Stagiunea teatrala de la Palatul Copiilor se reia cu reprezentatii de calibru

By  | 

Spectacolul „Podu‘”, in regia lui Horatiu Malaele este o reprezentatie care se bucura de succes la mai bine de doi ani de la premiera in actuala formula. Piesa are la baza lucrarea „Podul sinucigasilor”, a dramaturgului Paul Ioachim.

Spectatorii urmaresc, timp de o ora si jumatate, o reprezentatie plina de farmec si umor, in care un intelectual neinteles, interpretat de Horatiu Malaele, un indragostit (jucat de George Ivascu) si o artista (interpretata de Meda Victor), cocheteaza cu ideea de a-si incheia socotelile cu viata.

Personajele se intalnesc pe „podul sinucigasilor”, unde isi povestesc propriile drame si asteapta un tren care sa le puna capat zilelor. Ideea sinuciderii nu se concretizeaza insa, pentru niciunul dintre eroi.

Potrivit lui Horatiu Malaele. spectacolul „este o piesa unicat cu o tema nemaiauzita. Marilor nostri nihilisti, celor care condamna dezastrul vietii si nesansa nasterii, Paul Ioachim le propune aceasta solutie de compromis: supravietuirea prin actul sinuciderii.”

„Podu'” un adevarat regal actoricesc, din care razbate idee ca viata meria sa fie traita, se va juca pe 11 octombrie la Palatul National al Copiilor

Schimband registrul, pe 18 octombrie iubitorii de teatru sunt asteptati la o comedie savuroasa: „Crima la Howard Johnson„.

Piesa, scrisa de Ron Clark si Sam Bobrick aduce in scena trei personaje: Mitchell Lovell (Emanuel Parvu), Arlene Miller (Raluca Rusu) si Paul Miller (Marius Galea). Talentatul Emanuel Parvu a contribuit la acest spectacol dintr-o tripla ipostaza: traducator al piesei, actor si regizor al spectacolului.

Avem de a face cu o comedie adevarata, la care se rade pe saturate. Actiunea, plasata in perioada interbelica graviteaza in jurul clasicului triunghi conjugal, alcatuit din sot, sotie si amant. Miza este o tentativa de crima, iar locul este o camera a Hotelului Howard Johnson.

Planul de bataie pare simplu si rapid: atragerea in cursa a victimei si lichidarea ei, pentru ca ceilalti doi protagonisti sa poata trai fericiti, pana la adanci batraneti. Numai ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea de la…hotel, de aici decurgand o serie de situatii hazoase. Potrivit lui Emanuel Parvu spectacolul este: „comic, hilar, construit pentru public”.

Prima saptamana a lunii noiembrie aduce pe scena Palatului Copiilor un spectacol de exceptie, cu o distributie pe masura: „O noapte furtunoasa” se va juca pe 7 noiembrie si ii va avea aduce in fata publicului pe: Maia Morgenstern, Ioan Gyuri Pascu, Mircea Rusu, Doru Ana, Radu Iacoban, Raluca Petra si Ioana Calota.

Spre deliciul spectatorilor Maia Morgenstern va fi o Veta pasionala si plina de vigoare, Raluca Petra ii va tine isonul in rolul amorezatei Zita, Doru Ana si Mircea Rusu vor crea cuplul de „incuiati”, care-si apara cu orice pret „onoarea de familist”, iar Ioan Gyuri Pascu in va intruchipa pe Rica Venturiano.

Maia Morgenstern este entuziasmata de distribuirea in Veta, rol pe care nu il mai jucase niciodata pana acum: „este o mare bucurie si o mare emotie sa te apropii de acest rol, care-ti ofera atat de multe posibilitati. Din pacate, este un rol atat de actual!”.

Iubitorii de teatru vor fi intampinati cu inca o comedie la Palatul National al Copiilor si pe 13 noiembrie, cand se va juca spectacolul „Doctori de femei„. Este vorba despre o comedie bulevardiera ce are la baza textul dramaturgului francez Georges Feydeau.

Urmand indicatiile regizorale ale lui Emanuel Parvu, actorii Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartau, Cristina Cioran, Mariana Danescu, Vlad Corbeanu si Gabriel Costin reusesc sa tina in priza, timp de doua ore, publicul cu replici incitante si situatii pe masura.

Subiectul se invarte in jurul doctorului Moulineaux, care face eforturi sa iasa „basma curata” dupa ce infidelitate ii este descoperita, la doar sase luni de la casatorie, nu doar de sotie ci si de soacra.

Biletele pentru piesele de teatru gazduite in octombrie si noiembrie de Palatul National al Copiilor, se gasesc in reteaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center etajul 2, locatiile Music Box (Matei Basarab 16 si Soseau Pipera nr 2), Palatul Copiilor, Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro si www.startickets.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *