Status pregatesc un DJ set in intampinarea lansarii noului single, pe 15 august. Sambata, 14 august, acestia urca pe scena cu acelasi entuziasm care anima mii de oameni pe ritm de electronica, breakbeat, drum and bass si dubstep. “Vinovati” pentru succesul rasunator al productiilor proprii, al remixurilor si al colaborarilor, autorii pieselor “Eastern Jam” sau “Pieces” (feat. Plan B) vor asigura nivelul optim pentru desfasurarea unui show de zile mari si eroi pe masura.

DUB FX LIVE – 8 artisti live pe acelasi “Flow”

Aflati in primul tur oficial de promovare “Cause & Fx”, Dub Fx se opresc si in capitala romaneasca, sa se alature Street Heroes. Si nu oricum, ci in formula live, opt artisti. Folosind numai vocile lor si ajutandu-se de doua pedale, Dub Fx si Flower Fairy surprind vibratiile muzicale cele mai fine si apreciate la ordinul milioanelor de fani in lume.

Dub Fx: “Cu totii suntem alcatuiti din vibratii, tot universul vibreaza. Cea mai pura forma de vibratie este muzica, in opinia noastra, lumina si vibratie. Deci, muzica este pentru mine un fel de Mesia.”

BORGORE – scandalos, murdar, adorat

Despre Borgore nu se poate vorbi ca despre orice artist, pentru ca a transgresat atat de sincer si intentionat catre sarcastic si agresiv, incat imbina mesajul cu linia melodica cum numai el poate. Rezultatul? Cel mai aclamat, dorit, apreciat, cautat, citat si odata ascultat, niciodata uitat dubstepper la ora actuala. Revenirea lui in Romania dupa numai vreo patru luni confirma lacomia urechilor si sternurilor fanilor sai dupa brutalitatea sonora cu care umple cluburi pana la refuz – iar acum skateparkul Tineretului, laStreet Heroes, vineri, 13 august.

DJ HYPE & MC DADDY EARL – duo-ul plin de bass

DJ Hype a etalonat miscarea contemporana de drum and bass, actualmente mulata dupa influente dub si jungle. Apreciat in comunitate pentru ambitia cu care si-a impus un stil atat de personal, DJ Hype vine in Romania alaturi de MC Daddy Earl, a carui voce plina si rezonanta completeaza, ca de multe alte ori, ritmurile impuse de Hype. Alaturarea acestor doi “grei” este “usurata” deStreet Heroes care ii aduc pe scena pe 13 august – nimic mai firesc.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *