Spectacole, filme, arta marca COSMO

By  | 

Porţia ta constantă de cultură îţi este „servită“ cu fidelitate de COSMO! Iată ce sugestii avem:

img-up-966x0-Vacanta_in_Guadelupa.AFISSpectacol la Nottara – „Vacanta in Guadelupa“

Spectacolul teatrului Nottara „Vacanţă în Guadelupa“ de Pierre Sauvil şi Éric Assous şi montat de Diana Lupescu este o comedie cu teme politice, dar care rezonează atât de bine în viaţa de zi cu zi a fiecăreia dintre noi. Piesa este excelent scrisă şi impecabil jucată (de actori precum Adrian Văncică, Ion Haiduc, Ada Navrot, Crenguţa Hariton etc) şi o poţi vedea din 13 februarie 2016, ora 19:00, la sala Epika din Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, Bucureşti. Bilete găseşti pe eventim.ro şi pe ove.ro/organizatori/teatrul-nottara-b893q6g.

youthTrei dintre filmele nominalizate la Premiile César, in curand in cinematografe!

Academia de Artă şi Tehnică Cinematografică a anunţat marţi nominalizările pentru Premiile César 2016, eveniment care va avea loc pe 26 februarie la Théâtre du Châtelet din Paris. Independenţa Film aduce în România şase pelicule de pe lista de nominalizări, cu „Youth“ (în regia lui Paolo Sorrentino) care rulează chiar în perioada asta în cinematografele de la noi. Însă vor mai urma lansări noi, precum „La Tête haute – Capul sus“, din 12 februarie, „La loi du marché“, din 26 februarie şi „Trois souvenirs de ma jeunesse“, care a acumulat nu mai puţin de 11 nominalizări, din 6 mai 2016.

AnaPopovic_poster_1Ana Popovic, pe 23 mai la Bucuresti

Denumită „eroina blues-ului modern“ sau Jimi Hendrix la feminin, Ana Popovic va concerta pentru prima dată în România, pe 23 mai, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Cântăreaţă, chitaristă şi compozitoare sârboaica Ana Popovic s-a remarcat printr-un mix original de muzică între blues, rock şi funk, la care se adauga o voce puternica si cu un timbru foarte particular. Bilete găseşti pe vreaubilet.ro şi de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center Bucureşti.

 

ICHTYSContempL’art 4

Pe simezele Galeriei Goldart artiştii Radu Luchian şi Tudor Plăieşu vor expune o selecţie de lucrări realiste cu tente de impresionism şi influenţe de artă bizantină, renaştere, expresionism şi postexpresionism.
Un punct de atracţie al expoziţiei ContempL’art 4 – proiect al Casei de Licitaţii Goldart prin care susţine arta contemporană printr-o serie de expoziţii-, îl constituie lucrările lui Tudor Plăieşu din seria „Bestiar“ – miniaturi realizate pe vellum (pergament de piele) în vechea tehnică armenească.
Vernisajul va avea loc marţi, 2 februarie 2016, ora 18:30, la sediul Casei de Licitaţii Goldart din Intrarea I.L. Caragiale, nr. 1, Bucureşti. Curator: Cristian Anghel.

 

Scurtmetraje pe CINEPUB

CINEPUB este singurul canal online gratuit de cinema românesc, unde filmele pot fi urmărite în condiţii legale şi este dedicate iubitorilor şi creatorilor de film românesc. Pe CINEPUB au avut loc recent trei premiere – clasicul „Moromeţii“, comedia dulce-amară „Tatăl fantomă“ şi scurtmetrajul „Tuns, ras, frezat“, toate avându-l ca protagonist pe Victor Rebengiuc. Mai mult, tot pe CINEPUB poţi vedea alte trei scurtmetraje semnate de regizori tineri – „Candy Crush“, „Caseta nr. 4/Alexandra“ şi „Fata care mănâncă pizza“. Intră pe cinepub.ro şi descoperă noutăţile, dar şi interviurile Q&A cu actori şi regizori români.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *