Spectacol de dans contemporan cu 11 brazilieni la Teatrul Bulandra

By  | 

Compania de dans contemporan Käfig va aduce publicului bucurestean o doza de frenezie, la invitatia Institutului Francez si a Ambasadei Frantei in Romania.

Spectacolul este compus din doua piese de cate 30 de minute. “Agwa” (apa) este o coregrafie creata de Mourad Merzouki in septembrie 2008 in cadrul Bienalei de dans de la Lyon si Correria, unde se regaseste mai degraba hip-hop-ul intens si brut al dansatorilor brazilieni. Coregrafia din “Agwa” este “plasata sub semnul apei si distileaza picatura cu picatura un mesaj ecologic privind acest element fundamental”.

In cealalta piesa, “Correria”, coregrafia pleaca de la un cotidian alert, in contratimp, o cursa frenetica si trepidanta, precum cea care ne guverneaza in prezent vietile.

Incepand din ianuarie 2010, programul “Agwa & Correria” este in turneu european.

Activitatea coregrafului Mourad Merzouki, directorul artistic al companiei de dans, se plaseaza la granita mai multor discipline: pe dansul hip hop se grefeaza circul si artele martiale, artele plastice si muzica live. Fara a pierde din vedere originile miscarii, radacinile sale sociale si geografice, confruntarea stilurilor deschide orizonturi surprinzatoare.

De cand a infiintat compania Käfig (“cusca” in araba si germana), Mourad Merzouki a semnat coregrafia a mai mult de cincisprezece spectacole. In 2009, este numit directorul Centrului Coregrafic National din Créteil si Val de Marne unde isi duce mai departe proiectul: “Dansul, fereastra catre lume”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *